I går blev der afholdt indvielse for den nye hovedbygning til SFO’en Benløsegården. Det blev fejret med fest, taler, is og kage og ikke mindst rundvisning af børnene, der bruger huset og rammerne til daglig.

Benløsegården SFO har fået ny hovedbygning og udendørs sti, og i går blev det fejret ved et indvielsesarrangement hos SFO’en. Gæsterne til indvielsen blev vist rundt af husets glade og stolte børn, og der blev vist billeder og film fra opførelsen af huset.

I den nye bygning på 380 m² kan børn og personale nu boltre og hygge sig i det store køkken- fællesrum, eller i et af de mange kreative rum. På den nye udendørssti kan man komme rundt på udearealerne, bl.a. til tumlesalen, bålpladsen og bygningerne med dyr.

Benløsegårdens SFO ligger på en gammel gård med hovedbygning, staldlænger, værksted, boldhal, samt en masse plads uden om og en masse dyr.
Benløsegårdens SFO har fået ny hovedbygning, med udendørssti, for at øge tilgængeligheden for børn med forskellige handicaps, og samtidig fastholde det nuværende pædagogiske tilbud med dyrehold.

Ved arrangementet var der blandt andet tale af borgmester Henrik Hvidesten og formand for Undervisning- og Fritidsudvalget Mette Ahm-Petersen.
Borgmester Henrik Hvidesten sagde blandt andet:
”I Ringsted Kommune arbejder vi for at kunne tilbyde vores børn og unge de bedst mulige rammer for at kunne trives, udvikle sig og lære. Og det kan vi i denne nye bygning, som er tidssvarende i forhold til tilgængelighed og sammenhængen mellem inde og udearealer. Man kan opholde sig i det store fællesrum med vennerne eller gå på opdagelse i alle værkstederne, hvor kreativiteten kan udfolde sig. På de nye udendørs stier kan man komme rundt til gårdens dyr men også give den gas på en mooncar”.

Formand for Undervisning- og Fritidsudvalget Mette Ahm-Petersen fremhævede i sin tale kvaliteterne ved SFO’erne, og de værdier, som Benløsegårdens SFO understøtter:
”Det fritidspædagogiske felt skal være et mulighedsrum for barnet, hvor det ikke skal præstere og evalueres. I SFO arbejder vi med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor børnene oplever at være sammen på tværs af aldre, klasser, skoler, køn. Derudover tilbydes der et bredt udsnit at aktiviteter fx kreaværksted, træværksted, bålaktiviteter, leg og bevægelser, og ikke mindst ”hygge” med jeres dejlige dyr”.

Både Henrik Hvidesten og Mette Ahm-Petersen takkede alle, der har været en del af projektet og roste SFO’ens engagerede og dygtige personale og søde børn.

Pressefoto