Julen startede tidligt i år for spillestedsprojektet Ud Af Boxen, der torsdag d. 22. december kunne finde sit navn blandt 39 danske spillesteder, som har fået tildelt midler fra Tuborfondets pulje Den Gode Lyd.

Det er fjerde gang, at Tuborgfondet kører puljen Den Gode Lyd, og i alt er der uddelt 5,2 mio. kr. Heraf har Ud Af Boxen fået en donation på 116.000 kr. til et nyt og professionelt PA-anlæg i Ringsted Kulturhus, hvor projektet holder til. Ud Af Boxen er et spillestedsprojekt i regi af Ringsted Kulturhus og Ringsted Musik- og Kulturskole, der arbejder målrettet på at udvikle det rytmiske vækstlag og musikscenen for Ringsteds unge. Dette sker dels gennem adgang til en øvecontainer, facilitering af koncerter med lokale unge bands og et koncertprogram med fokus på unge up coming bands og bred repræsentation af genrer.

Det er en jury med en faglig baggrund indenfor lyd, akustik og musikindustrien, som i første omgang har vurderet ansøgningerne. Et af kriterierne juryen har vurderet ud fra er, at modtagerne booker unge kunstnere fra vækstlaget samt har en ung målgruppe af gæster. Derudover har juryen kigget på, om en bevilling rykker markant ved lydkvaliteten, at så mange som muligt får del pengene, og at midlerne fordeles over hele Danmark.

Med donationen fra Tuborgfondet får Ud Af Boxen koncerterne og Ringsted Kulturhus et markant kvalitetsløft på lydsiden, som forventes allerede at kunne komme publikum til glæde, når Ud Af Boxen går i luften med sit vinter/forårsprogram 2023, som kan følges på facebooksiden boxen.ringsted.