Ringsted Kajakklub (RIKA)
Sommertræning på vandet:
Ejlstrupvej 164 (ved dæmningen)
4100 Ringsted

Træningscenter:
Valdemarskolen, Indgang E, 2. sal.
Skolegade 9
4100 Ringsted

Tlf. 42 42 41 80
ringstedkajakklub@live.dk

Følg Ringsted Kajakklub på Facebook 

rikaRIKA sender dig – ud på søen med pagaj
Når du kører på landevejen fra Ringsted enten mod Holbæk eller mod Roskilde, har du måske bemærket, hvad det er for en stor sø, der ligger mellem de to travle landeveje. Nu har du chancen for ikke bare at blive meget klogere på geografien, men også på, hvad de mange naturelskere fra Ringsted Kajakklub bruger Haraldsted Langesø til.

Det er helt lige meget, om du er på en hyggetur i din kajak sammen med gode kammerater, bruger pagajen flittigt for at få den bedste motion i verden, eller om I træner målrettet til næste DM i kajakroning. Du er i ægte nærkontakt med naturen, når du sidder i din kajak, og det er en af mange rigtig gode grunde til at være medlem af Ringsted Kajakklub. Og Haraldsted Langesø er på grund af sin skønhed og størrelse et yndet og velegnet sted at dyrke sporten og passionen som kajakroer.

En sport for alle aldersgrupper
Kajaksporten er en sport for alle aldersgrupper, og der stilles ikke specielle krav til din kondition. Det er muligt at begynde sin kajakkarriere allerede som 9-årig, og der er så vidt vides ikke nogen øvre aldersgrænse. Det er muligt at komme ned i klubben for eksempel på en træningsaften og få en snak med klubbens trænere og medlemmer.

I løbet af året kan du også komme til et ”åben klub” arrangement som for eksempel en familiedag, hvor du kan prøve det udstyr, der skal bruges i forbindelse med at ro en tur i en kajak. Der er forskellige typer kajakker, hvor af de to mest almindelige er en turkajak, og så er der havkajakken. Og man kan vælge at padle alene af sted i en enerkajak eller være mere social i en dobbeltkajak. Uanset hvad, er der altid uddannede trænere til stede, så din debut som kajakroer kommer til at foregå sikkert og trygt.

rika3Designmæssigt mesterstykke
Selve kajakken er et genialt transportmiddel, som blev opfundet og udviklet til perfektion i de arktiske egne af eskimoer og senere forfinet af de grønlandske fangere. I alle detaljer er den traditionelle grønlandske kajak håndværksmæssigt eminent udført. Den er indbegrebet af bæredygtig teknologi og helt tilpasset både naturen og formålet med den; transport og jagt. De forskere, der har studeret den grønlandske kajaks historie, har altid været fulde af beundring for dette lette og dog utroligt søstærke fartøj.

Den ypperste model af den grønlandske kajak blev udviklet i Sydgrønland, hvor den blev konstrueret af fangeren, der skulle bruge den, så den helt præcis passede til hans fysik. Når han var på fangst, var kajak og fanger som én enhed. Som eksempel kan nævnes, at den fanger, der vandt mesterskaberne i grønlændervending i første halvdel af sidste århundrede, rullede næsten to kilometer over en sydgrønlandsk fjord. Det har krævet en kajakroer af format. Han hed for øvrigt Amos og brugte sin kajak til for sidste gang i 1974 i forbindelse med en opvisning ved hjembygdens 150 års jubilæum.

rika2Let, bekvem og sikker
Heldigvis bliver de moderne kajakker, som benyttes i Ringsted Kajakklub, ikke fremstillet af drivtømmer og udspændte sælskind. Det ville give en del udfordringer på mange måder, ikke mindst med at fange, rense og vedligeholde kajakkerne her i det danske klima. Den moderne kajak er fremstillet af glasfiber og minder i formen en del om den grønlandske kajak.

Den er let at manøvrere, selv når sø, strøm og vind tager fat i den. Alle kan lære at ro i kajak, og selvom man skal kunne svømme og i starten bliver instrueret grundigt både i teknik og om sikkerhed, er det slet ikke svært at blive en habil kajakroer.

Prøv kræfter med kajak
På klubbens hjemmeside er der en mængde oplysninger om arrangementer, familiedage og træning. Der er en god kalenderfunktion på hjemmesiden, som fortæller om alt det, der skal foregå og på klubbens Facebookside er det muligt løbende at følge med i alt det spændende, der sker i Ringsted Kajakklub.