susanErnæringsrådgiver og Kostvejleder Susan Hemmingsen
Ørslev Stationsvej 57
4100 Ringsted
61 75 12 75
hemmingsen70@mail.dk

Følg Ernæringsrådgiver Susan Hemmingsen på Facebook 

Optimal ernæring
Har du brug for at tabe dig eller tage på? Er du plaget af livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk, kolesterol, diabetes 2 mv? Har du brug for mere energi i hverdagen?

Kan du svare ja til et af disse spørgsmål, er det en god idé at søge hjælp hos en ernæringsrådgiver. En ekspert på området kan give dig viden om den optimale ernæring, og hun kan holde dig på sporet, så du når dine mål.

Optimal ernæring er langt hen ad vejen en individuel sag – hvad der virker for X, virker ikke for Y – men der er konsensus om, at sukker i store mængder er uhensigtsmæssigt. Mennesket er simpelthen ikke bygget til at indtage store mængder sukker, og det gælder også “hurtige kulhydrater”, som hvidt brød, pasta og ris.

susan skiltFra Vordingborg til Ringsted
Susan Hemmingsen, der oprindeligt er uddannet farmakolog, blev færdiguddannet som ernæringsrådgiver og startede som selvstændig i 2012. Hun er født i Vordingborg, men bor i dag i Ringsted, hvor hun har sin forretning.

Inden dit første møde med ernæringsrådgiveren bedes du udarbejde en oversigt over, hvad du har spist og drukket de seneste 7 dage.

Du bliver vejet på en avanceret vægt, som måler din fedtprocent, muskelmasse, indre fedt samt din fysiske alder mv. som bruges i kostvejledningen. Endvidere vil du få taget dit blodtryk og målt dit kolesteroltal.

Bestil en konsultation

Træn alene eller på hold
Kostomlægning er den største faktor i vægttabet, men hvis du virkelig vil gøre noget godt for din krop og din sundhed og velbefindende, anbefales det at supplere med en eller anden form for motion. Igen er det meget individuelt, hvilken motion der er bedst. Nogle har ambitioner om en ironman, andre vil bare gerne løbe en lille tur, andre igen kan slet ikke udholde tanken om løb.

Susan Hemmingsen tilbyder holdundervisning, bl.a. via FOF i Ringsted. Hun er uddannet instruktør i Pilates, Aerobic, Ballroom Fitness samt Feminin Fitness og fungerer som personlig træner for klienter med vidt forskellige mål. Det overordnede mål er, at vi er sunde, raske og mobile uanset alder.

Spis dig til en nemmere overgangsalder
Et af Susan Hemmingsen specialer er overgangsalderen, som kan være problematisk – endda smertefuld – for både kvinder og mænd.

Din ernæringsrådgiver i Ringsted kan hjælpe dig med at få en nemmere overgangsalder ved at forbedre dine kost- og motionsvaner. Du kan helt sikkert mindske overgangsalderens symptomer og måske undgå dem helt.

Rygestop uden ekstra kilo
Susan Hemmingsen kan også hjælpe dig igennem rygestop, så du ikke tager på i vægt. Det er normalt at tage 5-8 kg på i vægt i forbindelse med rygestop, da der sker ændring i fedtforbrændingen, stofskiftet sættes ned, og sukkertrang erstatter cigaretterne. Men med enkle ændringer i kost og motion, kan det undgås.

Lækre og sunde vegetaropskrifter
I starten af 2018 debuterede Susan Hemmingsen med kogebogen Kødfrie dage. Her finder du opskrifter på lækre og sunde vegetarretter.

Bogen henvender sig til dig, der er både kvalitets- og ernæringsbevidst – og som gerne vil have vegetarmad integreret i den daglige madlavning, uden at det bliver for svært og tidskrævende.

KØDFRIE HVERDAGE – også med fisk er den nyeste kogebog fra Susan Hemmingsen. Den engagerede ernæringsrådgiver og kostvejleder fra Ringsted giver sit bud på en række lette og hurtige madopskrifter til alle, som vil indføre kødfrie dage, men som spiser fisk, altså pesco-vegetarer – og samtidig er bogens retter velegnede til mennesker, der lider af gigt, diabetes-2, knogleskørhed, forhøjet blodtryk eller for højt kolesteroltal – eller blot til dem, der vil spise mere sundt, og hvor økologiske, ernæringsrige og -rigtige råvarer er en vigtig del i madlavningen.

Foredrag og undervisning
Susan Hemmingsen tilbyder foredrag og undervisning i ernæring, sundhed, kost og fysisk aktivitet. Et foredrag varer normalt en time, og emnet identificeres i samarbejde med arrangøren.

I idrætsforeninger holder Susan Hemmingsen foredrag om sundhed og fysisk aktivitet. Efter foredrag har deltagerne mulighed for at blive målt og vejet på specialvægten, som giver vigtig information om kroppens tilstand.

Susan Hemmingsen tilrettelægger også gerne sundhedsforløb på arbejdspladser, typisk med fokus på vægttab, forbedring af blodtryk eller bare et større velvære blandt medarbejderne.

150 krydderier og krydderurter til madlavning og sundhed
Krydderurter, grøntsager, frugter og lægeurter i den danske natur, køkkenhave og drivhus er ikke blot et ekstra pift til den kødfrie hverdagsmad. Det er også gavnligt for både sundhed og livskvalitet i hverdagen. I sin tredje bog, Kødfrie Hverdage 2 – sunde råvarer til en mere vegetarisk og plantebaseret kost, giver farmakonom og ernæringsrådgiver Susan Hemmingsen en vejledning i, hvordan krydderier og -urter kan anvendes i madlavning for at sikre et godt måltid, der også bidrager til vores sundhed, uanset hvor vi er i livet.

Det er kendt, at urter og kost har stor betydning for vores sundhed og velvære. I sin bog Kødfrie Hverdage 2 – Sunde råvarer til en mere plantebaseret kost, gennemgår Susan Hemmingsen 150 af de planter, vi har til rådighed i den danske natur – dels dem vi kender fra køkkenhaver og drivhuse, dels dem der kan sankes i den danske natur. Hver plante er beskrevet med navn og plantefamilie, hvordan planten kan anvendes i madlavningen, og hvordan den kan anvendes medicinsk – det vil sige, hvad planten har været brugt til tidligere og fortsat kan bruges til, og hvordan den gavner helbredet samt hvilke vitaminer, mineraler og sporstoffer planten indeholder. Hertil er der billeder af planterne og anvisning til brug i madlavningen.

”Fra gammel tid har krydderier og krydderurter haft stor betydning for både madlavning, havedyrkning, skønhed og sundhed, men mange urter er desværre næsten glemt, selvom de stadig findes i haver og naturen – og det på trods af, at de har stor indvirkning på vores helbred og sundhed,” siger Susan Hemmingsen.

 


sølvpartner