Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/04/04 til 2022/04/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel / knivloven – Køgevej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 00.00 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand for kørsel i narkotikapåvirket til stand i en personbil, hvori han havde et par passagerer med. Narkometertesten indikerede, at den 17-årige var påvirket af hash under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Ved visitationen af ham i forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv med en bladlængde på ca. otte cm, hvilket medførte beslaglæggelse af kniven som bevis og en sigtelse for overtrædelse af knivloven.
Den 17-årige havde ikke erhvervet sig et kørekort til bil, så politiet sigtede ham også for kørsel uden førerret på grund af kørslen i personbilen. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Mistænkelige mænd – Jordemodervej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 19.08 anmeldte en opmærksom, lokal mand, at han undrede sig over nogle mænds adfærd, da han ville kigge nærmere på et fremmed køretøj på Jordemodervej. Nogle mænd var flygtet ud på en mark, men kort efter kørte de i bilen fra stedet i retning mod Kværkeby.
Politiet kørte til området og fik kontakt til en køretøj med prøveskilte i nærheden af krydset Køgevej – Kværkebyvej. I bilen befandt sig tre mænd på 45, 50 og 59 år fra Rumænien, som blev kontrolleret nærmere sammen med det køretøj, de kørte i.
Politiet fandt intet mistænkeligt hverken i bilen eller hos de tre mænd, som derfor fik lov til at køre videre uden at være blevet sigtet for noget.

Fuld fart igennem en 50 kilometerzone – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.00 standsede politiet en bilist, som politiets laser havde målt til at køre for stærk. Køretøjet var målt til en hastighed på 84 km/t i en 50 kilometers-zone. Føreren af bilen – en mand fra Polen, som bor i Danmark, fik oplyst, at overtrædelsen ville udløse en bøde og en betinget frakendelse af førerretten, idet hastighedsoverskridelsen overskred 60 % i forhold til det tilladte på stedet. Manden er sigtet i sagen, og vil høre nærmere, når sagen skal afgøres af en dommer.

Borger tippede politiet om spirituskørsel – Ørslev Gade, Ringsted

Kl. 17.07 kontaktede en mand politiet og oplyste, at han kørte efter en bil, som slingrede på vejen. Politiet kunne se, at der var flere tidligere anmeldelser om at bilen tidligere havde kørt meget usikkert. Politiet kom hurtigt frem til stedet, hvor anmelderen kunne udpege føreren af det slingende køretøj, som nu var steget ud af køretøjet og gik på gaden. Manden på gaden viste sig at være en 34-årig rumænsk mand, bosiddende i Danmark. Han var beruset og oplyste, at han ikke havde kørekort, og han blev anholdt og sigtet i sagen, som vil blive afgjort på et senere tidspunkt. Efter endt afhøring blev manden løsladt.

Færdselsuheld – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 12.39 kontaktede et vidne politiet, fordi en bilist havde bakket ind i en parkeret bil, men var stukket af fra stedet uden at give sig til kende.
Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at en parkeret bil havde fået en mindre skade på sin venstre side. Nummerpladen på det skadevoldende køretøj havde vidnet noteret sig, så politiet kunne efterfølgende kontakte en 35-årig mand fra Taastrup, der havde været fører af den personbil, der havde lavet skaden. Den 35-årige blev sigtet for at have forvoldt skaden og flygtet fra stedet uden at have givet sig til kende over for modparten. Ifølge hans forklaring havde han ikke bemærket påkørslen, men politiet har nu optaget rapport om sagen for at få belyst omstændighederne nærmere.

Hurtig bilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 11.52 sigtede færdselspolitiet en 74-årig mand fra Ringsted for at køre med mindst 86 km/t ad Køgevej i vestlig retning i en varebil, selv om han befandt sig i tættere bebygget område og derfor måtte køre højst 50 km/t ad vejen.
Den 74-årige kan nu forvente både en bøde og en påstand om betinget frakendelse af førerretten, idet hastighedsovertrædelsen var mere end 60 % over den tilladte hastighed.

Narkobilist stak af – Fluebæksvej, Benløse, Ringsted

Kl. 20.05 var en 23-årig mand fra Ringsted blevet standset af færdselspolitiet, der kunne mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørsel i en bil ad Fluebæksvej. Den 23-årige var derfor blev anholdt og sigtet for narkokørsel, men så sit snit til at stikke af fra politiet.
Den 23-årige blev ikke umiddelbart fundet, men politiet er i sagens natur bekendt med hans identitet, så han kan forvente ud over sigtelsen for overtrædelsen af færdselsloven også kunne se frem til en sigtelse for overtrædelse af straffeloven. En person, der er blevet anholdt, overtræder straffelovens § 124, såfremt man flygter fra politiet. Den overtrædelse kan straffes med bøde eller fængsel indtil to år.

Ti hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet var onsdag igen en tur på Køgevej i Ringsted by for at kontrollere bilisternes hastighed, når de kørte ad Køgevej inden for det tættere, bebyggede område, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.
I alt ti bilister blev sigtet for at overtræde hastighedsbestemmelserne, og af disse kørte de ni bilister så hurtigt, at de ud over bøden og et bidrag til Offerfonden også vil få et klip i kørekortet.
Den tiende bilist var en 43-årig mand fra Slagelse kommune, som blev målt til at køre mindst 84 km/t i en personbil ad Køgevej i vestlig retning. Endvidere havde han glemt at bruge sikkerhedsselen under kørslen.
Forseelserne vil ud over en bøde og et bidrag til Offerfonden også medføre en betinget frakendelse af kørekortet, så den 43-årige skal aflægge både en teori- og køreprøve for at beholde førerretten. Såfremt teori- og køreprøven f.eks. ikke aflægges, vil førerretten blive inddraget, indtil prøverne er blevet bestået.

Indbrud i Perioden

Ringstedvej, Ringsted