Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2021/10/27 til 2021/11/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vanvidsbilist fik taget bil efter uheld – Kongstedvej, Ringsted

kl. 13.43 skete et solouheld, da en spirituspåvirket bilist kørte frontalt ind i et træ i vejkanten på Kongstedvej i Ringsted. Bilisten, en 60-årig mand fra Ringsted, slap fra uheldet uden alvorlige skader. Da patruljen kom frem blæste den 60-årige i alkometeret, som viste en promille på over 2,0. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med af patruljen for at få udtaget en blodprøve. Den 60-åriges bil blev beslaglagt, som det muligt efter reglerne om vanvidsbilisme, når promillen er mere end 2,0. Bilisten fik desuden inddraget sin førerret på stedet og må derfor ikke køre bil mens sagen behandles. Retten vil senere taget stilling til frakendelse af førerretten, og om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.

Kørsel i frakendelsestiden / narkobesiddelse – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 16.55 førte en 26-årig mand fra Næstved en personbil ind på en tankstation i Ringsted by, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af køretøjet. Politiet sigtede ham derfor for kørsel i frakendelsestiden og bemærkede i forbindelse med henvendelse til den 26-årige, at han havde travlt med at skjule noget ned i sin lomme. Det viste sig at være en lille pose med en klump hash, ligesom den 26-årige også var i besiddelse af en joint. Han blev derfor tillige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt de ulovlige effekter som bevis i sagen. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres, ligesom bilejeren – en 32-årig mand fra Næstved – også kan forvente at få en sigtelse for at have overladt føringen af køretøjet til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Færdselsuheld – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 17.33 fik politiet en melding om, at en lastbil var forulykket på Køgevej under jernbanebroen, som lastbilen havde påkørt. Det viste sig ved politiets ankomst til stedet, at lastbilen ved egen kraft var kommet fri, efter at den havde kilet sig fast under jernbanebroen. Føreren af lastbilen var en 55-årig mand fra Søborg, som selv slap uskadt fra uheldet. Politiet underrettede Bane Danmark, som straks ville kigge nærmere på broen for at afgøre, om der var sket nogen skade på den. Endvidere optog politiet rapport om uheldet, idet broen har en lavere frihøjde end normale broer på vejnettet.

Påvirket bilist havde hash hjemme – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 12.35 bemærkede en patrulje en bilist på Nordre Ringvej i Ringsted, som svingede til venstre i en højresvingsbane. Politiet standsede bilisten, en 37-årig mand fra Roskilde som viste sig at være påvirket af narko og spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt og politiet ransagede bilen, der blev gennemgået af en narkohund. I bilen fandt betjentene 2 gram amfetamin, 0,5 gram hash, en strømpistol og et slagvågen – en såkaldt totenslæger. Den 37-årige blev sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet ransagede efterfølgende hans adresse i Roskilde, hvor de fandt 200 gram hash. De ulovlige ting blev beslaglagt med henblik på konfiskation og den 37-årige blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg. Han blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, men kan forvente at høre mere i sine sager, når de skal afgøres.

Færdselsuheld – Englerupvej, Sigersted, Ringsted

Kl. 21.56 fik politiet en henvendelse fra en husejer, hvis skraldespand, hegn og beplantning netop var blevet påkørt af en personbil. Føreren havde efterfølgende forladt stedet uden at give sig til kende over for anmelderen.
Politiet fik hurtigt identificeret ejerforholdet på den personbil, der var impliceret i uheldet. På bilejerens adresse traf politiet en 19-årig mand fra Ringsted, der havde været fører af køretøjet på uheldstidspunktet. Han var ædru, men havde ikke erhvervet sig et kørekort, hvorfor han ikke måtte være fører af personbilen. Under kørsel ad Englerupvej mod nord havde han i en kurve mistet kontrollen over bilen, hvorefter han påkørte de anførte genstande. Politiet har nu optaget rapport om uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Spiritus-/narkokørsel – Englerupvej, Englerup, Ringsted

Kl. 23.06 anholdt og sigtede politiet en 31-årig kvinde fra Ringsted for spiritus-/narkokørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Ærtekildevej, Ringsted

Kl. 07.35 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet en person på et løbehjul var blevet påkørt af en bilist og kommet til skade. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Ringsted under kørsel på et el-løbehjul var stødt sammen med en personbil ført af en 41-årig kvinde fra Ringsted. Den 21-årige blev i en ambulance bragt til skadestuen til behandling for en alvorligere tilskadekomst i det ene ben. Uheldet skete, da den 21-årige kørte på Ærtekildevej, hvor den kvindelige bilist kørte i nordlig retning. Politiet har på grund af tilskadekomsten endnu ikke afhørt den 21-årige, så omstændighederne ved ulykken er ikke endeligt fastlagt. Politiet har optaget rapport på grund af den personskade, som den 21-årige pådrog sig ved ulykken.

Uro og uorden – Nørregade, Ringsted

Kl. 19.46 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand råbte og skreg ad de personer, som passerede forbi ham i Nørregade. Kort efter kom endnu en henvendelse formentlig fra denne mand om, at han blev chikaneret af andre personer samme sted.

En patrulje fik i Nørregade ved Stakladen kontaktet til en spirituspåvirket, 32-årig mand uden fast bopæl, som formentlig var den anmeldte mand i den første henvendelse til politiet. Ud fra en konkret vurdering gav hans adfærd ikke anledning til en sigtelse, idet han blev frihedsberøvet af en anden årsag, så han blev transporteret væk fra området.

Det viste sig, at den 32-årige tidligere var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten, så han nu var efterlyst af politiet til fremstilling i fogedretten, når han blev truffet. Politiet sørgede derfor for overnatning til den 32-årige, der tirsdag formiddag vil blive afleveret i fogedretten.

Narkobilist med mange penge i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Køge
Kl. 20.00 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Kolding for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Køge Bugt Motorvejen mod nord. En anden bilist havde undret sig over hans slingrende kørsel ved Køge og var fulgt efter bilisten, indtil politiet fik ham standset.

En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet et femcifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt som afdrag på en gæld, som den 29-årige havde til det offentlige. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Indbrud i Perioden

Volden, Ringsted
Vilh. Andersensvej, Ringsted – to steder
Parkstræde, Ringsted
Eksercerpladsen, Ringsted
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted