Nye undersøgelser viser, at op mod 70 procent af patienterne i dag efterspørger digitale løsninger, som kan hjælpe dem hurtigere igennem deres genoptræningsforløb efter en skade eller operation.

Tallene taler for sig selv og har betydet, at Aleris-Hamlet Hospitaler i Ringsted har valgt at indgå et strategisk samarbejde med Welfare Denmark, som har udviklet den nytænkende online platform Virtuel Træning®, som blandt andet har vundet en af Microsofts Globale Innovationspriser.

“Med Virtuel Træning® leveres en digital løsning, hvor det sundhedsfaglige personale under et genoptræningsforløb nemt og effektivt kan kommunikere med patienterne, justere træningsplanerne og følge med i patientens udvikling”, forklarer Simon Brandt, direktør, Welfare Denmark ApS.

Ifølge adm. direktør Nis Alstrup, der er ansvarlig for aftalen hos Aleris-Hamlet, er det et unikt supplement til besøgene i klinikken, hvor patienten gennem en mobiloptimeret app bliver guidet igennem øvelserne og giver løbende feedback til for eksempel den tilknyttede fysioterapeut, så justeringer kan foretages efter behov.

Motivation er nøglen til succes
Aleris-Hamlet på Haslevvej i Ringsted udfører hvert år mange ortopædkirurgiske operationer, som kræver genoptræning i større eller mindre grad.

“Vi har et stærkt fokus på at tilbyde ringstederne digitale sundhedsløsninger, som skaber værdi, og derfor har vi valgt at indgå samarbejde med Welfare Denmark. Med deres nyskabende Virtuel Træning® får vi mulighed for at engagere og motivere vores patienterne til at følge anbefalingerne til hjemmetræning. Det øger kvaliteten af patientens genoptræningsforløb og giver dermed optimale muligheder for at opnå et godt resultat” siger Nis Alstrup.

Virtuel Træning® er siden 2010 udviklet i et tæt samarbejde med fysioterapeuter og patienter fra en lang række danske kommuner, og de positive effekter blev allerede klinisk dokumenteret i 2015.

Med Virtuel Træning® leveres en digital løsning, hvor det sundhedsfaglige personale under et genoptræningsforløb nemt og effektivt kan administrere patienterne, kommunikere med dem, oprette og løbende redigere i træningsplanerne – samt se fuld statistik på patientens udvikling. Foto: PR.
Del på sociale medier