1-GENBRUG-KKKirkens Korshær Ringsted 
Sct. Knudsgade 3
4100 Ringsted
ringsted@kirkenskorshaer.dk

Korhærsleder tlf. 25 56 65 67 – bedst hverdage kl. 10.00 – 13.00
Café Dagmar tlf. 57 61 31 44
Genbrugsbutik (nips, tøj mm) tlf. 57 61 16 84
Genbrugsbutik (møbler mm) tlf: 25 31 99 16

Følg Kirkens Korshær Ringsted på Facebook 

kaffeÅbningstider Café Dagmar
Mandag-fredag kl. 09.00 – 13.00

Åbningstider Genbrugsbutikken
Mandag-fredag kl. 10.00 – 17.00
Lørdag kl. 10.00 – 13.00

Altid varme hænder
Kun 200 meter fra Sct. Bendts Kirke og Torvet finder vi en stor bygning illustreret med et flot lilla logo. For de allerfleste mennesker tænder logoet og navnet straks rare tanker om, at her holder en landskendt organisation til, hvor man kan erhverve sig gode brugte møbler, tøj og nips. Og mange ved også, at der bag husfacaden banker varme, frivillige hjerter ligesom dem i logoet, som gerne vil gøre noget godt for de af vore medborgere, som har brug for en trøstende og hjælpende hånd – eller måske en kop kaffe og en ostemad.

Vi står udenfor Kirkens Korshær i Sct. Knudsgade 3 i Ringsted. Og vi kunne rigtig godt tænke os at få lidt mere at vide om, hvad den kendte hjælpeorganisation står for. Kirkens Korshær har været en stor og vigtig del af det humanitære hjælpearbejde i Danmark, så langt tilbage som vi kan huske. Men hvordan startede egentlig denne hjælpetjeneste, som har det kristne fællesskab og en tæt kontakt til Folkekirken som sit grundlag?

Kirkens Korshærs opstart i Danmark
Stifteren af Kirkens Korshær var sognepræst ved Frihavnskirken på Østerbro i København, H.P. Mollerup. Han havde været sømandspræst i havnebyen Hull i England, hvor han havde stiftet bekendtskab med en organisation, der hed Church Army, og som havde som formål at hjælpe mennesker i den fattigdom og nød, som herskede dengang for over 100 år siden.

H.P. Mollerup blev så begejstret for det arbejde, han så i Hull, at han ønskede at starte noget lignende op i Danmark, og i forbindelse med en gudstjeneste i Frihavnskirken i 1912 blev Kirkens Korshær stiftet. 

Fra at være en ren københavnsk bevægelse frem til 1929 spredte Kirkens Korshær sig, og i dag driver organisationen herberger, varmestuer og genbrugsbutikker i hele landet. Ønsket om at hjælpe samfundets mest udsatte har ikke forandret sig de sidste hundrede år.

genbrugBåde café og genbrugsbutik i Sct. Knudsgade
Kirkens Korshær er aktive i hjælpearbejdet i mange danske byer, og i Ringsted sørger de mange frivillige medarbejdere for, at der både ydes hjælp, gives varme og muligheden for at købe kaffe og ostemad m.m. til en billig penge i Café Dagmar i kælderen. Personalet i genbrugsbutikken, som har til huse i kælderen og på 1. salen, er ligeledes frivillige medarbejdere.

Hele det store hjælpearbejde ledes af korshærsrådet og af korshærens eneste lønnede medarbejder i Ringsted, som har titlen korshærsleder.

Altid brug for frivillige hænder
Genbrugsbutikken beskæftiger sig med salg af genbrugsmøbler, tøj, nips og meget andet. I butikken har Kirkens Korshær i Ringsted brug for frivillige medarbejdere som butiks-, kørsels- og transportmedarbejdere. Og i Café Dagmar laves der kaffe, the, oste- og håndmadder samt varm mad nogle gange om ugen. Her er der også hele tiden brug for flere cafémedarbejdere og køkkenmedhjælpere, som vil være en del af fællesskabet.

Korshærsleder Michael Grøtta Raasing – email mgr@kkringsted.dk – vil blive meget glad for at høre fra dig, hvis det frivillige arbejde kunne have din interesse.