Ringsted Kommune
Rådhuset
Sct. Bendtsgade
4100 Ringsted
57 62 62 62
ringsted@ringsted.dk

En af Sjællands ældste
Ringsted Kommune blev dannet i Vestsjællands Amt ved kommunalreformen i 1970. Ved reformen i 2007 beholdt kommunen sit omfang, og i dag bor der ca. 35.000 indbyggere i kommunen, som er en del af Region Sjælland. Henrik Hvidesten fra partiet Venstre har været borgmester siden 2014, hvor han afløste partifællen Niels Ulrich Hermansen.

Ringsted Kommune rummer en af Sjællands ældste byer – Ringsted – der med ca. 23.000 indbyggere også er kommunens største by. Byens vartegn er Sankt Bendts Kirke, der blev opført i år 1170, men byens historie kan skrive tilbage til vikingetiden. Knud den Store gjorde Ringsted til møntsted, og på Torvet ligger nogle flade sten, Tingstenene, som er eneste rest af tingstedet.

I Ringsted Kommune mødes det historiske med det topmoderne. Ringsted Kongrescenter har i nyere tid dannet rammerne om utallige storslåede musik- og teateroplevelser. Ringsted Outlet er Danmarks største outletby. Danish Crown er den største arbejdsplads. Ringsted ligger ved motorvejen E20, som adskiller det centrale og sydlige Ringsted fra den nordlige bydel Benløse. Ringsted har også gode jernbaneforbindelser til København og Odense.

Borgerservice på biblioteket
Rådhuset i Sct. Bendtsgade er kommunens højborg, men de fleste ekspeditioner sker i Borgerservice, som findes i biblioteket på Tvær Allé. Bestil tid her. 

Se byrådsmøderne på nettet
Byrådet og borgmesteren holder til på Rådhuset. Byrådet, som vælges for fire år ad gangen, har det overordnede politiske ansvar for kommunens virksomhed, som omfatter snerydning og vedligeholdelse af parker, veje og kloakker, daginstitutioner og skoler til børn og unge, biblioteker, idrætsfaciliteter samt plejehjem og ældreboliger til den ældre del af befolkningen. Byrådet har også ansvaret for kulturliv og erhvervsudvikling.

Ved byrådsmøderne, der typisk afholdes mindst én gang om måneden, samles alle byrådsmedlemmerne for at behandle og træffe afgørelser i en lang række sager, som dog indledningsvist behandles i de syv forskellige politiske udvalg.

Du har mulighed for at se byrådsmøderne i Ringsted Kommune live på nettet. Du kan også gense byrådsmøder efterfølgende. Se byrådsmøderne her. 

sølvpartner