Club Hot Circle
v/ Anlægspavillonen
Tværallé 5
4100 Ringsted

Formand Jørgen Billing
Bredagervej 24, Vigersted
4100 Ringsted
Tlf. 29 86 05 86

Følg Club Hot Circle i Facebookgruppen eller Facebooksiden.

clubhotcircle2Genstartet rockklub
Club Hot Circle lever op til sit navn som en cirkel af midtsjællandske musikklubber. Klubben arrangerede i sin tid Danmarks første rockfestival.

Rockmusikken var ellers erklæret død. Det var måske ønsketænkning fra modstanderne, men noget om snakken var der. Efter al balladen, da rock’n’roll var blevet introduceret i Danmark i efteråret 1956, var der stille på rockfronten. Den rå og trodsige rock var moderniseret til en pænere form for popmusik, der passede bedre til hitlisterne.

Men nogle unge rødder var blevet bidt af rockmusikken, og syntes det hele nu var blevet for pænt. De havde allerede i nogen tid selv spillet rock, og de havde ikke noget imod at lave lidt larm i gaden. En af dem var Flemming Larsen, som medvirkede til at danne en underholdningsklub, der siden blev til Club Hot Circle, med hovedsæde i Ringsted.

Fest og sommerock
Club Hot Circle fokuserer i dag på den årlige fest, hvor gamle bands og tilskuere mødes, for sammen at glæde sig over rockmusikken. Til denne sammenkomst finder man typisk lokale pigtrådsgrupper på plakaten, og mange af disse bands har været med i årtier.

Koncerten er hvert år afholdt i Anlægspavillonen, hvor der er plads til mange rockglade mennesker.

I 2020 arrangerer Club Hot Circle ydermere rockkoncerter på Torvet.

Glad musik fra 60’erne
Tiden i 1950-1970’erne, hvor Club Hot Circle blev dannet, var en tid hvor unge mennesker i Danmark, og resten af Europa, kopierede den amerikanske kultur, og begyndte at klæde sig anderledes end deres forældre. De lyttede til en anden slags musik og dansede andre danse. For rock’n’roll var meget mere end musik. Det blev udgangspunktet for ungdommens oprør mod forældregenerationen.

Senere kom beatmusikken og blev 60’ernes ungdoms oprørske genre. Med langhårede musikere, der sang politiske tekster, gjorde man ikke bare oprør mod forældregenerationen men samfundet generelt.

Dette afspejles i den musik og de bands, som er at høre til Club Hot Circles arrangementer. Tager man blot et hurtigt kig på nogle af navnene fra dengang, Suspenders, Scouts eller Hicks, er det tydeligt at denne periode har sat sine spor.

Foto: ABW

sølvpartner