Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/02/09 til 2022/02/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel mv. – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 09.22 kontrollerede færdselspolitiet en personbil, som en 31-årig mand fra Næstved havde ført ad Næstvedvej frem til en tankstation i Ringsted by. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, som han havde glemt at medbringe under kørslen.
Politiet kunne endvidere mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han blev sigtet herfor. I forbindelse med ransagning af bilen fandt politiet en delvist røget joint, så den 31-årige blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 31-årige fører udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.

Målrettet færdselskontrol i kampagne mod uopmærksomhed – Ringsted

Færdselspolitiet og øvrige patruljer hos politiet har i denne uge fokus på uopmærksomhed i trafikken, herunder særligt trafikanter, der taler i mobiltelefon i stedet for at have fuld fokus på kørslen og trafikken i det hele taget.
Færdselspolitiet valgte at lave en målrettet indsats over for alle typer af trafikanter i Ringsted kommune, så disse blev kontrolleret i tidsrummet kl. ca. 0900-1400.
Resultatet af indsatsen og særligt i relation til uopmærksomhed gav anledning til rapportoptagelse i tre tilfælde, hvor trafikanten anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Endvidere blev en bilist sigtet for at have foretaget vognbaneskift til ulempe for de øvrige trafikanter. Herudover skrev færdselspolitiet også rapporter om andre typer af forseelser i trafikken end egentlig uopmærksomhed, f.eks. overtrædelser af hastighedsbestemmelserne, kørsel i frakendelsestiden samt kørsel i narkotikapåvirket tilstand.
Kampagnen mod uopmærksomhed i trafikken fortsætter ugen ud.

Falsk bankkvinde – Ringsted

En 85-årig kvinde fra den centrale del af Ringsted blev fredag middag ringet op af en mand, der gav sig ud for at være ansat i Nordea. Han fortalte kvinden, at hendes dankort var blevet misbrugt og at banken derfor ville hente det. Kort efter dukkede en kvinde op og hentede kvindens kort og koden til det. Der blev kort efter hævet 17.000 kroner på kvindens kort. Den kvinde, der hentede kortet, beskrives som 29-39 år gammel, 155-160 cm høj og kraftig af bygning. Hun var brun i huden med brunt hår og bar mundbind. Kvinden talte dansk og var iklædt mørk jakke og mørke bukser.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej ved Klostervangen, Ringsted

Kl 14.40 skete der en trafikulykke, da en 53-årig kvinde fra Fyn som fører af en bus, der skulle svinge til venstre ind på Klostervangen, stødte sammen med en personbil ført af en 75-årig kvinde fra Jyderup. I bilen var også hendes 78-årige mand som passager. De to køretøjer stødte frontalt sammen. Både kvinden og hendes mand blev alvorligt kvæstet ved ulykken. Manden var så alvorlig kvæstet, at han senere afgik ved døden.
En 29-årig kvinde fra Sorø, der kørte bag den 75-åriges bil, måtte bremse kraftigt, men kunne ikke undgå at blive part i de to andre trafikanters sammenstød. Hun slap uskadt fra uheldet.

Færdselsuheld – Holbækvej ved Nordre Ringvej/Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl 17.39 ramte en 20-årig mand, der kørte i en personbil og skulle foretage et venstresving fra Holbækvej ad Roskildevej. Herunder ramte han en 70-årig mandlig fodgænger fra Ringsted, der var på vej over fodgængerfeltet på Roskildevej. Den 70-årige røg omkuld på jorden, men slap fra påkørslen uden større skader.

Færdselsuheld – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 14.41 var en bilist forulykket, så politiet blev alarmeret herom, idet flere genstande var blevet påkørt i den forbindelse.
Ingen var dog kommet til skade ved uheldet, efter at en 43-årig mand fra Borup var kørt ad Køgevej mod øst i en personbil. I forbindelse med en acceleration havde han mistet kontrollen over bilen, der efterfølgende havde påkørt et hegn, en busskur og endnu et hegn ved en plantage.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 13.15 fik politiet henvendelse fra nogle vagter i outletcentret om, at to mænd var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet en trøje fra en tøjbutik. En ansat i butikken havde fået mistanke til de to mænd, der havde forladt stedet, men som vagterne fik kontakt til i området.
Politiet fik kontakt til de to tilbageholdte mænd, som var hhv. 25 og 31 år og begge fra Stenlille. De blev begge anholdt som mistænkte for at have stjålet en trøje til en værdi af 1.099 kr., som den 31-årige var i besiddelse af, da han var gået hen til et køretøj. Den anden blev fundet i området og blev efterfølgende fundet i besiddelse af knibetang og den alarm, som havde siddet på den stjålne trøje.
Begge anholdte blev sigtet for butikstyveriet og blev løsladt efter afhøring til sagen. De vil dog begge høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Skellerødvej, Ringsted

Kl.00.43 ud for Torpet på Skellerødvej i Ringsted blev en 21-årig kvindelig bilist fra Ringsted stoppet i en rutinekontrol. Kvinden erkendte at hun kort forinden havde røget en hashjoint. En narkometertest bekræftede, at hun var påvirket af hash. Bilisten og hendes jævnaldrende mandlige passager blev begge visiteret, men betjentene fandt ikke noget narko på dem. Hun blev anholdt, sigtet for narkokørsel og udtaget en blodprøve.

Efter blodprøveudtagelsen blev de sigtede løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen. Herefter vil bilisterne høre mere fra politiet i deres sager.

Narkokørsel – Vestervej, Ringsted

Kl. 01.20 stoppede en hundepatrulje en polsk indregistreret bil på Vestervej i Ringsted i en rutinekontrol. Betjentene henvendte sig ved bilen, hvor der kom en kraftig lugt af hash fra kabinen. Føreren af bilen, en 25-årig mand fra Polen med adresse i Ringsted, kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en taske indeholdende 21,35 gram amfetamin og 1,02 gram skunk og en digitalvægt. Politiet beslaglagde de ulovlige stoffer og den 25-årig blev sigtet for at besidde stoffer med henblik på videresalg. Bilisten fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Røgudvikling ved pillefyr – Ejlstrupvej, Slangerup, Ringsted

Kl. 16.42 fik brandvæsnet og politiet via alarm 112 melding om ildebrand ved et pillefyr på en landbrugsejendom, som kunne være i fare.
Det viste sig dog at være mindre dramatisk, idet en kompressor tilknyttet et pillefyr havde udviklet kraftig røg, men uden at der havde været åben ild.
Ingen personer eller dyr var kommet til skade, og ud fra omstændighederne foretog politiet sig ikke yderligere.

Lov om euforiserende stoffer – Huginsvej, Ringsted

Kl. 17.08 bemærkede og genkendte en patrulje en 17-årig mand fra Ringsted, som var passager i en bil, som patruljen fik standset ved et byggemarked.
Den 17-årige skyndte sig af ukendt årsag hurtigt ud af bilen, men blev tilbageholdt et kort øjeblik i forbindelse med en undersøgelse af ham på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.
Mistanken blev bekræftet, idet politiet fandt ham i besiddelse af en klump hash, som ved en kontrolvejning viste sig at veje 0,7 gram. Den 17-årige fik beslaglagt hashen i forbindelse en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 17-åriges værge blev forgæves forsøgt underrettet om sagen, som de sociale myndigheder blev orienteret om.

Kørsel i frakendelsestiden – Sorøvej, Ringsted

Kl. 22.43 sigtede politiet en 30-årig mand fra Ringsted for kørsel i frakendelsestiden, idet han var fører af en personbil ad Sorøvej trods frakendelse af førerretten. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel uden førerret – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 01.53 blev en 25-årig mand uden fast bopæl anholdt og sigtet for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og uden førerret i en personbil, som han førte ad Næstvedvej ved Jernbanevej. Da han opdagede politiet, skyndte han sig at køre ind bag en tankstation og forlod bilen. Politiet fandt ham dog i området og genkendte ham som fører af køretøjet, som han havde efterladt.
Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Køgevej / Kaserne Alle, Ringsted

Kl. 07.46 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i krydset Køgevej – Kaserne Alle, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen.
Det viste sig, at en 65-årig mand fra Ringsted i en personbil var kørt ad Kaserne Alle mod syd frem til krydset, hvor han ville svinge til højre ad Køgevej mod vest. Ved fremkørslen over vigelinjen i forbindelse med svingningen blev han på venstre forskærm påkørt af en 36-årig kvinde fra Ringsted, som kørte på cykel ad Køgevej mod vest.
Cyklisten blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen i Slagelse, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Politiet optog rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet, herunder om nogen kan have overtrådt færdselsloven.

Grundlovsforhør in absentia – Røveri mod person – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 15.18 anmeldte bekendte til en 56-årig kvinde fra Ringsted, at kvinden under hundeluftning i det grønne område på Ahorn Alle bag Klostermarkskirken var blevet overfaldet og frarøvet en mobiltelefon.
Kvinden var på et tidspunkt mellem kl. 14.50-15.00 blevet overfaldet af en person, der var kommet cyklende til stedet. Cyklisten var stået af sin cykel og havde henvendt sig til kvinden, der pludselig var blevet tildelt slag og spark. Herunder var det lykkedes at fratage en mobiltelefon fra kvinden, inden cyklisten forsvandt i sydlig retning.
Den overfaldne kvinde blev afhørt til sagen og efterfølgende i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen i Slagelse til fornøden undersøgelse og behandling for skader i anledning af overfaldet.
En hundepatrulje blev sendt til gerningsstedet for at lede efter både spor fra overfaldet, som politiet anså som et røveri, og efter spor, der kunne føre identifikation af cyklisten.
Under politiets arbejde i det grønne område passerede tilfældigt en cyklist, hvis signalement passede på den beskrivelse, som offeret havde givet.
Da politiet kunne mistænke cyklisten for en rolle i sagen om røveriet mod den 56-årige, ville politiet foretage en anholdelse. Herunder trak cyklisten pludselig en kniv frem og angreb den ene politiassistent, så politiet anvendte både peberspray og politistave for at kunne gennemføre anholdelsen, dog uden at nogen var kommet fysisk til skade.
Den anholdte var en 18-årig kvinde fra Ringsted, som blev sigtet for røveri mod hundelufteren. Hun blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor hun blev tilset af en læge, der vurderede, at den 18-årige var så utilregnelig, at hun straks burde indlægges på et sygehus til fornøden behandling.
Kvinden blev således indlagt på et sygehus og vil tirsdag kl. 12.00 blive fremstillet in absentia i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling.
Den røvede mobiltelefon er blevet fundet ud fra oplysninger, som fremkom i forbindelse med afhøring af den 18-årige.

Tyveri fra to varebiler – Anlægsvej / Prinsessevænget, Ringsted

Tidligt tirsdag morgen kl. 06.25 og kl. 06.50 modtog politiet to anmeldelser tyveri fra varebiler, som natten over havde stået parkeret på henholdsvis Anlægsvej og Prinsessevænget.
Varebilen på Prinsessevænget havde fået døren til varerummet opbrudt, hvorefter el-værktøj var blevet stjålet.
Varebilen på Anlægsvej havde også spor efter forsøg på opbrydning af døren til varerummet, hvilket var mislykkedes. Herefter var en rude til kabinen blevet knust, men det var ikke lykkedes hverken at komme ind i varebilen eller at stjæle noget fra den.
Politiet har registreret disse to anmeldelser og efterforsker anmeldelserne ud fra de oplysninger, som er fremkommet. Endvidere vil politiet gerne høre nærmere fra personer, der måtte have bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i området i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 00.21 standsede politiet en personbil til nærmere kontrol af føreren og køretøjet, efter at bilen var blevet ført ad Jyllandsgade mod sydvest frem til en tankstation ved Sorøvej.
Bag rattet sad en 23-årig kvinde fra Ringsted, som ikke havde nogen førerret, idet hun havde et kørselsforbud. Derfor måtte hun ikke køre bil, hvilket hun også burde have gjort, fordi hun oplyste at have røget hash tidligere på dagen og derfor kunne mistænkes at være påvirket af narkotika under kørslen.

Hun blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og fik i forbindelse med en kortvarig frihedsberøvelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne ved en nærmere kontrol konstatere, at den 23-årige kvindelige fører også var blevet afsløret to gange tidligere i januar måned. Med denne tredje kørsel inden for kort tid uden den fornødne førerret fandt politiet grundlag for at beslaglægge hendes personbil med henblik på senere konfiskation.

Den 23-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra hendes blodprøve foreligger, ligesom hun senere vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Roskildevej, Ringsted