scandic-ringsted-300x162Nu har Scandic Ringsted passeret Svanens nye skrappe kvalitets- og miljøkriterier og modtaget certificering af hele hotellet. Hvert fjerde år skærpes Svanens krav og dermed bliver det mere krævende at opnå ny certificering. Scandic er den hotelkæde, som har flest faciliteter, hvor hotellet håndterer Svanens skrappe og krævende miljøkrav.

Svanemærkningen indebærer at hotellets medarbejdere har en holistisk tilgang til miljøaktiviteter i deres daglige rutiner, hvilket kræver engagement og uddannelse. En mere miljøtilpasset virksomhed giver også ofte muligheder til at mindske omkostningerne gennem reduceret energiforbrug og reduceret mængde af emballage og affald. For hotelgæsterne er det tydeligt f.eks. ved at lyset på værelset tændes og slukkes ved brug af nøglekort, der findes ingen engangsforpakninger på værelset, der er specialfremstillet affaldssortering på værelset og i restauranten serveres økologisk mad og drikke.

– Jeg er meget stolt over, at Scandic Ringsted nu har passeret Svanens nye skrappe kvalitets- og miljøkriterier. Alle medarbejdere har arbejdet benhårdt og målrettet gennem længere tid for at opfylde Svanens kriterier. Nu kan vores gæster være med til at redde verden med god samvittighed, hver gang de bor hos os, siger Jørgen W. Frederiksen, hoteldirektør, Scandic Ringsted.

Siden 1993 har hele Scandic kæden målrettet arbejdet med bæredygtighed. For eksempel fjernede Scandic allerede i 1994 engangsemballage på badeværelser og i restauranter. I 2008 udskiftede Scandic flaskevand med eget tappet og filtreret vand tilsat kulsyre, som serveres i designede glaskarafler. Al elektricitet kommer fra vand- og vindkraft.

Formålet med Svanen er at hjælpe forbrugerne med at vælge de miljømæssige bedste produkter på markedet. Kriterierne er hårde, blandt andet stilles der krav om indhold og brug af kemikalier, emissioner, energi- og ressourceforbrug og affaldshåndtering. Svanen kræver også god kvalitet og funktion. Miljøkravene er udviklet i samråd med eksperter fra erhvervslivet, miljøorganisationer og myndigheder.

Om Svanen
Svanemærket er Danmarks og Nordens officielle miljømærke og har i 25 år gjort det enkelt for forbrugere og virksomheder at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser. Målet med Svanemærket er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Svanemærket ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.

Del på sociale medier