Efter syv uger med Corona-nedlukning genåbner Kirppu nu de sidste to af deres 15 loppesupermarkeder i Danmark. Med mere håndsprit, mindre kaffe og godt med afstand mellem kunderne følger Kirppu myndighedernes anbefalinger og er klar til at byde kunderne velkommen tilbage i Stakladen. Det oplyser de i en pressemeddelse.

Der er gået tæt på to måneder, siden Danmark for at reducere smittefare med Covid-19 virus lukkede ned den midt i marts. Men med den mellemliggende oprustning af kapaciteten i sundhedsvæsenet og med meldingen om tilladelse til en forsigtig genåbning af en række institutioner, skoler og funktioner i de seneste uger, begynder andre dele af samfundet også at tage forsigtige skridt tilbage mod en lidt mere normal hverdag for befolkningen.

Direktør Morten Bøjland gør klar til genåbning efter Corona-nedlukning af Kirppu. PR-Foto.

En af landsdækkende butikskæder, der efter har forberedt sig på at genåbne, er loppesupermarkedskæden Kirppu. Midt i april genåbnede den populære butikskæde i 13 ud af 15 danske byer. Kun i Dalum og Ringsted, hvor kædens store loppesupermarkedsbutikker ligger i et center, fortsatte nedlukningen. Men nu genåbner de sidste to butikker også – heriblandt Kirppus store butik i Stakladen på Nørregade 13 i Ringsted.

Fokus på sikkerheden.
Det sker forsigtigt – og med forholdsregler, der nøje følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at kunne yde størst mulig sikkerhed mod smitte for kunder og medarbejdere.
Ved indgangen er der opsat håndsprit, der skal benyttes, inden man træder ind i butikken. Der er monteret plexi-glas ved kasseområdet for at beskytte både medarbejdere og kunder. Herudover har vi indført ensretning i hele butikken og har lukket vores sædvanlige lounge, hvor man normalt kan sidde og nyde en kop kaffe, fortæller butikschef Louise Jensen.

Kirppus medarbejdere spritter løbende kurve, kundevogne og håndtag grundigt af, og i hver af butikkerne er der fastsat et maksimalt antal kunder i butikken, ligesom der er monteret afstandsmærker på gulvet.

Forsigtig og forsvarlig genåbning.
Som i andre dele af detailhandelen har nedlukningsperioden været hård for økonomien. Men Kirppu er velkonsolideret og har valgt at forlænge alle standlejere med det antal dage, butikkerne har holdt lukket. Herudover har kæden løbende udbetalt tilgodehavender til de kunder, der sluttede stand inden nedlukningen.

Vi var faktisk ikke tvunget til at lukke alle butikker ned i marts, men da hele situationen i Danmark og resten af Verden var så usikker, valgte vi at sætte sikkerheden øverst og lukkede derfor over hele landet, fortæller direktør Morten Bøjland og fortsætter: Alle vores butikker er store og åbne med god plads i alle gange, så hvis vi lige hjælper hinanden i hverdagen, kan også vi bidrage med en forsigtigt og forsvarlig genåbning af samfundet, siger Morten Bøjland.

Har savnet kunderne.
Vi ved fra hilsner på Facebook og mails, at rigtig mange af vores faste kunder virkelig har savnet os den sidste måned. Og vi har savnet dem, så selvom der ikke vil blive uddelt krammere, glæder vi os til at se dem igen, lyder det fra butikschef Louise Jensen, der fortæller, at butikken på Nørregade 13 fra mandag har helt normale åbningstider som før nedlukningen.

Kirppu har butikker i Hillerød, Slagelse, Næstved, Ringsted, Herlev, Holstebro, Herning, Frederikssund, Kolding, Kalundborg, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing F., Sønderborg og Holbæk. Kæden forventer at åbne mellem 10 og 20 butikker mere i Danmark. Den 16. butik åbner i Aalborg den 23. maj.

Fakta om Kirppu.
• Kirppu betyder loppe på finsk og blev efter inspiration fra Finland etableret i Danmark i 2014, hvor det første ”loppesupermarked” åbnede i Hillerød.
• I dag har kæden genbrugsbutikker i Hillerød, Frederikssund, Herlev, Herning, Holstebro, Kalundborg, Kolding, Næstved, Ringsted, Slagelse, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing Falster, Sønderborg og Holbæk.
• Butikkerne er typisk mellem 900-1200 m2, hvor der er personale, som sælger genbrugsvarerne. Det har godt 35.000 standlejere benyttet sig af siden åbningen af den første butik for godt fem år siden.
• Ved hjælp af stregkoder registreres salget, og sælgeren får automatisk udbetalt sit overskud af Kirppu. Kunden kan følge sit salg via app’en Mit Kirppu – Katjiing eller på Kirppu.dk
• Kirppu beskæftiger 175 medarbejdere og omsætter over tre millioner loppefund hvert år. Kirppu omsætter for over 150 millioner kroner om året i Danmark.