Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2021/12/14 til 2021/12/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Påvirket togpassager skabte utryghed – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 13.32 anmodede DSB om assistance fra politiet, idet en spirituspåvirket mand skabte utryghed i toget. Han var udadreagerende og talte usammenhængende om corona-situationen, så DSB havde besluttet at lade et lyntog standse ekstraordinært på Ringsted station. Her fik politiet kontakt til en 33-årig mand fra Østjylland, som var påvirket af alkohol i en sådan grad, at også politiet vurderede, at han ikke var i stand til at klare sig selv på den videre togrejse mod Jylland. Den 33-årige, der i øvrigt heller ikke havde nogen billet, blev derfor frihedsberøvet, og i den forbindelse måtte politiet bruge peberspray for at pacificere ham. Efter et lægetilsyn blev han lagt i detentionen til afrusning indtil sidst på eftermiddagen, hvor han blev løsladt.

Tre færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 01.20 modtog politiet den første anmeldelse om et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved Ringsted. To bilers førere havde mistet kontrollen over køretøjerne og var stødt sammen. Politiets patrulje på uheldsstedet kunne også konstatere, at kørebanen var meget glat, så vejmyndigheden blev underrettet herom.
Kl. 03.42 kom næste anmeldelse om et uheld, idet en bilist i et solouheld havde mistet kontrollen over køretøjet, så bilisten var havnet i et buskads uden for selve kørebanen.
Kl. 03.52 kom så endnu en anmeldelse om et uheld, idet to bilister var stødt sammen på grund af det glatte føre, så bilisterne var snurret rundt.
I alle tre færdselsuheld var ingen af parterne kommet til skade, men deres biler havde pådraget sig materielle skader.

Fyrværkeriloven – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 22.56 kontrollerede politiet en personbil, hvori der befandt sig tre mænd fra Ringsted. En 23-årig blev fundet i besiddelse af to hjemmelavede kanonslag, hvilket medførte beslaglæggelse af det ulovlige fyrværkeri og en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 12.18 var kraftig tåge med væsentlig nedsat sigtbarhed formentlig årsag til et sammenstød mellem fire køretøjer på motorvejen i det østgående spor.
En 18-årig mand fra Østfyn kørte med lav hastighed, da han bagfra blev påkørt af en 28-årig mand fra Albertslund. Dette sammenstød medførte, at den 18-åriges bil stødte sammen med en spansk bilist, således at en 25-årig mand fra Dalmose ikke kunne undgå at støde ind i den 18-åriges bil.
Ingen kom til skade ved uheldet, hvor tilkaldte bugseringskøretøjer fik fjernet de implicerede køretøjer, så motorvejen igen var fuldt farbar kl. ca. 13.45.
Kl. 12.26 fik politiet melding om, at to andre bilister var forulykket på grund af glat føre vest for det føromtalte færdselsuheld. En patrulje på vej til uheldet med de fire parter talte kortvarigt med de to bilister, som var i stand til selv at få bilerne ind i nødsporet. Heller ikke ved dette uheld var nogen kommet til skade.

Færdselspolitiets målrettede julekontroller i trafikken – Solrød / Stevns / Ringsted kommuner

Færdselspolitiet var sædvanen tro ude på vejene også i den forgangne weekend i julemåneden for at lave razziaer mod primært spiritus- og narkokørsel i trafikken. Færdselspolitiet lavede i løbet af weekenden i alt tre razziaer om eftermiddagen og først på aftenen, således at trafikanter i Solrød kommune blev kontrolleret fredag, i Stevns kommune lørdag og trafikanterne i Ringsted kommune søndag.
Razziaerne gav følgende resultater opdelt på kommuner:

Solrød kommune – fredag i tidsrummet kl. 15.00-23.00 – ca. 100 køretøjer kontrolleret:
4 sager om narkokørsel
2 sager om kørsel i frakendelsestiden (herunder beslaglæggelse af varebil hos en 50-årig mand fra Tureby for syvende gangs kørsel i frakendelsestiden inden for de seneste tre år)
2 sager om kørsel uden førerret
3 bilejere blev sigtet for at have overladt føringen af et køretøj til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet
1 sag om manglende styrthjelm hos fører af knallert
Kl. 23.46 fredag aften beslaglagde politiet endnu en personbil fra en 34-årig mand fra Greve, da han i narkotikapåvirket tilstand og trods frakendelse af førerretten kom kørende ad Ankerhusvej, Solrød Strand, i sin personbil. En narkometertest indikerede, at den 34-årige var påvirket af både kokain og cannabis under kørslen, hvor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 34-årige blev tillige gjort bekendt med beslaglæggelsen af hans personbil på grund af flere verserende sager om både narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden.

Ringsted kommune – søndag i tidsrummet kl. ca. 15.00 – 21.00 – ca. 100 køretøjer kontrolleret:

1 sag om spirituskørsel
1 sag om narkokørsel
3 sager om kørsel uden førerret (personbil beslaglagt hos 19-årig mand fra Ringsted for 5. gangs kørsel uden førerret inden for de seneste tre år – pgl. var tillige mistænkt for både spiritus- og narkokørsel samt overhaling over dobbelte spærrelinjer på Holbækvej, Haraldsted, Ringsted kl. ca. 18.55).
1 sag vedr. kørsel i frakendelsestiden1 sag vedr. kørsel frem mod rødt lys2 sager om diverse fejl og mangler ved køretøjet1 sag vedr. manglende forsikring hos knallertkører1 sag vedr. overlæs i en varebil1 sag om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.Fredag eftermiddag kl. 15.10 beslaglagde politiet også en personbil hos en 51-årig mand fra Ringsted efter spirituskørsel med en så høj, vejledende promille ifølge den foretagne alkometertest, at kørslen faldt ind under de skærpede regler om såkaldt “vanvids”-kørsel. En anden bilist havde anmeldt den 51-åriges slingrende og usikre kørsel ad rute 14 i sydlig retning fra Osted og var fulgt efter indtil Benløse, hvor politiet fik kontakt til den spirituspåvirkede bilist. Føreren blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 51-årig ønskede beslaglæggelse af bilen prøvet ved en domstol, så nu skal en dommer kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen, mens analyseerklæringen for blodprøven afventes.

Fredag – lørdag:

Fire sigtet i forbindelse med demonstration – Bragesvej, Ringsted

I løbet af de tidlige morgentimer torsdag havde 15-20 personer indledt en demonstration ved et slagteri på Bragesvej. Demonstranterne havde spærret adgangsvejene til slagteriet, som dog ved egen foranstaltning havde etableret nødadgange, så grisetransporter kunne komme ind og aflevere grisene, så de ikke fik et unødigt og langvarigt ophold i et transportkøretøj.
Kl. ca. 08.30 havde fire demonstranter taget ophold inde på slagteriets område, så de blokerede kørebanen i en af de sædvanlige adgangsporte ved slagteriet. Da de ikke ville flytte sig trods opfordring herom fra politiet, blev de under anvendelse af den fornødne magt flyttet og endvidere sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Fire demonstranter – to mænd og to kvinder i alderen 20-34 år og alle fra Københavns-området – kan nu se frem til at modtage en bøde i deres e-boks.
Kl. ca. 09.30 opløstes demonstrationen, som bortset fra ovenstående forløb i god ro og orden.

Indbrud i Perioden

Skafterupvej, Egerup, Ringsted
Magleagervej, Benløse, Ringsted