Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/09/11 til 2023/09/19.

Brand efter brug af ukrudtsbrænder – Søtoftevej, Søtofte, Ringsted – Holbæk

Kl. 10.10 opdagede en forbikørende bilist røgudvikling fra en ejendom på Søtoftevej, hvorfor bilisten standsede og undersøgte sagen nærmere.

Røgen kom fra en brand i nogle skraldespande, der stod ved gavlen af et stuehus. Efter at have slået alarm til brandvæsnet begyndte bilisten sammen med en 84-årige mandlige beboer at slukke branden, så brandvæsnets indsats var begrænset.

Branden havde dog nået at ødelægge skraldespandene, ligesom muren var blevet sodsværtet. Glasset i et vindue i gavlen var dog revnet på grund af varmepåvirkningen fra branden.

Politiet fik klarlagt, at den 84-årige mandlige beboer forinden havde brugt en ukrudtsbrænder og ikke udvist den fornødne sikkerhed ved brugen, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Brand i plejehjem – Eksercerpladsen, Ringsted

kl. 20.31 opstod en brand i et værelser på et plejehjem på Eksercerpladsen i Ringsted. En medarbejder på plejehjemmet fik en alarm om brand, skyndte sig hen til værelset, hvor det brændte i noget papir på køkkenbordet. Hun reddede den mandlige beboer ud og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, hvor branden hurtigt blev slukket. Ilden viste sig at være startet ved en køkkenrulle, som stod op af et askebæger. Ilden spredte sig herefter til en el-tavle. Politiet fandt intet mistænkeligt ved branden, men der blev optaget rapport, som skal belyse om brandårsagen.

Færdselsuheld – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 16.49 var en 26-årig mand fra Haslev kørt ad Holbækvej i vestlig retning i en personbil, men blev herunder formentlig blændet af solen. Han overså derfor, at trafikken foran ham kørte langsommere, så han påkørte bagenden af en personbil, som en 58-årig kvinde fra Skibby førte i samme retning.

Ingen af parterne kom til skade, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 15.10 var en ATV og en personbil stødt sammen på Køgevej ved Fjellebrohuse i Fjellebro, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 20-årig mand fra Køge som fører af en varebil var standset på grund af kødannelse foran ham i forbindelse med kørsel ad Køgevej i østlig retning.

En 16-årig ung mand fra Ringsted opdagede dette for sent, da han på en ATV kørte ad Køgevej i samme retning. Han påkørte derfor bagenden af varebilen, hvorefter han i ambulancen blev kørt til kontrol på skadestuen.

Den 16-årige, der havde kørekort til ATVen, var sluppet uden behandlingskrævende skader, og ATVen blev afhentet af et familiemedlem, som blev underrettet om, at politiet blot registrerede omstændighederne og parterne i sammenstødet.

 

Færdselsuheld – Næstvedvej / Vetterslev Bygade, Vetterslev, Ringsted

Kl. 18.28 rykkede politiet ud til krydset Næstvedvej – Vetterslev Bygade i Vetterslev for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at en bilist og en knallertkører var stødt sammen.

Det viste sig, at en 38-årig kvinde fra Ringsted som fører af en personbil var kørt i vestlig retning ad Vetterslev Bygade frem til krydset ved Næstvedvej. Efter et kort stop fortsatte hun fremad og stødte herunder sammen med en 15-årig ung kvinde fra Ringsted, der kørte på en lille 30-knallert ad cykelstien på østlige side af Næstvedvej og mod færdselsretningen.

Knallertkøreren blev ikke selv ramt, men væltede og slog sig, efter at knallertens forhjul var blevet påkørt.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om flere overtrædelser af færdselslovgivningen i forbindelse med sammenstødet.

 

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 06.47 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et sammenstød på afkørsel 35 Ringsted Ø fra Vestmotorvejen i østgående retning, idet to lastbiler og en varebil var impliceret.

Det viste sig, at en lastbil som den forreste af de tre implicerede køretøjer var kørt ad afkørselsrampen og standset for rødt lys i krydset ved Østre Ringvej. En varebil var også kørt ad rampen og standsede bag den forreste lastbil.

Herefter kom endnu en lastbil ad afkørslen med lav hastighed, men overså den standsede varebil, der blev skubbet fremad og kom i klemme mellem de to lastbiler.

Hverken føreren af varebilen eller nogen af de to lastbilchauffør kom til skade ved sammenstødet, så politiets fokus var at få ryddet op, så trafikken af afkørselsrampen kunne normaliseres. Kl. ca. 07.15 var afkørselsrampen op mod Østre Ringvej atter farbar, og politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Hurtig bilist – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 20.46 målte færdselspolitiet en bilist til at køre mindst 88 km/t ad Holbækvej i Benløse, selv om højst tilladte hastighed er 50 km/t, fordi vejstrækningen er beliggende i tættere bebygget området.

Bilisten var en 31-årig mand fra Rumænien, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen i forbindelse med kørsel i en rumænsk registreret personbil. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet samt at skulle betale et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr.

Motorcyklist kørte galt – Langagervej, Farendløse – Ringsted

Kl.15.19 var en større gruppe motorcyklister på tur, da en af deltagerne, en 35-årig mand fra Valby ved et uheld ramte en kantsten på Langagervej i Farendløse. Han mistede herredømmet over motorcyklen og styrtede i et solouheld. Politi og ambulance kørte til stedet, men den 35-årige var sluppet billigt fra styrtet med småknubs. Politiet registrerede uheldet.

To udenlandske butikstyve fremstilles i grundlovsforhør – Ringsted

kl. 15.41 blev to rumænere tilbageholdt i Ringsted Outlet, da de var mistænkt for i forening at stjæle tøj fra Calvin Klein og Hugo Boss butikkerne. De to personer, en 22 årig kvinde og en 36 årig mand, havde gemt tøj og tasker i en medbragt foret pose i et forsøg på omgå butikkernes alarmsystem. De blev opdaget af personalet i Calvin Klein butikken og vagten blev tilkaldt.

Politiet kørte til stedet, hvor de to blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Patruljen fandt frem til de to mistænktes køretøj, som holdt parkeret ikke langt fra Ringsted Outlet. Ved ransagning af bilen fandt politiet adskillige tøjstykker fra Calvin Klein og Hugo Boss med alarmer på.

De blev begge taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. De to rumænere blev i alt sigtet for at stjæle for 10.289 kr i Hugo Boss butikken og for 1540 kr i Calvin Klein butikken. De bliver begge i dag kl. 11.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i sagen.

Varetægtsfængsling – Butikstyverier – Klosterparks Alle, Ringsted

Retten i Roskilde besluttede i et grundlovsforhør at varetægtsfængsle en 22-årig kvinde og en 36-årig mand begge fra Rumænien foreløbigt frem til den 5. oktober 2023.

De to rumænere var blevet sigtet for butikstyverier i to tøjbutikker i Ringsted Outletcenter, hvor de er mistænkt for under anvendelse af særlig indrettet indkøbspose for at undgå varealarmerne at have stjålet varer for godt 10.000 kr. Desuden fandt politiet i deres bil andre tøjvarer til en samlet værdi af knap 20.000 kr., som de også mistænkes for at have stjålet sammen med p.t. ukendte medgerningsmænd.

Kvinden erkendte sig skyldig i sigtelserne, mens manden nægtede. Politiet fortsætter nu efterforskningen i sagerne i et forsøg på at få identificeret øvrige mistænkte.

Indbrud i Perioden

Rønnedevej, Ringsted
Harhoffs Alle, Ringsted (2 anmeldelser)