Har du en skade, der gør det svært for dig at cykle? Måske behøver det faktisk ikke at betyde, at du slet ikke kan cykle mere. Afhængigt af skadens omfang kan der nemlig være en mulighed for dig i at cykle på en elcykel. Lige netop denne form for cykel kan nemlig give dig en aflastning, som kan være en stor hjælp i din bedring. I visse tilfælde kan det endda hjælpe dig til at få det bedre. Inden du vælger at kaste dig ud i at cykle med en skade, er det dog vigtigt, at du taler med din læge om, hvorvidt det er et klogt valg for dig.

Bliv hjulpet på vej
En elcykel fungerer sådan, at den ved hjælp af en motor kan trække hjulene. Det er dog ikke en motorcykel, for det kræver stadig, at der er gang i pedalerne. Det betyder dog, at du at du kan træde mere varsomt til, når du cykler.

Mange skader har det med at blive forværret ved for meget anstrengelse eller gentagende bevægelser. Med en elcykel får du altså mulighed for at slappe mere af, når du cykler.

I nogle tilfælde kan det endda være vigtigt, at du arbejder på at bruge din krop til trods for en skade, hvis du vil rette op på den. Det er dog vigtigt, at du snakker med din læge, hvis du er i tvivl om, hvad der er rigtigt i din situation.

Elcykler giver også motion
Du skal som bekendt selv sætte gang i pedalerne, når du vil cykle. Det betyder også, at du får motion, selvom der kommer ekstra bevægelse i hjulene ved hjælp af motoren. For dig der har svært ved at motionere, kan dette altså være det helt perfekte kompromis. Det er trods alt altid vigtigt, at du bruger kroppen.

En elcykel fungerer sådan, at den ved hjælp af en motor kan trække hjulene. Foto: ABW