Pressefoto

Europaparlamentsmedlem for Det Konservative Folkeparti Pernille Weiss besøgte sammen med Ringsteds konservative borgmesterkandidat Andreas Karlsen i weekenden Ringsted Biogas.

Temaet for besøget var den grønne omstilling og hvordan det lokale erhvervsliv spillede ind i den. Ejeren af Ringsted Biogas Michael Mølgaard gav det konservative europaparlamentsmedlem og en gruppe af konservative lokalpolitikere med Karlsen i spidsen en grundig gennemgang af biogasanlægget i Mulstrup.

Undervejs blev der drøftet de forskellige problemstillinger, lovgivninger og perspektiver på biogas- og energiområdet. ”Spændende virksomhedsbesøg og gode drøftelser og perspektiver for den grønne omstilling,” siger Karlsen og glæder sig over indsigten i anlægget og de mange udfordringer industrien har.

Naturgas bruges blandt andet af industrien og til opvarmning af husstande i Ringsted kommune, og produceres af restprodukter som slam, ensilage, strøhalm og mange andre biologiske materialer.

”Dejligt for både os konservative, men i høj grad også for Ringsted at have et tæt forhold til en stærk politiker som Pernille Weiss,” fortæller Karlsen. Weiss er som den eneste danske parlamentariker med i EPP-gruppen, der er Europa-Parlamentets største og ældste gruppe, og har derfor en stemme og et netværk, der giver stor indflydelse. ”Det er ikke mindst vigtigt, når det gælder om at sætte fokus på og skub i den grønne omstilling,” slutter Karlsen af med at sige.