Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/07/19 til 2022/08/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Roskildevej / Borupvej, Snekkerup, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 16.21 var to bilister stødt sammen i krydset Roskildevej – Borupvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig efter ambulancepersonalets tilsyn af parterne, at ingen af dem havde pådraget sig behandlingskrævende skader.
Sammenstødet mellem de to parter var sket, efter at en 47-årig kvinde fra Ringsted var kørt ad Roskildevej mod syd og ville svinge til venstre ad Borupvej.

Samtidig med kvindens svingning begyndte en 57-årig mand fra Fåborg at køre frem over vigelinjen på Borupvej for at svinge til venstre i den hensigt at fortsætte kørslen ad Roskildevej i sydlig retning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Hashrygende bilist stoppet – Greve og Ringsted.

Kl. 12.45 fik politiet anmeldelse fra en bilist om, at han kørte bag en udenlandsk bil på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Greve, hvor føreren tydeligt røg hash under kørslen. Den bekymrede bilist, en 39-årig mand fra Næstved, blev bag ved den formodede narkobilist indtil en patrulje nåede frem og fik stoppet bilen ved afkørsel 35- Ringsted Ø.

Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Litauen, blev testet positiv for hash i en narkometertest, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Betjentene fandt ved ransagning af bilen 2,13 gram hash, som blev beslaglagt.

Den 28-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

Minilæsser væltede med jagttårn – Valsømagle, Ringsted

Kl. 13.35 kørte politi og redning til et alarmopkald om en arbejdsulykke på en markvej i Valsømagle ved Ringsted. En 37-årig lokal mand kørte en minilæsser med et jagttårn på frontgaflerne, da minilæsseren tippede til siden under kørslen. Den 37-årige fik minilæsseren over sig, og han fik skader på overkrop og hoved.

Ved ambulancens ankomst var han ved bevidsthed, og han blev kørt til sygehuset til behandling. Han pådrog sig alvorlige skader, men var ikke i livsfare. Politiet optog rapport om arbejdsulykken og underrettede Arbejdstilsynet, som ville undersøge sagen nærmere for at afklare, om der var sket nogle brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Baggrund for aktion i Ringsted onsdag morgen

Midt- og Vestsjællands Politi kan i anledning af onsdagens aktion på en bestemt adresse i Ringsted by yderligere oplyse, at baggrunden for aktionen var en efterforskning rettet mod organiseret berigelseskriminalitet.

Efterforskningen er gennem den senere tid foregået i samarbejde med andre politikredse på Sjælland, der i fællesskab har efterforsket organiseret berigelseskriminalitet i forbindelse med indbrud i varebiler.

Ved ransagningsaktionen i Ringsted fandt politiet bl.a. håndværktøj, hvoraf en del var forsynet med særlige kendetegn og mærkninger, så politiet formoder, at håndværktøjet kan være tyvekoster fra indbrud i varebiler tilhørende både firmaer og private.

– Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af 2022 haft perioder med uforholdsmæssigt mange indbrud i varebiler i Ringsted og andre nærliggende byer. Ved en koordineret og særlig efterforskning fik politiet så grundlag for at mistænke personer på en bestemt adresse i Ringsted for disse tyverier, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen hos Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

– Politiet vil fortsat have fokus på denne form for berigelseskriminalitet og i den anledning inddrage de efterforskningsmæssige oplysninger fra både onsdagens aktion og information fra andre politikredse, slutter Jacob Olsen.

Målrettet aktion mod berigelseskriminalitet – Ringsted

Midt- og Vestsjællands Politi indledte i morges kl. ca. 05.00 en aktion, der var målrettet en bestemt adresse i Ringsted by. Baggrunden var en mistanke om, at personer på adressen kunne mistænkes for berigelseskriminalitet, og Retten i Roskilde havde forinden godkendt mistankegrundlaget, så politiet med rettens kendelse i hånden kunne foretage ransagning af adressen.

På stedet traf politiet 13 udenlandske mænd, hvis opholdsgrundlag blev kontrolleret uden at finde anmærkninger i den anledning.
Ved ransagningen fandt politiet diverse håndværktøj, der blev medtaget til nærmere undersøgelse for at få afklaret, hvorvidt der er tale om tyvekoster og i givet fald hvorfra. Endvidere fandt politiet en stjålet trailer og en nummerplade, som blev beslaglagt med henblik på udlevering til rette ejer.

Aktionen blev afsluttet kl. ca. 10.00, hvor politiet forlod adressen med henblik på at fortsætte undersøgelserne af det beslaglagte håndværktøj.

Hjælp til svanefamilie – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 08.42 fik politiet oplysninger om, at en svanefamilie havde taget ophold i midterrabatten på Vestmotorvejen omkring afkørsel 35 Ringsted Ø.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at svanefamiliens forsøg på at krydse motorvejen formentlig for at komme hen til en nærliggende vandhul gav anledning til flere farlige situationer i trafikken.
For at undgå flere farlige situationer afspærrede politiet motorvejen og fik med hjælp fra bl.a. Dyrenes Beskyttelse flyttet svanefamilien til et nærliggende vandhul.
Inden afspærringen blev etableret, kunne politiet konstatere, at den ene af de voksne svaner blev påkørt af en bilist, så den afgik ved døden som følge af sine kvæstelser.
Motorvejen var afspærret i godt en time frem til kl. ca. 13.30 i forbindelse med flytning af svanefamilien.

Narkokørsel uden førerret / knivloven – Skolegade, Ringsted

Kl. 18.45 var en 29-årig mand uden fast bopæl som fører af en personbil blevet standset med henblik på rutinemæssig kontrol.
Det viste sig, at den 29-årige ikke havde generhvervet sit kørekort, så han blev indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, som han ikke måtte være fører af.

Den 29-årige blev endvidere skønnet påvirket af narkotika under kørslen og derfor sigtet for narkokørsel. Efter anholdelsen i den anledning med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer fandt politiet ved visitationen i besiddelse af en foldekniv i en bukselomme. Det fund medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af knivloven.
Politiet løslod den 29-årige efter afhøring til sagerne og udtagelse af blodprøven.

Indbrud i perioden

Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted
Værkevadsvej, Kværkeby, Ringsted

Foto: ABW