Vin Stysiek har været på indkøbstur i forbindelse med påsken. Alsace i Frankrig var det primære område, men butikken besøgte også vinområderne Mosel, Rheingau og Saale Unstrut i Tyskland.

Dit Ringsted bringer her et uddrag af Svend & Hannes dagbog fra turen:

Skøn udsigt udover Moselfloden og alle vinmarkerne
Skøn udsigt udover Moselfloden og alle vinmarkerne

“Det er altid godt at komme til Mosel, der er ikke ret mange andre steder hvor man i den grad kan se vinstokke fra de stejle skråninger. Især på denne årstid, når der endnu ikke er kommet blade og druer på stokkene.

Vi bor altid hos Mayer i Zell. Heinrich Mayer fremstiller nogle fremragende vine og hans søster Ruth har hotellet hvor der er udsigt fra værelserne ud på Mosel floden og vinmarkerne. I hotellet findes også selve vinbutikken, som selvfølgelig altid er et besøg hver, og hvor der er mulighed for at smage nogle af vinene. Mayer fremstiller desværre ikke nok vine til eksport. Men for os er det altid vigtigt at få en vinsnak med ham.

Selve vineriet ligger i Jakobsstrasse den gamle bydel af Zell. Hans kone og ham var netop ved at sætte etiketter, på da vi besøgte steder. De står stort set for alt arbejdet selv. Så derfor er han nødt til hele tiden og tænke på, hvad er lige her og nu vigtigst. I øjeblikket hvis vejret er til det skal vinstokkene bindes op, men nu som i dag blæser det for meget til det, så derfor arbejdes der i vineriet.

alsace4
Kælderen hvor der skulle have været meget mere pinot noir

Herefter går turen til Mittelbergheim i Alsace nærmere bestemt www.boeckel-alsace.com. Vores besøg her hos Boeckel er altid vigtigt, da vi stort set forhandler hele det sortiment, de har. Så det er derfor vigtigt, at få valgt de rigtige årgange, får forhandlet sig frem til nogle ok priser. Det var i den grad af stor betydning denne gang, da humøret ikke var det bedste hos Boeckel, da høstudbyttet sidste år var noget af det dårligste i rigtig mange år. Årsagen på grund af som vejret artede sig, utrolig meget regn, og så derefter for varmt i en lang periode.

Jean-Daniel og Thomas far Emile Bocekl kan ikke huske det tidligere har været sådan. Det har f.eks. slet ikke været muligt at fremstille rosévine, da den sparsomme høst af Pinot Noir druerne skal bruges til Cremant. Vi fik dog sammensat en palle vin til Vin-Stysiek, som kommer hjem her til Ringsted en af de nærmeste uger. Vi har dog fortsat masser af Alsace vin på hylderne, så ingen grund til at vente til det ny indkøbte kommer hjem.

Vi ser altid med stor fornøjelse vinkælderen. Den er noget helt særligt, og som ikke kan ses lignende ret mange andre steder. Blandt andet det gamle transportsystem er noget helt særligt. Vi kan anbefale alle, at hvis de skal til Alsace så besøg Boeckel i Mittelberheim, sig I kommer fra os, så er vi sikre på, at det vil være muligt at smage noget vin, og husk endelig også at sige, at I gerne vil se kælderen.

Et stop på vejen fra Alsace er perfekt med Rheingau. Rüdesheim er jo i den grad en turistby men også et sted hvor man finder mange gode vinhuse. F.eks. Alendorf, Beuer og Orlig. De har alle steder i byen hvor vinene kan købes. Om dagen er der masser af mennesker, men om aftenen bliver der stille og fredeligt, med mindre man tilbringer aftenen på et af dansestederne.”

alsace5
En af markerne i Rüdesheim med svævebanen i baggrunden