For nyligt blev en række videregående uddannelser flyttet ud fra landets største byer til landets lidt mindre byer. Desværre endte ingen af disse videregående uddannelser i Ringsted.

Via aktindsigt kan man se, at Ringsted Kommune ikke aktivt havde søgt om at få nogle af de udflyttede uddannelser til kommunen. Det havde de kommuner, der til gengæld fik de videregående uddannelser.

Det ærgrer Andreas Karlsen, der er konservativ borgmesterkandidat i Ringsted, sig i den grad over:

”Det er en skam og tilmed en fejl, at Ringsted ikke aktivt søger disse tilbud og griber sådan en oplagt mulighed. Vi mener, at vi som kommune helt generelt kan og skal turde være langt mere offensive, når det handler om at tiltrække tilbud til Ringsted, hvad enten det er sundhedstilbud eller uddannelsestilbud.”

Undersøgelser viser, at der med flere lokale uddannelsesmuligheder vil være en stigning i kommunens uddannelses- og indkomstniveau.

”Det må på tværs af parti skel være i alles interesse,” indskyder Karlsen og påpeger at, flere byer rundt om Ringsted har allerede et universitet eller en videregående uddannelse.

De konservative med Karlsen i spidsen mener, det er en selvfølge at en kommune af Ringsted størrelse og geografiske placering bør have flere uddannelsesinstitutioner og -tilbud.

”For os Konservative er signalet klokkeklart. Vi ønsker et universitet eller en videregående uddannelse til Ringsted, og vi mener, vi bør og kan være langt mere offensive i jagten på dette,” slutter Karlsen af med at understrege.

Pressefoto