Ringsted Karateklub 
Valdemarskolens gymnastiksal
Skolegade 9
4100 Ringsted

Følg Ringsted Karateklub på Facebook

En gammel japansk kampform
Ordet Kara-te betyder ”tom hånd” og er en gammel japansk kampform, der på en effektiv måde udnytter kroppen til både forsvar og angreb. Igennem karatetræning kan du lære din krop at kende, og derigennem udvikle dig på både det fysiske og psykiske plan. Dette giver en følelse af kontrol over egen krop, samt selvtillid og øget velvære. En spændende måde at holde kroppen i form.

Ringsted Karateklub tilbyder træning i den karategenre, som kaldes Shotokan Karate. Træningen ledes af kvalificerede og uddannede instruktører, som har international certifikation. Klubben består af en seriøs gruppe af karateudøvere i alle aldre, som dyrker den traditionelle karate, der er baseret på budo-krigskunst.

En sport for alle
Karate er en sport, man kan udøve uanset køn, alder og baggrund. I Ringsted Karateklub optages medlemmer fra de er fyldt 8 år. Ønsker du at prøve kræfter med karate, kan klubben tilbyde to gratis prøvetimer.

Når man er medlem af klubben, gives der adgang til træning, gradueringer, nationale og internationale seminarer, træningslejre og mesterskaber.

Klubben tilbyder træning på to forskellige hold:
Børn 8-14 år på alle niveauer fra nybegynder til øvet. Som regel er der to instruktører.
Voksne fra 14 år og op. Alderspræsidenten er i skrivende stund 54 år. På voksenholdet er både begyndere og øvede, herunder sortbælter. Voksenholdet træner målrettet, men lægger også vægt på det sociale.

Klubben og sportens kerneværdier er disciplin, styrke, koncentration, teknik og kammeratskab.

Shotokan Karate
”Shotokan” Karate er verdens mest udbredte karatestilart, som består af de tre forskellige discipliner Kihon, Kata og Kumite.

Kihon er en form for basistræning, hvor alle teknikker trænes igen og igen. Der er her tale om parader, stød, slag og spark. Målet er at opnå præcision og hurtighed i de forskellige teknikker, samtidig med at balance, styrke og kredsløb trænes.

Ringsted KarateKata er figurøvelser, hvor de forskellige teknikker sættes sammen i mønstre, således at de danner en kampsituation mod flere modstandere. Denne disciplin lægger stor vægt på koncentration og præcision, ligesom kontrol af korrekt åndedræt og timing også er vigtige elementer. I Shotokan Karate findes der 26 forskellige kata-kombinationer.

Kamptræning
Kumite er betegnelsen for den endelige kamp mellem to eller flere modstandere. Her handler det om at lære at bruge de forskellige teknikker til forsvar, angreb og naturligvis undvigelse. Træning er delt op i forskellige niveauer, sådan så man i begyndelsen træner aftalte kampsituationer, hvor hver deltager kender til modstanderens teknikker og bevægelser, for til sidst at nå op til træningen af den frie kamp. Disciplinen vægter deltagernes kontrol af teknik, taktik og hurtighed. Kumite er desuden karakteriseret ved, at alle angreb blot markeres, således at der ingen hård, fysisk kontakt er mellem modstanderne.


sølvpartner