I mørket er der ingen, der skal sidde alene, så lad os byde gæsterne indenfor. En mere passende karakteristik er svær at finde for den vinterkoncert, Musikforeningen Roxy præsenterer lørdag 18. december.

Det er noget nær årets mørkeste aften, men inde på koncertstedet Springbrættet ved Ringsted Musikskole på kasernegrunden vil duoen Gæsterne – Christian Juncker og Jonas Breum – sprede hjertevarm livsglæde med deres musik.

De to sangskrivere har solokarrierer både foran og bag sig, men fandt for et par år siden sammen om at skabe det musikalske legebarn Gæsterne som gensidig inspiration og en direkte hyldest til publikum.

’De egentlige stjerne er jo dem, der sidder i salen, dyrker musikken og bruger den i deres liv’, siger Christian Juncker.

Han er nok bedst kendt for titelsangene til tv-udsendelserne ’Kurs mod fjerne kyster’ og popklassikeren ’Mogens og Karen’, men har et stort katalog af yderligere udgivelser bag sig.

Det samme har Jonas Breum med fortid i grupperne Coolsville og Breumm, soloalbums og sange skrevet til så vidt et spænd som fra Peter Sommer-numre til folkekirkens samlebog.

Sammen har de begået albummet med netop titlen ’I Mørket Er Der Ingen, Der Skal Sidde Alene’ med en gennemgående fortælling om at trodse ensomheden sammen. Det er 11 sange, der med en gnist af både nostalgi og optimisme sender musikalske hilsener til kunstnere som Kim Larsen, Shu-bi-dua og The Travelling Wilburys.

’Det er den musik, vi voksede op med – musik, der samlede mennesker. Vi lever i en verden, hvor der hele tiden bliver talt om det, der adskiller os, alt det vi er uenige om, alt det uforsonlige. Det skaber ensomhed. Vi trænger alle sammen til en pause i det store, offentlige skænderi’, lyder Jonas Breums karakteristik af samarbejdet.

Modtagelsen af albummet har været overordentlig positiv og er kommet til udtryk som udvælgelsen til ugens album på DR P5, topplacering på vinylhitlisten og fremragende anmeldelser.

’Altså venter der en god oplevelse for publikum, der finder vej til Springbrættet i vintermærket. Vi glæder os i hvert fald til at byde velkommen til både dem og Gæsterne, der også har en ny julesang på repertoiret’, siger formanden for Musikforeningen Roxy, Søren-Mikael Hansen.

’At samles om god musik ved juletid har tidligere været en fin tradition i Ringsted, så det håber vi, at mange også har lyst til i år’, tilføjer han.

Billetter kan købes via yourticket.dk:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10684/gaesterne—christian-juncker-og-jonas-breum/

Pressefoto