Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/10/30 til 2023/11/07.

Forsøg på indbrud i garage – Dr. Margrethesvej, Ringsted

Kl. 01.28 slog en opmærksom, 28-årig mandlig beboer alarm til politiet, idet han var blevet opmærksom på en lyd, der mindede om overskæring af noget metal.

Da anmelderen kiggede ud fra sin bolig, kunne han se en mand holde vagt, mens formentlig en anden person var i færd med at skære noget metal over.

Politiet var fremme få minutter senere, men den observerende mand var forsvundet fra området. En garage var forsøgt opbrudt, idet den ene af to hængelåse var blevet ødelagt ved brug af formentlig en vinkelsliber.

Den mand, der ligesom holdt vagt, blev beskrevet som: mand, mørk i huden, ca. 175 cm høj, almindelig af bygning, iført mørk maskering for halvdelen af ansigtet, mørk jakke og mørke bukser.

Den mistænkte samt formentlig endnu en person blev ikke fundet i området efter forsøget på indbrud i en garage tilhørende et boligselskab.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 21.05 var en 18-årig kvinde fra Næstved som fører af en personbil kørt ad Vestmotorvejen i vestlig retning og op ad frakørslen 36 Ringsted N til Nordre Ringvej.

I lyskrydset ved Nordre Ringvej drejede hun lidt for skarpt ved et venstresving og ville rette op, men ramte alligevel et lyssignal. Påkørslen medførte, at lyssignalet væltede, men ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 12.00 var en 32-årig mand fra Korsør forulykket med sin personbil, da han kørte i østlig retning af Vestmotorvejen ved Ringsted.

Under overhaling af en lastbil mistede han kontrollen over sin bil og kørte ud i rabatten, hvor bilen trillede rundt og standsede liggende på taget uden for motorvejen. Senere blev den afhentet af et bugseringskøretøj.

Den 32-årige slap uskadt fra uheldet, men slap ikke fra mødet med politiet uden at blive frihedsberøvet. Han var i forvejen efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi som udeblevet fra fogedretten i Næstved, så han blev bragt dertil for at få klaret det retsmøde med et par sager på dagsordenen.

Ildebefindende under kørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 14.53 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sendt en ambulance til Vestmotorvejen ved Ringsted, hvor en kvindelig bilist var standset på kørebanen i forbindelse med et ildebefindende.

Politiet fik klarlagt, at en 23-årig kvindelig bilist fra den københavnske vestegn havde fået et ildebefindende og var standset på motorvejen tæt på en rasteplads. Tililende bilister var kommet hende til hjælp, da hun ikke havde været kontaktbar i en aflåst bil. En handlekraftig, 29-årig mand fra Bjæverskov havde knust en bilrude for at kunne hjælpe kvinden, der i en tilkaldt ambulance blev kørt til kontrol på skadestuen.

Motorvejens ene vognbane var kortvarigt afspærret i forbindelse med oprydning og rengøring på stedet, og politiet fik kvindens bil kørt ind på en nærliggende rasteplads. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i sagen.

Mand på jernbanesporet – H/F Balstrup Vænge, Ringsted

Kl. 17.24 ønskede Bane Danmark assistance fra politiet til at lede efter en yngre mand i en grønblå jakke, som var blevet set ved jernbanesporene ud for H/F Balstrup Vænge.

Togdriften blev standset i ca. 40 minutter frem til kl. ca. 18.20, mens et par patruljer, herunder en hundepatrulje, gennemsøgte området, men uden at finde nogen personer på eller ved jernbanesporene. Politiet foretog sig ikke yderligere, og togdriften blev genoptaget.

Narkokørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 16.15 fik politiet en anmeldelse om en personbil, hvis mandlige fører dels kørte hurtigt, dels kørte meget tæt på de øvrige bilister på bl.a. Vestmotorvejen i vestgående retning.

Politiet fik omkring Ringsted standset den anmeldte personbil, hvor en 41-årig mand fra Slagelse sad bag rattet.

Den 41-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen, som han ifølge en efterfølgende narkometertest kunne mistænkes for at føre i narkotikapåvirket tilstand. Testen havde nemlig givet udslag for påvirkning af amfetamin.

Politiet sigtede den 41-årige for de to overtrædelser af færdselsloven, og han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den bil, som den 41-årige kørte i, var ejet af en anden, som også kan forvente at blive sigtet for overladelse af føringen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Ophold det forkerte sted – Ringsted

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag kontrol af en adresse i Ringsted by, hvor der ifølge politiets oplysninger var en virksomhed inden for massagebranchen.

På stedet traf politiet fire kvinder fra Thailand, hvor de tre ved politiets kontrol havde orden i deres papirer.

Den fjerde kvinde var 41 år og efterlyst af Hjemrejsestyrelsen, fordi hun ikke opholdt sig på det asylcenter i Sønderjylland, hvor hun skulle befinde sig i forbindelse med behandlingen af hendes asylansøgning i Danmark.

Den 41-årige kvinde blev derfor anholdt og medtaget til en politistation, hvor hun fik forkyndt et pålæg om og indskærpet sin pligt til at opholde sig på det sted, som Hjemrejsestyrelsen angav.

Hun blev senere på dagen efter aftale med Hjemrejsestyrelsen løsladt uden at være blevet sigtet for noget og transporteret til en togstation, så hun kunne tage toget retur til Sønderjylland.

Kontrollen af adressen i Ringsted skete som et led i politiets generelle indsats mod kvindehandel i f.eks. prostitutionsmiljøet.

Påvirket bilist – Benløse By, Ringsted

Kl 10.40 kørte en personbil ført af en 66-årig mand fra Ringsted mod nord, da den i et kryds påkørte en skraldebil ført af en 30-årig kvinde fra Næstved, der kørte mod vest. Da patruljen kom frem blev den 66-årige testet til at have en promille over det tilladte og han blev medtaget til blodprøve. Krydset var i en tid derefter spærret, før det lykkedes at få fjernet skraldebilen.

Samlet op af godstog – Jernbanevej, Ringsted

Kl 04.49 oplyste Bane Danmark, at en godstog på strækningen fra Roskilde til Ringsted havde bemærket en person, der gik langs skinnerne ved Kværkeby. Lokoføreren havde samlet en 20-årig mand fra Ringsted op og taget ham med til Ringsted, hvor en patrulje overtog ham og forklarede den unge mand, at det kan være livsfarligt at følge skinnerne hjem – særligt midt om natten. Den 20-årige undskyldte mange gange og lovede ikke at gøre det igen.

Ulovlig våbenbesiddelse mv. – Ringsted

Torsdag formiddag dukkede politiet op hos en 67-årig mand fra Ringsteds nordlige opland, fordi han kunne mistænkes for ulovligt at være i besiddelse af flere skydevåben.

Den 67-årige havde tidligere fået meddelelse fra politiet om, at hans jagttegn og tilladelse til at besidde flere våben var inddraget på grund af en overtrædelse af våbenlovgivningen. Politiet havde efterfølgende givet ham en frist til at skaffe sig af med våbnene, hvilket politiet på grund af manglende registreringer i våbenregisteret kunne mistænke ham for at have undladt.

Politiet foretog på den baggrund en ransagning af mandens bopæl og fandt i flere våbenskabe de våben, som han ikke havde afhændet og derfor nu var i ulovlig besiddelse af, sammen med en del ammunition til våbnene.

Den 67-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og gjort bekendt med, at politiet beslaglagde våbnene og ammunitionen som bevis i sagen.

Indbrud i Perioden

Bragesvej, Ringsted (forsøg)

Køgevej, Ringsted