Sommer i Ringsted
v/Ringsted Kongrescenter
Nørretorv 22, 1. sal
4180 Ringsted
Tlf. 57 67 11 01
kongrescenter@ringsted.dk

Begivenhedsrig sommer
Sommer i Ringsted er et årligt tilbagevendende fænomen. Ja, ikke alene bliver det hvert år sommer i Ringsted, her er også et væld af sommerglade aktiviteter.

Eventsekretariatet i Ringsted Kongrescenter sørger for en effektiv samlet markedsføring af disse aktiviteter i form af bannere, tryksager og online kommunikation. Der udgives bl.a. en praktisk folder i friske farver, hvor borgere og turister får det fulde overblik over mulighederne. Den fælles markedsføring sponseres af bl.a. Ringsted Handelsstandsforening, Ringsted Kongrescenter og Ringsted Outlet.

Presse og partnere studerer markedsføringsmaterialet
Presse og partnere studerer markedsføringsmaterialet

Gode gengangere
I Ringsted starter sommeren allerede 1. maj med en politisk fest på plænen foran Skt. Bendts Kirke og afsluttes med et festfyrværkeri på Ringsted Natten sidst i august.

Skovens Dag, Kunstdage i Pinsen, Lions Byfest, Skt. Hans Aften i anlægget, Ringsted Festival, MC Familiedag, Classic Cars og Ringsted Stafet er blandt de tilbagevendende begivenheder, når der er Sommer i Ringsted. Dertil kommer en perlerække af koncerter, ikke mindst sommerjazz, børneunderholdning, idrætsarrangementer, festivaler og markeder.

De populære bagagerumsmarkeder finder flere gange i løbet af sommeren sted på plænen foran Sct. Bendts Kirke. Her kan alle sælge ud af tøj, ting og sager, de ikke bruger, så man kan både tjene en skilling og gøre adskillige gode fund.

Skjoldenæsholm Golf Center byder traditionen tro på åbent hus, hvor nybegyndere gratis kan prøve kræfter med golf. Endvidere er der som regel en sommerturnering eller to.

Om vinteren udarbejder Kultur- og Trivselsudvalget det første udkast til programmet, og det hele er pakket og klart, så man kan sætte krydser i kalenderen i april.

Den nye MiniSporvogn
Den nye MiniSporvogn

Stadig flere arrangementer
Den første Sommer i Ringsted blev afviklet i 2007, og hvert år er der siden koblet flere arrangører til.

År 2015 udmærkede sig ved en sportvognskavalkade, idet Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm fejrede 50 års jubilæum. Ringsted fik samtidig sin egen MiniSporvogn.

Desuden blev det tætpakkede sommerprogram tilføjet to lækre markeder med udenlandske delikatesser samt gadeteater i bymidten.

Vision og mål
Sommer i Ringsted har som mål at fastholde og udvikle Ringsted som en af de førende  handels- og oplevelsesbyer i region Sjælland. Samarbejdspartnerne ønsker at gøre det attraktivt for kommunens egne borgere at opleve og handle i Ringsted, ligesom de ønsker at tiltrække nye indbyggere og erhverv samt turister til kommunen.

En borgerpanelundersøgelse i 2014 viste, at det nytter at stå sammen. Sommer i Ringsted sikrer optimal synergi og samarbejde mellem handel, erhverv, kultur og kommune.