Diabetesforeningen holder landsindsamling den 7. juni 2015. Det er svært at tiltrække frivillige indsamlere nok til at dække hele landet, og derfor rækker man nu ud til foreninger og skoler. Man tilbyder at give 15% af det som kommer i gruppens indsamlingsbøsser tilbage, imod at gruppen deltager i landsindsamlingen.

På den måde får Diabetesforeningen samlet mange flere penge ind, samtidig med at de støtter lokalforeninger og skoler. En sidegevinst er, at man på denne måde styrker kendskabet til diabetes på flere planer. Regnestykket går op, idet det ville koste lige så meget at betale for kampagner og reklamer for indsamlingen, som det gør at give lidt tilbage. I 2014 var det nye koncept en stor succes.

Hvem kan så være indsamler, og hvordan foregår indsamlingen? Børn under 11 år skal være ifølge med en voksen, børn mellem 11 – 17 år skal følges to og to, og voksne må gå alene. Ved tilmelding vil du få tildelt et indsamlingsmødested, hvor du får udleveret din rute og indsamlingsbøsse. Selve indsamlingen tager omkring 2-3 timer. Til slut møder du op på det aftalte mødested og afleverer de indsamlede penge.

Ønsker du at tilmelde din klasse, forening eller skole, kan du kontakte Bente Lenschau på tlf. 31 95 14 12.

Spejderpiger til landsindsamlingen 2014
Spejderpiger til landsindsamlingen 2014

/Stine Amanda