Det er svært at navigere i de forskellige lånemuligheder, der tilbydes på internettet: Hvem ved, om der er skjulte gebyrer, eller om der findes et bedre alternativ? Det er nemt og hurtigt at optage et kviklån, men måske er det bedre at tage et kreditlån i stedet. Og hvor lang tid mon er den optimale løbetid for et lån?

Sammenlign lån
Når der er tale om lån, er det vigtigt, at der undersøges nøje på de forskellige muligheder. Det kan gøres ved for eksempel at henvende sig til forskellige kreditinstitutter og ansøge om et lån. Det er dog som regel en lang og besværlig proces, og er man usikker på processen, så sammenlign lån gennem Bankly. Derigennem modtager flere kreditinstitutter samme ansøgning, og det tager sjældent mere en 24 timer, før alle kreditorer har formuleret et tilbud på et lån. Bankly samler derfor en række forskellige lån fra forskellige kreditorer, som derefter kan sammenlignes af ansøgeren, så det bedste lånetilbud bliver fundet.

Kreditvurdering
En central del af at ansøge om lån, især hvis det foregår hos kreditinstitutter, er kreditvurderingen af låntageren. Det gøres for at undersøge, hvorvidt låntageren har midlerne til at betale lånet tilbage, og det giver ofte nogle fordele, hvis man vurderes egnet – først og fremmest en lavere rente på lånet. Når låntageren kreditvurderes, undersøges vedkommendes alder, uddannelse, nuværende arbejdsplads, kredithistorie og nuværende gæld samt øvrige faste indtægter og udgifter. Har man eksempelvis meget gæld eller er arbejdsløs, er der en stor sandsynlighed for, at man ikke kan få et tilbud om lån, eftersom kreditinstituttet ikke vurderer, at man kan betale pengene tilbage. Har man til gengæld styr på sin økonomi, er kreditinstitutterne som regel mere interesserede i at tilbyde et lån og giver derfor bedre renteforhold og priser. Derfor er det en god ide at betale indestående gæld, inden der ansøges om et lån.

Andre krav til låntager
Selvom man økonomisk set er egnet til at tage et lån hos en eller flere kreditorer, er der dog andre krav, der skal opfyldes, før lånet egentlig kan tilbydes. Det første krav er alderen, eftersom man ved lov skal være mindst 18 år for at tage et lån, da man skal være myndig for at kunne underskrive en juridisk bindende kontrakt. Det andet krav er, at man ikke skal være registreret som dårlig betaler, da det giver et åbenlyst signalement om, at man ikke betaler sin gæld. Det sidste krav er, at man skal være bosiddende i Danmark, da kreditinstitutterne derved har mulighed for at opkræve sin gæld. Der er derfor ingen grund til at ansøge om et lån, hvis bare et af disse krav ikke er opfyldt.

 

Bankly samler en række forskellige lån fra forskellige kreditorer, som derefter kan sammenlignes af ansøgeren, så det bedste lånetilbud bliver fundet. Foto: ABW