Haraldsted Sø er et levn fra den sidste istid for mere end 11.000 år siden. Det skriver Ringsted Kommune i et opslag på deres Facebookside.

Meget af landskabet i Danmark blev skabt i Weichsel-istiden, der sluttede for 11.600 år siden. Dengang var Danmark dækket af is, og den kom fra nordøst. Derfor kan man i dag finde mange sten, som oprindeligt hører til i Sverige og Norge. Isen bragte nemlig stenene med sig. I perioder med tø trak isen sig lidt tilbage, og når det frøs igen rykkede den frem og på den måde tog sten, jord, ler og grus med sig. Da det blev varmere i vejret, og istidens gletsjere begyndte at smelte, var det enorme vandmasser, der skulle væk. Under isen brusede store floder, og vandmasserne skar over årene dybe render og tunneller i landskabet. Det er det, der i dag er vores åer og søer, som blev lavet dengang. En af dem er Haraldsted Sø.

Du kan gå på opdagelse i flere oplevelser i Ringsted i den gratis app til Ringsted Oplevelsessti. Her kan du lære mere om naturen, historien og landskaberne langs Ringsted Oplevelsessti – også hjemme fra sofaen i tørvejr. Find appen i Google Play eller AppStore.

Her kan du se lidt stemningsbilleder fra Haraldsted Sø, taget af Dit Ringsteds fotograf, Anne Beth Witte.

Har du taget et skønt eller smukt billede foto af af Ringsted og omegn, er du velkommen til at indsende det til Dit Ringsted til ✉ redaktion@dit-ringsted.dk.