Ringsted Radiomuseum

Sct. Hansgade 34
4100 Ringsted
radiomuseum@radiomuseum.dk

Følg Ringsted Radiomuseum på Facebook.

Åbningstider:
5. maj – 6. oktober
Søndage kl. 11 – 16.

Entré: 75 kr.

Nostalgisk rejse gennem tv’et og radioens historie
Kærligheden til de ældre apparater fra tv- og radiobranchen skinner igennem, når du besøger Ringsted Radiomuseum.

Et besøg på museet er en nostalgisk rejse gennem fjernsynets og radioens forskellige tidsaldre, krydret med skønne anekdoter fra de vidende og entusiastiske frivillige.

Ringsted Radiomuseum har en helt unik samling af radioer, fonografer, TV, grammofoner og båndoptagere – samlet af Radiohistorisk Forening Ringsted gennem de sidste 50 år.

100 års teknologisk udvikling
I Radiomuseets faste udstilling finder du 40 temaudstillinger, der dækker den teknologiske udvikling fra 1900 til 2000. Temaudstillingerne opdateres løbende, så der hele tiden vil være nye opdagelser at gøre.

Radiomuseets samling består af omkring 5.000 indsamlede apparater. Omkring en femtedel af dem vil være udstillet på museet.

Hvert år byder Ringsted Radiomuseum på nye særudstillinger. I 2024 er de STORE tema-udstillinger: LYD GENNEM 100 ÅR og BADEHOTELLET.

Mange af de udstillede apparater virker stadig, og der vil derfor altid være flere spændende interaktive oplevelsesmuligheder på museet.

Erfarne frivillige og rundvisere
Udstillingerne og særudstillingerne udarbejdes af museets frivillige, der i de flestes tilfælde har arbejdet inden for branchen og derfor har et indgående kendskab til de udstillede apparater.

Tag med en af de erfarne rundvisere på en guidet rundvisning i museet og få en levende fortælling om og et helt særligt indblik i museets forskellige udstillinger.

Fra oktober til december er det alene muligt at besøge museet efter særlig aftale, og kun hvis I samtidig bestiller en guidet rundvisning.

Der kan højst deltage 8 personer på hver rundvisning, men museet er så stort, at der er plads til tre hold rundvisninger på samme tid.

Vil du bestille en guidet rundvisning – eller kunne du måske selv tænke dig at blive frivillig på Radiomuseet, så kontakt museet på radiomuseum@radiomuseum.dk

Ringsted Radiomuseums VENNER
Tilknyttet Ringsted Radiomuseum er Ringsted Radiomuseums VENNER. Foreningens formål er at hjælpe med at drive, støtte og udvikle Ringsted Radiomuseum.

Du har mulighed for at støtte Ringsted Radiomuseum ved at blive medlem af foreningen. Der er flere forskellige former for medlemskab, som du kan læse mere om her.

sølvpartner