Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søholmskolens stemme

18. september 16:00 -17:30

Tirsdag morgen var morgensang lidt særlig for eleverne på Søholmskolen. Der skulle nemlig optages stemmer som en del af Projekt Stemme. Projektet er startet for to uger siden, hvor de første elever på tværs af klassetrin har været i billedkunst og grundet i alt 60 malerier i grå, grønne, blå og røde nuancer. Tirsdag var så dagen hvor Søholmskolens huskunstner Karen Brinck kom på besøg. Hun skal over to dage lære eleverne at lave serigrafitryk, og Linnéa Villen, som er musiker optager elevernes stemmer i processen.

Alle 60 værker bliver solgt på en vaskeægte auktion onsdag den 18. september på Søholmskolen. Forinden kan et udvalg af værkerne ses på Ringsted Bibliotek (2. – 13. september) samt på hjemmesiden www.projektstemme.dk, hvor alle billederne er nummererede, så man kan være sikker på at byde på sit favoritværk, når auktionarius sætter auktionen i gang.

Ann Sabroe, afdelingsleder fortæller: ”Det er en kæmpe gevinst for eleverne, at de får denne enestående mulighed for at deltage i det her projekt. Både lærere og elever har virkelig taget det til sig, og jeg har oplevet flere der har været nysgerrige på hvordan værkerne efterhånden har taget form…og så er vi jo ikke engang færdige endnu. Det svære for særligt de yngre elever har været at der ikke er noget billede der er ”deres eget”, men at alle værker er skolens og skal sælges. Sådan er det jo at være en del af en produktion. Nogle af de større elever har virkelig gennemskuet konceptet og der står dollartegn i øjnene på dem når vi taler om at værkerne skal bortauktioneres. ”Er det så os der får pengene?”, spørger de”.

Helga Thomas fra stiftelsen Kunst og Kultur i Hverdagen, har fået bevilget midler fra bl.a. Statens Kunstfond, som en del af huskunstner ordningen som muliggør projektet #kunst gør en forskel”. Ringsted Kommune har også bidraget til dette åben skole forløb, som det også er når der samarbejdes med mange lokale kunstnere. ”Som projektleder håber jeg meget, at vi kan udfolde projektet til flere skoler. Vi kan allerede nu se, hvordan projektet har skabt ringe i vandet. Jeg er blandt andet blevet kontaktet af en forælder, der fortæller mig at hendes barn pludselig har fået øjnene op for det at male. Min drøm og ambition er at dette projekt ikke kun skal komme Søholmskolen og de andre skoler i Ringsted til gode, men at projektet kan gennemføres på skoler i hele landet.”

Til foråret skal Søholmskolen igen arbejde med stemmeni form af den fysiske stemme, den demokratiske stemme og vi skal lave et stort fællesværk – en skulptur, der også fortæller en historie. Der er dog flere lærere der allerede nu har givet udtryk for at de ikke kan vente så længe med at tage projektet op igen. ”Flere har lavet justeringer i årsplanen fordi projektet taler ind i næsten alle fag, på en eller anden måde” fortæller Ann Sabroe, der er spændt på hvad Projekt Stemmen fører med sig. ” Der kommer hele tiden nye idéer, så det er en meget spændende og næsten uforudsigelig proces”.

Alle interesserede er velkomne til auktionen på Søholmskolen onsdag den 18. september kl. 16.00-17.30.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
18. september
Tidspunkt:
16:00 -17:30

Sted

søholmskolen
Skjoldenæsvej 70
Jystrup, 4174 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier