Det er ingen hemmelighed de konservative i Ringsted med borgmesterkandidat Andreas Karlsen i spidsen har store ambitioner på kommunernes vegne, men det koster penge at være ambitiøs.

”Vi ønsker at investere i en række forbedringer for borgerne i kommunen,” fortæller Andreas Karlsen og fortsætter, ”og da vi hverken tror på højere skat eller pengetræer, så er det på sin plads at pege på, hvor pengene skal komme fra.”

Helt konkret peger Det Konservative Folkeparti i Ringsted på to overordnede områder, der tilsammen kan give besparelser på næsten 40 millioner årligt.

Særligt er det det kommunale bureaukrati, der må holde for og levere broderparten af besparelserne med små 30 millioner gennem effektivisering af ledelse, administration og bogføring.

”Hvis Ringsted Kommune brugte det samme på ledelse og administration pr. borger, som gennemsnittet af kommunerne i Region Sjælland gør, ville kommunen årligt spare 27.916.450 kr.,” siger Karlsen understreger, det er en årligt besparelse. ”Vi konservative vil meget hellere bruge pengene på det borgernære frem for mere papir, og det tænker vi, de fleste nok vil være enige i.”

Slutteligt peger de konservative på, at der også er en stor besparelse i størrelsesordenen af 10 millioner at hente på integrationsområdet ved at få flere ikke-vestlige indvandrere i arbejde. Også her en Ringsted bagud i forhold til sammenlignelige kommuner.

 

Pressefoto