Emil Erichsen, pressefoto

Tag med på en forunderlig rejse, når Emil Erichsen fra tv-programmet ”Kurs mod fjerne kyster” besøger Ringsted Bibliotek. Emil Erichsens foredrag ”Jorden rundt og hjem igen” giver dig et indblik i livet til søs med få remedier og kun sin familie omkring sig. Det er torsdag den 16. september kl. 19.00

Efter tre års jordomsejling ombord på skibet Havana vendte Emil Erichsen hjem til Danmark i 2016. I det foredrag han holder på Ringsted Bibliotek fortæller han om den omvæltning, det var at komme hjem. Gennem nye historier fra sejlturen og endnu ikke viste klip fra ”Kurs mod fjerne kyster”, vil Emil tage publikum med på skibet Havanas rejse hjemover og med indlevelse fortælle om, hvordan det var, fra den ene dag til den anden, at skifte den stille hverdag på båden ud med et liv hjemme i gamle rammer, men med et forandret syn på tilværelsen.

Det bliver uden tvivl spændende og underholdende, når Emil fortæller anekdoter fra sine rejser.

I foredraget vil Emil også tage publikum med op langs vestkysten af Norge og hele vejen til Svalbard med familiens nye skib Wallenberg. Med flotte billeder og videooptagelser kommer tilhørerne med ned under overfladen, ned i den fantastiske blå verden og vil opleve svømmende kammuslinger, vilde spækhuggere og kæmpestore pukkelhvaler.

Emil er den fødte sejler. Som 11-årig overtog han selv rorpinden i sin første optimistjolle. Siden blev det til masser af kapsejlads i europajolle og på lands-holdet i laserjolle. Efter gymnasiet uddannede han sig til dykkerinstruktør og arbejdede på en dykkerskole på Bali. Da han var hjemme igen, tog han job som sejlinstruktør og som produktionsassistent på blandt andet tv-programmet X-Factor.

I sommeren 2013 kastede han sammen med sin lillebror Theis fortøjningerne for at tage ud på en 3 år lang jordomsejling. Det er blevet til de meget populære tv-programmer på TV2 “Kurs mod fjerne kyster”, der følger deres tur ud i den store verden med alt, hvad der hører til af udfordringer og eventyr.