Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2021/07/08 til 2021/07/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Målrettet færdselskontrol – Ringsted

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. 16.30 – 21.30 en målrettet kontrol af trafikanter i Ringsted og omegn. Kontrollen var målrettet alle trafikanter og resulterede i, at ni personer fik en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven. Forseelserne omhandlede tre personer, der anvendte håndholdt mobil under kørslen; én kørte på motorcykel uden kørekort hertil, men havde dog kørekort til bil; én sag om konstruktivt ændret knallert; en bilist kørte i et køretøj uden den lovpligtige ansvarsforsikring, idet køretøjets nummerplader var afmeldt hos Motorstyrelsen; en bilist havde ikke erhvervet sig et kørekort; en bilist kørte igennem vejstrækning, hvor gennemkørsel var forbudt og en bilist havde påklistret solfilm på de forreste sideruder, hvilket er ulovligt.
Alle ni sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sag er blevet afgjort.

Hensynsløs kørsel – Huginsvej, Ringsted

Kl. 22.45 fik politiet flere anmeldelser om, at mange bilister var forsamlet i området ved Huginsvej, hvor der blev kørt hensynsløst. Ifølge anmeldelserne skulle der på Huginsvej være opstillet kegler, og bilister skulle køre stærkt og i ring ad nærliggende veje.
En patrulje kørte frem til området, hvor politiet ikke fandt grundlag for at mistænke tilstedeværende bilister for at køre hensynsløst.
Efter en ny anmeldelse senere på aftenen kørte politiet atter til området, men traf denne gang ikke nogen bilister på vejene i industrikvarteret. Ingen blev sigtet for noget ved politiets tilstedeværelse i området.

Færdselsuheld – Sorøvej, Ringsted

Kl. 17.58 fik politiet en anmeldelse om færdselsuheld på Sorøvej. Politi, ambulancer og brandvæsen kørte til stedet for at hjælpe en 54-årig kvinde, der var kommet til skade ved uheldet. Vejen blev afspærret i begge retninger, mens myndighederne arbejdede på stedet, og politiet tilkaldte også en bilinspektør, som skulle klarlægge omstændighederne omkring uheldet. En helikopter kom for at hente den tilskadekomne og flyve hende til Rigshospitalet. Meldingen fra det lægefaglige personale på stedet var, at kvinden var tilskadekommen, men at hendes skader ikke var kritiske. Hun fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve for at se, om hun var påvirket under kørslen. Sagen afsluttes, når bilinspektørens undersøgelser er færdige, og når blodprøven er analyseret.

Grenkast fra bro – To unge mænd anholdt – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 01.42 fik politiet anmeldelse fra en lastbilchauffør om, at han netop havde undveget en stor gren, som blev kastet fra en gangbro, der løb hen over vejen. Gangbroen løber ad Kærehavestien hen over Østre Ringvej i Ringsted.

Chaufføren var netop kørt af motorvejen og fortsatte af Østre Ringvej mod syd, da han mellem to rundkørsler så to skikkelser på gangbroen. Da lastbilen var tæt på gangbroen blev der kastet en tyk gren på omkring 8 cm i diameter og 50-100 cm lang ned foran det store køretøj. Lastbilchaufføren måtte undvige ved at køre over i den modsatte vejbane, hvor der heldigvis ikke kom modkørende trafikanter. Lastbilen blev derfor ikke ramt, og kørte videre til næste rundkørsel, hvor han kontaktede politiet og tjekkede at køretøjet ikke havde fået skader.

Takket være den handlekraftige lastbilchauffør, som hurtigt anmeldte sagen, var politiet hurtigt fremme på stedet. En hundepatrulje kom først frem, og traf to unge mænd, som gik langs Østre Ringvej. De unge mænd, på 16 og 20 år fra Ringsted erkendte, at de havde kastet grenen. De blev anholdt, sigtet og taget med til stationen til afhøring. Den 16-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Politiet efterforsker sagen, som er en overtrædelse af straffelovens regler om at forvolde fare. Det er en meget alvorlig sag, som kunne have medført at personer kom til skade. Sagen blev vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to unge i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen. De blev derfor løsladt torsdag formiddag, men er fortsat sigtede i sagen.

Efterforskningen af episoden giver politiet grund til at tro, at der kan været kastet grene eller andre ting fra broen tidligere. Det kan både være inden for de seneste dage, men det kan også være sket tidligere på måneden. Der kan også være tale om genstande, som er blevet placeret på vejen omkring det samme sted på Østre Ringvej. Politiet vil meget gerne i kontakt med borgere, som har set noget i den forbindelse, er blevet ramt eller som har måtte undvige genstande på vejen. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Overtrædelse af sundhedslov – Klokkehøjen, Ringsted

Kl. 11.28 blev politiet kaldt ud til et friluftsbad i Ringsted, hvor en gæst ikke ønskede at fremvise coronapas ved indgangen. En ansat på stedet oplyste til politiet, at en 44-årig lokal mand var blevet bortvist af personalet, men efterfølgende havde manden sneget sig ind ad en nødudgang og var hoppet i vandet. Manden ønskede ikke at forlade stedet, hvorfor politiet kørte dertil. I mellemtiden var manden løbet fra stedet, men patruljen fandt frem til hans adresse, hvor han blev sigtet for sin ulovlige indtrængen på stedet, hvilket koster en bøde. Badets interne retningslinjer foreskrev, at bassinet skulle tømmes for vand, idet en person uden coronapas havde været i vandet. Politiet vejledte derfor den 44-årige om, at han kan risikere en erstatningssag fra friluftsbadet.

Indbrud i Perioden

Hyldegårdsvej, Ringsted
Odinsvej, Ringsted
Kagstrupvej, Ørslev, Ringsted
Amtstue Alle, Ringsted