Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/04/19 til 2023/05/02.

Brandundersøgelse – Eriksvej, Ringsted

Kl. 12.29 rykkede politiet ud til en skole, hvorfor elever i en af fløjene var blevet evakueret i anledning af en mindre brand.

Det viste sig, at ingen af eleverne var kommet til skade som følge af branden, der var opstået i en skraldespand, hvori plastposer og papir havde været. Skraldespanden var ophængt på et toilet, og skaderne som følge af branden var begrænsede. Dog havde branden udviklet en del røg, hvilket var baggrunden for evakueringen af personer i den pågældende fløj på skolen.

Umiddelbart var der ikke nogen naturlig forklaring på brandens opståen, hvorfor politiet undersøger omstændighederne nærmere i et forsøg på at få klarlagt, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

 

Cyklist på motorvejen – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 21.21 og i minutterne derefter fik politiet flere henvendelser om en cyklist, der kørte i nødsporet på Vestmotorvejen i østlig retning 2-3 km før afkørsel <36> Ringsted N.

Cyklisten havde lys på ifølge anmeldelserne, men var imidlertid forsvundet fra motorvejen, da politiet gennemkørte strækningen. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af anmeldelserne.

 

Færdselsuheld – Ringstedvej / Gl. Ringstedvej / Vasebækvej, Køge

Kl. 16.42 slog tililende bilister alarm, efter at en cyklist var blevet påkørt af en personbil i krydset Ringstedvej – Gl. Ringstedvej – Vasebækvej i udkanten af Køge by.

Politiet afspærrede uheldsstedet, så trafikken ad Ringstedvej i østlig retning blev ledt ad Vasebækvej, mens trafikken ad Ringstedvej mod vest blev ledt via Parkvej under rednings- og undersøgelsesarbejdet i krydset. Movia blev orienteret om den midlertidige omlægning af trafikken.

En tilskadekommen cyklist blev bragt til sygehuset, mens den involverede bilist var sluppet uden skader efter ulykken.

Da politiet ikke kunne udelukke, at cyklisten var kommet alvorligt til skade, blev en bilinspektør tilkaldt til at foretage undersøgelser af uheldsstedet og de implicerede parters køretøjer.

Den foreløbige konklusion efter bilinspektørens undersøgelse og afhøring af bilisten samt vidner var, at en 27-årig mand fra Køge som fører af en personbil var kørt ad Ringstedvej mod vest.

En 83-årig mand fra Køge kørte på en el-cykel og var standset ved Gl. Ringstedvejs udmunding, men blev under den efterfølgende passage af Ringstedvejs kørebane i retning mod Vasebækvej påkørt på baghjulet af den 27-årige bilist. Cyklisten væltede ved påkørslen og slog hovedet trods brug af cykelhjelm.

Cyklisten blev indlagt på sygehuset til behandling for sine skader, men meldes i stabil tilstand og uden for livsfare natten til tirsdag.

Ingen af parterne skønnedes påvirket af hverken alkohol eller andet under deres færden i trafikken, og bilisten havde kørekort til bil.

Afspærringen på uheldsstedet blev ophævet kl. ca. 18.10, så al trafik i krydset blev normaliseret.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved sammenstødet og afventer mulighed for at afhøre den tilskadekomne cyklist. Når erklæringen fra bilinspektøren er modtaget, kan politiet kan tage stilling til, om nogen kan have overtrådt færdselsloven i forbindelse med uheldet.

 

Færdselsuheld – Sorøvej, Ringsted

Kl. 18.30 slog en opmærksom, 19-årig mandlig bilist fra Næstved alarm, fordi han havde bemærket en anden bilists usikre kørsel ad Sorøvej i vestlig retning i udkanten af Ringsted by.

Den usikre bilist havde under kørslen ramt flere vejskilte, ikke respekteret et lyssignal samt kørt med uensartet hastighed og usikkert ad Sorøvej, indtil bilisten standsede på Sorøvej lidt uden for Ringsted.

Bag rattet i bilen sad en mandlig fører, der ifølge anmelderen så ud til at have fået et ildebefindende.

Politiet fik kontakt til en 79-årig mand fra Køge, der blev indbragt til et sygehus til kontrol og rutinemæssig udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse af, hvorvidt han kunne være påvirket af noget i forbindelse med den usikre kørsel.

Den 79-årige var selv sluppet uden fysiske skader, men hans bil havde mindre skader på den ene side som følge af den kørsel, som anmelderen havde set.

Politiet har optaget rapport om den 79-åriges kørsel og afventer nu analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, før politiet kan afgøre, hvad der videre skal ske i sagen.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i et sammenstød som følge af den 79-åriges kørsel.

 

Færdselsuheld / narko-/medicinpåvirket bilist – Ringstedvej / Æblehaven, Roskilde

Kl. 13.27 slog tililende bilister alarm til politiet, efter at en varebil med en tilsyneladende ukontaktbar mand bag rattet var forulykket i krydset Æblehaven – Ringstedvej.

Politiet rykkede hastigt ud til stedet og fik via vidner klarlagt, at føreren af varebilen var kørt med lav hastighed og formentlig uden stop fra Æblehaven mod øst og tværs over Ringstedvej uden at støde sammen med andre trafikanter på Ringstedvej.

Varebilen var først standset ved påkørsel af vejskilt på den østlige side af Ringstedvej, hvorefter tililende havde fået manden bag rattet hevet ud for at hjælpe ham.

Efter politiets ankomst kom manden til sig selv og blev udadreagerende, men dog anholdt, da politiet mistænkte ham for mindst at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen.

Føreren blev identificeret som en 23-årig mand fra Helsinge, som ved visitationen fandtes i besiddelse af nogle sløvende og receptpligtige piller, som han ikke lovligt kunne være i besiddelse af. Endvidere kunne politiet konstatere, at den 23-årige i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af varebilen.

Den 23-årige, der ikke var kommet til skade, blev derfor sigtet for både narkokørsel og overtrædelse af lægemiddelloven, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for de medikamenter og stoffer, som politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af.

Politiet løslod den 23-årige efter afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

 

Grov vold ved knivstikkeri – Søgade, Ringsted

Kl. 16.47 fik politiet via alarm 112 en anmeldelse om, at en gruppe på 10-12 mænd var forsamlet på en parkeringsplads i Søgade. En af mændene skulle være i besiddelse af en kniv.

Politiet traf på stedet et vidne, der kunne oplyse politiet om, at flere biler inden politiets ankomst var kørt fra stedet.

Kort efter fik politiet kontakt til en kvæstet, 26-årig mand fra Ringsted, som blev bragt på skadestuen til behandling for nogle stiklæsioner.

Ved en kort afhøring af offeret samt efterforskning i øvrigt fik politiet grundlag for at lede efter en bestemt, navngiven mand, som politiet ikke umiddelbart har kunnet finde i løbet af fredagen.

Endvidere fik politiet identificeret et af de køretøjer, der var kørt fra stedet, således at politiet kunne standse bilen i Greve-området.

I bilen befandt sig i alt fire mænd i starten af tyverne fra hhv. Ringsted og Roskilde. Politiet anholdt de fire mænd, da de kunne mistænkes for at have en rolle i sagen om knivstikkeriet.

De fire mænd blev løsladt efter afhøringerne, men er fortsat sigtede for deres rolle i sagen, der fortsat efterforskes for at finde frem til den mand, som politiet gerne vil tale med.

Parkeringspladsen, hvor knivstikkeriet fandt sted, blev undersøgt nærmere for eventuelle spor ved brug af bl.a. politihunde. Undersøgelserne på det afspærrede området blev afsluttet først på aftenen.

 

Hurtig bilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 10.55 målte færdselspolitiet med laserudstyr hastigheden på en personbil til 83 km/t, da bilen kørte ad Køgevej i østlig retning på en vejstrækning i tættere bebygget område, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

Personbilen blev ført af en 55-årig mand fra Sydjyllland, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og nu kan forvente at få en bøde på 4.200 kr. med en påstand om betinget frakendelse af kørekortet sammen med et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr.

 

Narkokørsel – Næstvedvej, Høm, Ringsted

Kl. 09.35 blev en 26-årig mand fra Dragør sigtet for narkokørsel i en varebil, som han førte ad Næstvedvej mod syd i Høm, efter at en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af kokain under kørslen.

Den 26-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Narkokørsel – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 07.33 blev en 30-årig mand fra Ringsted anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil ad Sct. Hansgade. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, men han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Narkopåvirket biltyv kørte i frakendelsestiden – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 23.14 flygtede en mandlig fører kortvarigt fra en personbil, hvori han var kørt ad Vestmotorvejen i østlig retning frem til en rasteplads ved Kongsted, da politiet ønskede at tale med føreren. Baggrunden for politiets interesse i bilen og føreren var oplysninger om, at bilen var meldt stjålet.

Den flygtende fører blev dog indhentet og anholdt, hvorefter politiet fik ham identificeret som en 34-årig mand fra Vejle.

Personbilen, som han var flygtet fra, viste sig at være meldt stjålet fra Vordingborg sidst i februar måned.

Den anholdte deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af euforiserende stoffer, så han fik efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 34-årige blev senere på natten løsladt efter afhøring til sigtelserne, og bilejeren blev underrettet om, hvor bilen kunne afhentes. Den sigtede kan senere forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

 

Tre mænd i slagsmål – Sct. Hansgade / Dagmarsgade, Ringsted

Kl. 03.38 fik politiet et alarmopkald om et slagsmål, hvor tre mænd var involveret. De to af dem skulle ifølge anmeldelsen overfalde den tredje på en parkeringsplads mellem Sct. Hansgade og Dagmarsgade.

Politiet var fremme få minutter senere og fik på parkeringspladsen kontakt til en forslået, 19-årig mand fra Ringsted samt de to mistænkte, som også befandt sig i nærheden. Der var tale om en 18-årig mand fra Ringsted og en 19-årig mand fra Borup, som begge blev anholdt som mistænkte for grov vold mod offeret.

Politiet fik ud fra diverse vidneforklaringer og videoer mv. klarlagt, at det 19-årige offer var blevet overfaldet med slag og spark mod hovedet og kroppen.

De to anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde og afhørt til sagen om grov i løbet af lørdag formiddag. Ud fra en vurdering af de konkrete omstændigheder besluttede politiet og anklagemyndigheden, at de to mænd skulle løslades uden fremstilling i grundlovsforhør. De er således fortsat sigtede i sagen, som de vil høre nærmere om på et senere tidspunkt.

 

Indbrud i Perioden

Slettebjergvej, Jystrup Midtsj.

Foto: ABW