Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/11/15 til 2022/11/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist sur på anden bilist – Østre Ringvej / Kærup Parkvej, Ringsted

Kl. 15.32 anmeldte en 35-årig mand fra Lejre et tilfælde af såkaldt vejvrede, idet han kort forinden var blevet spyttet på af en anden bilist, som han havde haft en trafikal kontrovers med i rundkørslen Østre Ringvej – Kærup Parkvej.

Anmelderen var i sin bil på vej ind i rundkørslen, da han blev overhalet af en anden bilist også kørende ind i rundkørslen. Han dyttede ad modparten, da manøvren blev vurderet som farlig og ulovlig, hvorefter føreren af det andet køretøj standsede og henvendte til anmelderen.
For at tale sammen rullede anmelderen sidevinduet ned, og en diskussion parterne imellem endte med, at anmelderen blev spyttet i ansigtet.

Politiet har nu optaget en rapport om vold og vil forsøge at identificere den 45-50-årige mandlige fører af det andet køretøj, hvis nummerplade anmelderen havde aflæst inden anmeldelsen til politiet.

Politiet hører gerne fra andre trafikanter, der kan have overværet episoden i rundkørslen kl. ca. 15.30. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Flere biler påkørt – Balstrupvej, Ringsted

Kl. 11.50 rykkede politiet ud, fordi et køretøj efter påkørsel af flere biler nu holdt på tværs af Balstrupvej og spærrede for trafikken.
Det viste sig, at en 68-årig mand fra Ringsted havde ført en ladvogn ad Balstrupvej i nordvestlig retning. Under kørslen havde han af ukendte årsager strejfet to parkerede biler og fortsat sin kørsel, indtil han kort efter påkørte en parkeret minibus, så han kom til at holde på tværs af vejen og dermed spærrede for trafikken. Alle de påkørte biler havde holdt i venstre side af den 68-åriges kørselsretning på Balstrupvej.
Politiet hjalp den 68-årige med at få tilkaldt vejhjælp og fik i øvrigt bragt den 68-årige til kontrol på skadestuen på grund af chok. Rapport er nu optaget om påkørslerne for at få belyst omstændighederne nærmere.

For høj fart – Køgevej, Ringsted

Kl 11.34 var færdselspolitiet ude med lasermåleren og fik standset en 31-årig mand fra Stevns, der kom kørende med 66 km/t i en byzone. Han kan samtidigt se frem til et klip for at tale i mobiltelefon, mens han kørte. Kort efter blev en personbil ført af en 66-årig mand fra Sorø standset, da han kørte 85 km/t på samme sted. Og slutteligt blev en varevogn ført af en 52-årig mand standset, da han kørte 88 km/t på Køgevej. Der var samtidigt mistanke om, at manden var påvirket alkohol, så han blev medtaget til udtagning af blodprøve. Manden står nu til en betinget frakendelse af kørekortet

Færdselsuheld – Lindenborgvej/Ringstedvej, Roskilde

Kl 20.53 kom der melding om et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen. Bilerne blev ført af en 80-årig mand fra Lejre og en 55-årig kvinde fra Lejre. Uheldet skete dog med så lav fart, at der ikke var nogen personskade.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl 10.40 skete der et uheld, da en lastbil ført af en 25-årig mand fra Fyn ramte en forankørende personbil ført af en 57-årig mand fra Nordsjælland, der så blev skubbet op i autoværnet. Lastbilchaufføren har forklaret, at han pludseligt fik et voldsomt nyseanfald, og derfor ikke nåede at bremse. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Ringsted

Kl 14.02 skete der et færdselsuheld, da en 77-årig kvinde fra Slagelse ville overhale en jorddumper og overså, at føreren af jorddumperen var i gang med at udføre et venstresving. Uheldet skete dog med så lav fart, at der ikke var nogle alvorlige personskade.

Færdselsuheld / narkokørsel – Sorøvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 11.39 var en bilist kørt af vejen og havnet i grøften, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 37-årig mand fra Skælskør under kørsel ad Sorøvej mod øst af ukendte årsager havde mistet kontrollen over personbilen, hvorefter han kørte over cykelstien og ud i grøften, hvor han standsede.
Den 37-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Han slap dog ikke for et lægeligt indgreb, idet politiet begærede en blodprøve udtaget i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel på uheldstidspunktet.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, og politiet afmærkede den forulykkede bil på uheldsstedet, indtil bilejeren fra Fjenneslev kan få personbilen fjernet.

Grundlovsforhør – Efterlyst mand har meldt sig selv – Mand overfaldet – Anlægsvej, Ringsted

En 32-årig mand fra Ringsted, som politiet efterlyste offentligt den 1. november 2022, har torsdag morgen meldt sig selv på en politistation i Midt- og Vestsjællands politikreds, idet han mødte op sammen med sin forsvarer i sagen.

Den 32-årige blev efterlyst i forbindelse med efterforskningen af et overfald på en 42-årig mand på Anlægsvej i Ringsted, hvor den 42-årige på sin bopæl bl.a. blev stukket med kniv i overkroppen og pådrog sig alvorlige kvæstelser som følge heraf.

Anklagemyndigheden fremstiller den 32-årige i grundlovsforhør torsdag kl. 11.00 ved Retten i Roskilde, hvor han vil blive sigtet for forsøg på manddrab.

Efterforskningen i sagen fortsætter med henblik på identificering af en anden mand, der sammen med den 32-årige kan mistænkes at stå bag overfaldet.

Politiet skal bede medier og andre om at slette offentliggjorte fotos af den efterlyste 32-årige, efter at han nu har meldt sig selv og derfor ikke længere er offentligt efterlyst.

Hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog i omtrent en time fra kort efter kl. 08.00 en kontrol af bilisternes hastighed under kørsel ad Køgevej i Ringsted by, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.
Hele fem bilister kørte mere end 30 % for hurtigt på strækningen med snesjap på kørebanen, så de kan alle nu se frem til at modtage et bødeforelæg for overtrædelsen af færdselsloven. Endvidere kan bilisterne også forvente en påstand om et klip i kørekort samt et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden.

Lastbil på afveje – Tinggade, Ringsted

Kl 09.30 ramte en lastbil noget lavthængende julepynt, der blev revet ned. Personale på politistationen i Ringsted så lastbilen komme i karambolage med udsmykningen og fik løbet chaufføren op, der tilsyneladende ikke selv havde set, at han ramte julepynten. Kommunen blev tilkaldt for at få orden på tingene igen.

Narkokørsel – Søndervang, Ringsted

Kl. 19.35 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet han mistænktes for at være påvirket af cannabis under kørslen.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i bil med fejl i frakendelsestiden mv. – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 18.31 standsede politiet en ældre personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og føreren, der viste sig at være en 30-årig mand fra Borup.

Bilen havde en uvirksom for- og baglygte i venstre side, ligesom bremselyset heller ikke virkede, og ved en narkometertest af føreren viste det sig, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Desuden kunne føreren heller ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt kørekortet frem til 2024 og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Den 30-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter politiet fandt ham i besiddelse af godt fire gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Efter blodprøveudtagelsen løslod politiet den 30-årige, der kan forvente at høre nærmere om analyseresultatet på et senere tidspunkt.

Narkokørsel uden førerret mv. – Roskildevej, Ringsted

Kl. 22.26 bemærkede en patrulje en personbil køre ad Kærup Parkvej og uden om nogle bomme, så føreren fortsatte kørslen ad bl.a. en cykel-/gangsti med høj hastighed i et forsøg på at slippe væk fra politiet.
Politiet fortsatte efter personbilen, hvis fører ikke standsede trods tegngivning herom, men fortsatte via Benløse Skel ud på Roskildevej, hvor bilisten dog standsede af sig selv.
Føreren af personbilen var en 24-årig mand fra Ringsted, der ikke havde nogen førerret og i øvrigt kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Ved nærmere undersøgelse af bilen blev håndbremsen konstateret uvirksom.
Den 24-årige blev derfor sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Den 24-årige havde lånt personbilen, hvis ejer efterfølgende blev sigtet for at have overladt føringen af køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne være fører på grund af bl.a. den manglende førerret.
Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, vil sagen blive vurderet nærmere i forhold til eventuel hensynsløs og hasarderet kørsel, før den 24-årige hører nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Påvirket bilist – Nørregade, Ringsted.

Kl 21.00 standsede politiet en personbil ført af en 32-årig mand fra den københavnske vestegn, da der var mistanke om, at manden var påvirket af stoffer. Manden blev derfor medtaget til udtagning af alkohol.

Påvirket fører – Ringstedvej, Svinninge

Kl 09.50 standsede politiet en 24-årig mand fra Sorø i en rutinemæssig kontrol. Patruljen mistænkte, at manden var påvirket, og patruljebilen narkometer bekræftede dette. Manden blev derfor sigtet og var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve – derefter blev han løsladt. Manden vil få afgjort sagen, når resultatet af blodprøve kommer politiet i hænde.

Spirituskørsel – Havbyrdvej, Ringsted

Kl. 20.54 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Havbyrdvej.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og fik i forbindelse med sagen inddraget sin førerret, idet politiet ud fra alkometertesten har en formodning om, at den 42-årige vil miste sit kørekort i anledning af sagen. Han må derfor ikke længere føre et kørekort, hvor et kørekort kræves.

Udenlandsk butikstyv stjal parfume – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 14.18 kørte en patrulje til Tingstedet i Ringsted, hvor en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt af centervagten, da han stjålet fire parfumer fra Christian Dior og Tom Ford til en samlet værdi af 3957 kr. Den 29-årig mand fra Rumænien havde forladt Matas uden at betale for parfumerne.

Personalet kontaktede en vagt i centeret, som løb efter tyven, som nu var nået ud på parkeringspladsen. Vagten indhentede tyven, som blev tilbageholdt. Han var usamarbejdsvillig og blev derfor ilagt håndjern og politiet tilkaldt.

Patruljen sigtede den 29-årige mand for butikstyveriet og tog ham med på stationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han fik afgjort sin sag med en straksbøde, som han betalte før han blev løsladt igen. Butikken fik parfumerne tilbage, og havde derfor intet erstatningskrav.

Ulovlige knive – Parkstræde, Ringsted

Kl. 20.20 kontrollerede politiet to mænd på 20 og 23 år fra Køge, da de opholdt sig i Parkstræde bag et fitnesslokale.

Den 20-årige havde en springkniv med en bladlængde på syv centimeter på sig, og den 23-årige medbragte en foldekniv med en bladlængde på otte centimeter og uden noget anerkendelsesværdigt formål.

Politiet sigtede begge mænd for overtrædelse af knivloven og beslaglagde i den forbindelse begge knive som bevis i sagerne og med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Uorden – Gyrstinge Skovhuse, Fjenneslev. Ringsted.

Kl 23.50 blev det anmeldt at en gæst på en bar havde skubbet til de andre gæster på stedet og nikket en anden mand en skalle. En patrulje kørte frem til stedet og fik anholdt en 44-årig beruset mand fra Vestsjælland, der blev medtaget til politistationen i Roskilde.

Foto: ABW