Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/10/16 til 2023/10/24.

 

Butikstyve vendte retur – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 17.55 henvendte personalet i en sportsbutik i outletcentret sig til politiet og oplyste, at to mænd, der tidligere på eftermiddagen havde stjålet ni par sko fra forretningen, nu var vendt retur.

De to mistænkte blev med assistance fra en centervagt tilbageholdt og senere overgivet til politiet, der kunne anholde to mænd på 28 og 31 år fra Rumænien. De var dog ikke længere var i besiddelse af de stjålne sko.

De to anholdte kunne ifølge butikkens videoovervågning mistænkes for tyveri af ni par sko til en samlet værdi af godt 4.700 kr. De havde tidligere på eftermiddagen formået at gemme skoene i deres tøj, da de forlod forretningen uden at betale for skoene. Personalet opdagede først senere tyveriet på grund af mange tomme skoæsker og slog alarm, da de to mistænkte vendte retur.

Politiet sigtede de to rumænere for butikstyveri og fik deres sag afgjort straks, men de to rumænere forblev i politiets varetægt, idet deres sag er blevet forelagt Udlændingestyrelsen til en administrativ afgørelse af, hvorvidt de skal udsendes af Danmark med et indrejseforbud.

Fuld mand søgte asyl – Jernbanevej, Ringsted

kl.16.17 anmeldte ambulancepersonale, at de stod på Ringsted Station med en spirituspåvirket mand, som blev kraftigt udadreagerende, da de forsøgte at hjælpe ham. En patrulje blev send til stedet til assistance, men manden var faldet til ro, da betjentene kom frem. Den 30-årige mand fra Afrika havde ikke brug for behandling. Han havde ikke lovligt ophold i Danmark, men sagde “asyl”, da han så patruljen. Den 30-årige blev taget med til stationen til afrusning, hvorefter han blev fængslet efter udlændingeloven. Det viste sig at manden allerede havde søgt asyl i et andet sted i Europa, så politiet arbejder nu på at få manden udsendt af Danmark.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Gørslev, Ringsted – Køge

Kl. 14.35 indledte politiet efterforskningen i en sag om et færdselsuheld, idet pårørende til en 8-årig lokal dreng havde anmeldt, at han havde været impliceret i et færdselsuheld, og at en bilist var kørt fra stedet uden at give sig til kende.

Den 8-årige dreng, der havde anvendt cykelhjelm under kørslen, var sluppet med diverse knubs efter uheldet. Han var kl. ca. 14.30 cyklet på cykelstien i vestlig retning ad Slimmingevej, da han i forbindelse med et utilsigtet udslag med cyklen mod venstre ud mod kørebanen var blevet ramt på sin venstre skulder af en bilist.

Bilisten var kørt i samme retning og havde formentlig ramt cyklisten med sit højre sidespejl, men bilisten havde ikke standset, selv om cyklisten væltede.

Et par bilister havde kommet drengen til undsætning, indtil pårørende kom til stedet.

Politiet leder nu efter et sort køretøj, som ikke kan beskrives yderligere, for at få identificeret føreren, der ramte cyklistens skulderparti. Også de bilister, der kom drengen til undsætning, kan måske have oplysninger til brug i efterforskningen, hvorfor politiet gerne må kontaktes på tlf. 114.

Hastighedsovertrædelse – Køgevej, Ringsted

Kl 14.43 var færdselspolitiet taget forbi Ringsted og med laser blev en 59-årig kvinde fra Middelfart målt til at køre 85 km/t i en byzone. Hun står nu til en frakendelse af kørekortet.

Hurtig knallert til undersøgelse – Køgevej, Ringsted

Kl. 23.50 måtte en 15-årig dreng fra Borup se sin knallert blive transporteret væk, efter at han var blevet standset af politiet, da han kørte ad Køgevej i Ringsted.

Politiet havde en kraftig mistanke om, at der var foretaget konstruktive ændringer på knallerten, som skal undersøges nærmere herfor ved udmåling af den hastighed på et rullefelt. Derfor måtte den 15-årige se sin knallert blive indbragt til disse undersøgelser og afvente resultatet heraf.

Lov om euforiserende stoffer – Præstevej, Benløse, Ringsted

Kl. 03.00 bemærkede en patrulje to mænd sidde i en personbil, der holdt parkeret på Præstevej i Benløse.

Der var tale om to mænd på 19 år fra Ringsted, som begge blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer. Derfor undersøgte politiet bilen og fandt herved knap otte gram hash i sidelommen i en bildør.

Fundet af hashen medførte en sigtelse til den ene 19-årige, som dog nægtede sig skyldig i besiddelsen af hashen, som politiet beslaglagde som bevis i sagen. Den anden 19-årige blev ikke sigtet for noget ved politiets kontrol.

Låst inde på toilet – Tværalle, Ringsted

Kl. 22.31 fik politiet en henvendelse fra en lokal kvinde, som havde fået kontakt til en mand, der tilsyneladende var blevet låst inde på et toilet på biblioteket. Anmelderen kunne ikke få oplysninger fra manden om, hvordan han kunne hjælpes ud, hvorfor politiet blev underrettet.

Politiet fik sammen med det lokale redningsberedskab skaffet adgang til biblioteket, så en 29-årig mand fra Ringsted kunne lukkes ud. Han havde det efter omstændighederne godt, men var blevet låst inde ved bibliotekets lukketid.

Narkobilist med narko – Holbækvej, Haraldsted, Ringsted

Kl. 16.58 sigtede politiet en 38-årig mand fra Høng for kørsel i narkopåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Holbækvej i nordlig retning ved Haraldsted.

Politiet kunne nemlig mistænke ham for at være påvirket under kørslen, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med sigtelsen. Ved den efterfølgende undersøgelse af bl.a. hans effekter fandt politiet ham i besiddelse af godt ni gram amfetamin, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 38-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt af politiet, der vil underrette ham om, hvad analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve viser.

Tricktyveri – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 11.49 fik politiet en anmeldelse fra et supermarked på Roskildevej i Benløse om, at en ansat i bil kørte en polsk registreret personbil, hvori der befandt sig to mænd, som kunne mistænkes for at have forsøgt et tricktyveri over for en ældre mandlig kunde i supermarkedet.

Politiet fik ud fra den ansattes oplysninger kontakt til den polske bil på Vestmotorvejen ved Kværkeby, hvor politiet foretog anholdelse af to mænd på 29 og 35 år fra Rumænien som mistænkte i sagen.

Efterfølgende fik den mandlige kunde identificeret som en 81-årig mand fra Ringsted, der kl. ca. 11.00 i forbindelse med betaling af indkøbte varer af en fremmed kvinde var blevet gjort opmærksom på, at han havde tabt en pengeseddel på gulvet.

Den 81-årige samlede pengesedlen op og gik bagefter ud til sin bil, hvor to mænd pludselig kom og forlangte at få pengesedlen retur. Samtidig havde den ene af de to mænd fat i den 81-åriges pung, men de fik dog pengesedlen retur, inden en ansat fra supermarkedet blandede sig og advarede om de to mænd.

Herefter forlod den 81-årige stedet i sin bil, og da den ansatte så de to mænd forlade stedet i en polsk registreret bil, besluttede han at køre efter dem. Køreturen efter den polske bil bragte den ansatte rundt i Ringsted by og til Sorø, inden de to nu anholdte kørte ad Vestmotorvejen mod Ringsted, indtil de blev anholdt.

Politiet afhørte de to rumænere, som blev sigtet for forsøg på tricktyveri over for den 81-årige. Da der efter en nøje gennemgang af sagen ikke fandtes grundlag for varetægtsfængsling af de rumænere, blev de begge løsladt. Senere vil de blive stillet strafferetligt til regnskab for forsøget på tricktyveri over for den 81-årige.

Uro og uorden – Ørslev Stationsvej, Ørslev, Ringsted

Kl. 19.04 måtte politiet rykke ud til en privat adresse, hvor der var opstået problemer mellem flere personer, idet verbale uenigheder havde udviklet sig til mindre fysiske stridigheder.

Politiet fik på stedet kontakt til fire mænd, hvor af ingen havde skader som følge af uordenen på stedet.

Det blev klarlagt, at uenigheden drejede sig om et lejemål, så politiet fik med de involverede parter talt sig frem til en mindelig løsning. De involverede blev tillige vejledt om rette fremgangsmåde, såfremt en strid i forbindelse med lejemålet ikke kunne løses i mindelighed.

Ingen blev sigtet for noget i anledning af den indbyrdes strid blandt de involverede parter.

Uønskede passagerer i toget – Ringsted

Kl. 07.25 ønskede DSB assistance fra politiet til både at identificere og efterfølgende bortvise to mænd, der ikke havde noget billet og i øvrigt ikke ville oplyse deres identitet. Den ene havde endvidere været lidt truende over for DSB-personalet.

Ved togets ankomst til Ringsted station fik politiet kontakt til en 24-årig mand fra Midtjylland og en 42-årig mand uden fast bopæl i København. Deres identiteter blev videregivet til DSB med henblik på udstedelse af kontrolafgifter, hvorefter politiet bortviste dem fra toget.

Politiet havde dog et mellemværende med den 42-årige, som var efterlyst af Københavns Politi til afhøring i en sag. Afhøringen af ham blev klaret på stedet, hvorefter han fik lov at gå.

Ingen af de to mænd blev sigtet for noget i anledning af adfærden over for DSB-personalet.

Indbrud i Perioden

Nørregade, Ringsted

Sct. Bendtsgade, Ringsted

Østre Parkvej, Ringsted