I samarbejde med Dansk Vandrelaug tilbyder Museum Vestsjælland en historisk vandretur.

Den 26. september følger vi den idylliske vandresti Ringsted Oplevelsessti hele vejen til Sankt Bendts Kirke i Ringsted med dejlig natur og fuglekik undervejs.

Vi mødes ved Ringsted Busstation, men turen begynder først for alvor, når vi står af bussen ved Staveds bro og går af sted på Oplevelsesstien. Vi vandrer langs Haraldsted sø tæt på søkanten med flotte vuer over den smukke sø. I Vrange skov slår vi en sløjfe op i skoven, så vi kan besøge det flotte krucifiks, som er rejst, hvor Knud Lavard blev myrdet af sin fætter i 1131. Vi besøger også ruinen af Knud Lavards kapel, som blev rejst ved en helligkilde i nærheden af mordstedet. I Haraldsted genfinder vi stien langs søen og følger den videre gennem det storslåede landskab, som var i Hvideslægtens eje i flere hundrede år fra det 11. århundrede.

Turen er på omkring 17 kilometer og forudsætter, at man er vant til at vandre.

Turguiden er Jette Kruse fra Dansk Vandrelaug og ved Sct. Bendts kirke i Ringsted, hvor de fleste konger og dronninger fra Valdemar tiden er gravsat, giver formidlingsinspektør i Museum Vestsjælland Martin Pavón indsigt i den middelalderlige historie.

Læs mere om turen på https://dvl.dk/vandreture/i-hvideslaegten-og-valdemarernes-fodspor-omkring-ringsted/

Turen ledsages også af helt nye lydfortællinger, der er tilgængelige på

https://vestmuseum.dk/historiske-vandringer/ til fri aflytning både før, under og efter turene.

Mødested: Ringsted Station, Jernbanevej 1, 4100 Ringsted (busrute 240). Busturen er egenbetaling. Turen starter kl. 8.40 og er færdig ca. kl. 16. Den er gratis og uden tilmelding. Medbring selv mad og drikke.

Der er tilrettelagt yderligere en tur i samarbejde med Dansk Vandrelaug den 1. november kl. 10-14.30 til Tårnborg Kirke og Korsør Nor.

Turen går forbi Haraldsted Sø. Foto: ABW