Ringsted Produktionshøjskole
Haraldstedvej 47
4100 Ringsted
Tlf. 57 60 02 98 / 88 32 63 40

Følg Ringsted Produktionshøjskole på Facebook

Hent skolens folder 

En ekstra indsatsskolen
Som ungt menneske i Danmark i dag står man foran en masse tilbud og valg, som man skal lære at navigere i. Ringsted Produktionshøjskole er en skole for unge under 25 år, der har brug for hjælp til at starte på en uddannelse. Her får eleverne en mere socialpædagogisk vejledning, end det traditionelle uddannelsessystem kan tilbyde.

Et ophold på Ringsted Produktionshøjskole giver eleverne mere selverkendelse, og gør dem parate til at komme videre med den optimale uddannelse. På Ringsted Produktionshøjskole vægter man både praktiske, teoretiske, sociale og demokratiske færdigheder, som er afgørende for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Tid til den enkelte
I sammenligning med andre ungdomsuddannelser er der på Ringsted Produktionshøjskole mere tid til den enkelte elev. Man fanger derfor mange af de unge, som er i risikozonen for at falde ud af uddannelsessystemet. Når man starter på skolen, bliver man tilknyttet en linje og en kontaktlærer. Samtidig har skolen koordinerende vejledere tilknyttet, som hjælper med elevernes afklaringsforløb.

I samarbejdet mellem lærere og vejledere afdækkes den enkelte elevs kompetencer. Igennem denne analyse kan man skabe støtte og realistiske mål i overensstemmelse med elevens personlige ønsker. Hver elev får sin egen individuelle forløbsplan, som beskriver hvordan de planlagte delmål og mål skal nås.

De fem linjer
Produktionshøjskolen i Ringsted har fem forskellige spændende linjer at vælge imellem. De fem linjer er opdræt, livsstil, håndværk, køkken og medie.

Opdræt giver lærdom om naturen samt de fisk, som lever i de danske søer og vandløb. Man arbejder med opdræt og udsætning af yngel, hvilket også indebærer fangst af moderfisk.

Livsstil giver kendskab til krop, sundhed, massage, hår, make-up, tøj og meget mere. I det kreative hjørne kan man lære at strikke, sy og hækle. Der arbejdes desuden med pædagogik og det at forholde sig til livet og sig selv.

Håndværk er for dem som kan lide at bruge deres hænder. Her får eleverne kendskab til maskinlære, tegningsforståelse, materialelære og den sociale omgangstone, der bør være håndværkere imellem. Man har også stort fokus på sikkerhed på byggepladser og arbejdspladser.

Køkken lærer eleverne at lave mad, som smager godt og er nemt at lave. Der arbejdes med at følge opskrifter, men også med at komponere nye retter og jagte den gode smag. Samtidig skabes der kendskab til nogle af de mere skjulte, men vigtige sider af det at arbejde i et køkken, nemlig rengøring, hygiejne og egenkontrol.

Medie er for dem, som interesserer sig for computer og it-systemer. Her får man kendskab til, hvordan produktion af hjemmesider, brochurer og blade foregår. Der arbejdes med tekstbehandling, billedredigering og andre kompetencer, som kan bruges videre i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet.

sølvpartner

Del på sociale medier