I dag torsdag blev der uddelt pizzaer til brugerne af Kirkens Korshærs varmestue i Ringsted. Normalt er det en begivenhed, der samler de udsatte i varmestuen, men i øjeblikket deles maden kun ud til brugerne ved hoveddøren eller spises udenfor. Varmestuen kører nemlig i forbindelse med nedlukningen af Danmark med det de kalder nødberedskab, hvor der er ganske få medarbejdere til rådighed. Donation af mad er derfor en kæmpe hjælp til varmestuerne. Det oplyser Kirkens Korshær i en pressemeddelse. 

I dag stod der gratis pizza på menuen, da brugerne mødte op på varmestuen. Hver gang en take away kunde klikker på Give Away-knappen på den landsdækkende take away-portal Hungry.dk, så kommer det

Pressefoto: Kirkens Korshær

nemlig udsatte på landets væresteder og varmestuer til gavn.

I dag var turen kommet til de socialt udsatte hos Kirkens Korshærs varmestue i Ringsted.
Men i modsætning til normale Give Away arrangementer, hvor brugerne nyder pizzaer eller burgere i trygge og sociale rammer på varmestuen, så blev pizzaerne udleveret af det sparsomme personale ved hoveddøren. På grund af Corona må brugerne nemlig ikke tage ophold i varmestuen. ”Alle de frivillige er sendt hjem, så vi er kun det faste mandskab. Derfor er det en ekstrem stor hjælp for både os og brugerne, når vi får leveret mad fra professionelle køkkener, hvor vi ikke skal tilberede maden mm. ,” siger daglig leder af Kirkens Korshærs varmestue Mikkel Benzner.

På varmestuen i Ringsted holder de kun åbent udenfor tirsdag og torsdag hver uge, hvor de sørger for frokost til brugerne. Derudover har de en telefonliste på brugerne, når der bliver doneret mad.

Pulje af donationer allokeres til de kommende uger.
Den øjeblikkelige situation i Danmark har da også fået Hungry.dk til at intensivere deres arbejde med donationerne fra almindelige danskere. Hele den opsparede beholdning bliver nu frigivet og allokeret til varmestuer rundt om i landet over de næste uger. ”Vi er opmærksomme på problemet, og derfor er vi bl.a. sammen med Kirkens Korshær nu i gang med at planlægge intensiveringen af donationerne, så de steder, hvor der er mest brug for mad fra professionelle restauranter, prioriteres,” siger adm. direktør Rune Risom hos Hungry.dk.

Det er helt almindelige danskere, der hver dag donerer penge via Give Away konceptet. De kan vælge at klikke 5, 10 eller 20 kr. ind til de udsatte og hjemløse, når de bestiller take away online. Det betyder, at Hungry.dk i samarbejde med deres lokale restauranter og hjemløse-organisationerne arrangerer mad til hjemløse. I 2019 samlede Hungry.dk flere end 200.000 kr.

Nyeste tal fra det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd(VIBE), viser, at der i 2019 lever lidt flere end 6.400 personer i Danmark i hjemløshed. Antallet af hjemløse borgere er derved stort set uændret siden den forrige kortlægning i 2017. Dog er der sket en udvikling mod et stigende antal hjemløse ældre, mens antallet af hjemløse unge er faldet.