rif2
Sofie Jensen løfter pokalen i 2012

Ringsted IF – Damefodbold
Anlægsvej 15b
4100 Ringsted
Tlf.: 21 69 41 19
tud.jan@gmail.com

Pionerer i damefodbold
Ringsted IF’s selvstændige afdeling for kvinder og piger – Ringsted Damefodbold – blev grundlagt for mere end 40 år siden, helt nøjagtigt var det den 12. december 1973. Det var 1½ år før Dansk Boldspils Union (DBU) i 1975 etablerede den egentlige Danmarksturnering for kvinder, som dengang var opdelt i en vest-række og i en øst-række med ti hold i hver. Ringsted Damefodbold spillede blandt de bedste, og man spillede i øst-rækken.

I 1981 lavede DBU om på kvindernes danmarksturnering, da de bedste hold blev samlet i en landsdækkende 1. division. Også her var Ringsteds kvinder med, og holdet sluttede i premieresæsonen på en meget fornuftig 7. plads. Holdets store profil var dengang landsholdsspilleren Jeanette Toftdahl, der som den første kvinde i 1981 modtog dagbladet BT’s gyldne bold. Holdets bedste placering i kvindeligaen kom i 1982, hvor Ringsted Damefodbold sluttede lige uden for medaljerækken, som nummer fire.

Fra 1977
Formentligt fra 1977

Alle kan spille med
Ringsted Damefodbolds målsætning er at udvikle fodboldspillere, der har det godt og rart med at spille fodbold. I klubben har man hold på næsten alle niveauer, og derfor kan langt de fleste få lov til at spille kampe. Alle er velkomne i fodboldklubben på Anlægsvej, uanset om man er barn, ung eller voksen.

Er man barn og nybegynder, bliver der taget ekstra godt imod den nye fra de andre spillere, fra trænerne og fra forældrene. De første par træninger er gratis, herefter melder man sig ind i klubben. Man er så klar til at trække klubbens lyseblå trøje over hovedet og sammen med holdkammeraterne kæmpe for sejren og æren i fodboldarenaen.

Klubben har hold i alle aldre, der er hold til de helt små og til de lidt større. Så klubben har helt sikkert også et hold til dig eller til dit barn.

Seniorholdet 2013
Seniorholdet 2013

Seniorer søges
Hvis du er fyldt 18 år, og har du erfaring med fodbold, så søger Ringsted Damefodbolds seniorhold nye spillere. Mød op til en af ugens træninger! Seniorholdet træner hver mandag og onsdag fra klokken 18.30 til 20.30. Du er også meget velkommen til at kontakte holdets træner John Jensen på telefon 30 61 79 19.

Har du ikke den store erfaring, så er det ingen hindring, da der er plads til alle fodboldinteresserede piger og kvinder i Ringsted Damefodbold.

Giv en hånd med
Som de fleste andre sportsklubber i Danmark er Ringsted Damefodbold en forening, der baserer sig på de mange frivillige hjælpere, ledere og trænere, som i det daglige sørger for, at klubbens børn og unge til fulde nyder de store glæder ved at deltage i idrættens forpligtende fællesskab.

Har du mod på en indstats i foreningen, så kan alle hænder bruges. Nogle timer en gang om måneden er alt, hvad der kræves for at blive en aktiv del af en af Ringsteds gamle idrætsforeninger.

Meld dig ind