Sæson 2020/2021 i Ringsted Musik- og Kulturskole blev som så meget andet voldsomt præget af coronanedlukning, -restriktioner og en lynhurtig omstilling til virtuelle løsninger – nu kan man endelig se frem til en ’rigtig’ sæson, hvor elever kan samles om musik, billedkunst, dans og drama og udfolde sig sammen.

Med de seneste lempelser af coronarestriktioner, afstandskrav etc. kan Musik- og Kulturskolen blandt andet se frem til igen at kunne samle sine orkestre og bands, arbejde med tværgående projekter mellem de forskellige kunstarter og genoptage aktiviteter og samarbejder med Ringsteds skoler og daginstitutioner.

”Vi kan næsten ikke få armene ned over udsigten til endelig at kunne komme rigtigt i gang igen – det har er lige det, man har gået og drømt om hele sommeren,” udtaler Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole.

”Men det vil selvfølgelig fortsat være meget vigtigt, at vi og eleverne fastholder gode vaner mht. hygiejne og afstand, så vi ikke pludselig igen står et kedeligt sted.”

”Sidste sæson var hård for alle – ikke mindst for vores elever”, fortsætter Jacob Brandt Jensen.

”Men vi kan med stor glæde konstatere, at coronanedlukningen ikke har formået at tage gejsten fra dem. Vi havde ærlig talt frygtet en større nedgang i tilmeldinger til den nye sæson, men det ser heldigvis rigtig fornuftigt ud – og på visse fag opleve vi en markant øget søgning – så vi er bare glade! Men der er da stadig plads til flere på nogle fag og hold, så man skal endelig ikke holde sig tilbage, hvis man ikke nåede at tilmelde sig før ferien”.

Med den nye sæson har Musik- og Kulturskolen følger også en række nye tiltag og fagtilbud. Bl.a. udbyder Billedkunstskolen nu en række fagkurser af 8 ugers varighed i tegning, maleri og keramik for elever fra 12 – 18 år, og rytmikholdene Spil-Op for 0. og 1. klasse på skolerne udbygges med ’Mere Spil-Op’, for 2.-3. klasse, så vejen ind i musikkens verden bliver tydeligere for alle. Senere på sæsonen startes også et hold i sangskrivning.

Undervisningen i sæson 2021/2022 starter fra uge 34 – man kan læse mere om Ringsted Musik- og Kulturskoles tilbud på musikogkulturskolen.dk.

Pressefoto