Det midlertidige testcenter i Ringsted lukker for borgere søndag den 23. august. Der er ikke konstateret samfundssmitte i Ringsted, og antallet af smittede er lavt. Det særlige testspor for ansatte på Danish Crown-slagteriet fortsætter, oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Efter dialog mellem Styrelsen for Patientsikkerhed, Region Sjælland og Ringsted Kommune blev der etableret et midlertidigt testcenter i Ringsted, hvor alle borgere kunne bestille tid til en test for COVID-19.

Region Sjælland oplyser, at testcenteret lukker søndag den 23. august, da antallet af smittede er lavt, og der ikke har været konstateret samfundsmitte i Ringsted. Det har hele tiden været planen, at testcenteret i Ringsted kun skulle være opsat i en kort periode.

Det særlige testspor for ansatte på Danish Crown-slagteriet fortsætter. Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende vurdere, hvor længe test af Ringsted Kommunes medarbejdere på sundhedsområdet skal fortsætte, så derfor er der mulighed for, at der fortsat kan opleves testaktivitet i testcentret ved Anlægspavillonen i Ringsted nogle dage om ugen.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Corona-smitte er selvfølgelig noget, der fylder i vores alle sammens hverdag i øjeblikket. Og særligt når det kommer tæt på, kan man blive bekymret for, hvordan det påvirker en selv og ens nærmeste. Fra den første dag vi blev bekendt med, at der var coronasmitte i Ringsted, har vi haft et godt og tæt samarbejde med blandt andre Styrelsen for Patientsikkerhed, Region Sjælland og Midt- og Vestsjællands Politi. Ringsted Kommune har under hele forløbet haft en tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi har fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger,” siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Der er rigtig mange borgere, der har taget imod tilbuddet om at lade sig teste i det midlertidige testcenter i Ringsted. Det har været et vigtigt redskab for myndighederne til at få et overblik, og derfor vil jeg gerne sige en stor tak til borgerne i Ringsted Kommune, der har bakket op om sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger. Jeg håber, at den opbakning fortsætter, selv om det ser ud til, at den hurtige indsats er lykkedes, og der lige nu er et lavt antal nye smittede”.

Efter søndag kan borgere fortsat lade sig teste i Testcenter Danmarks øvrige testcentre, blandt andet i Roskilde eller Næstved. Vil du testes, skal du bestille tid via coronaprover.dk.

Foto: ABW