Sommerjazz, foto: Heidi Taymyr

Solen bagte fra en skyfri himmel under hele lørdagens SommerJazz, hvor Paul Harrison Band leverede et bredt repertoire af traditionelle klassikere mikset med lidt mere utraditionelle numre i jazz-genren, serveret i en stor variation af jazzmusikkens forskellige rytmiske stilarter.

Publikum var mødt talstærkt op til Valdemar scenen og vidnede om, at jazz er populært i Ringsted.

En del valgte at sætte sig i skyggen, mens andre havde allieret sig med paraplyer, parasoller og hovedbeklædning i alverdens afskygninger. Men allerforrest, lige foran scenen i den varme sol stod hende, man nok kan kalde for Ringsteds absolut største jazzfan – Freja.

Hvis man har været til mange sommerjazz-arrangementer, så har man næsten med garanti også set Freja, der er så begejstret for jazzens rytmiske toner, at hun simpelthen ikke kan stå stille. ’Dans gør glad’ siger man, og det passer, for med sin dans gør Freja ikke bare sig selv, men også folk omkring sig glade.

Selvom Paul Harrison erklærede, at han ikke bryder sig om varme, så var det et særdeles veloplagt band, der underholdt fra Valdemar scenen.

Med sin klarinet og saxofon indtog Paul Harrison Danmark i 1998, og er, med sit succesfulde band et topnavn inden for jazz. Ved lørdagens SommerJazz koncert bestod bandet af:

*Paul Harrison (England) – klarinet, sopransax og altsax*Lea Nielsen (Danmark) – trombone, flygelhorn og vokal*Søren Stausbøl (Danmark) – piano og vokal*Peter Williams (England) – kontrabas*Asger Søgaard (Danmark) – guitar, banjo og vokal*Mikkel Find (Danmark) – trommer

Der er SommerJazz igen lørdag den 24. juli kl. 11.00 – 14.00, og her er det Dixie For You, der står på Valdemar scenen.