Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/12/15 til 2024/01/02.

Brand i bil – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 14.50 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var ildebrand i en bil på Ringstedvej i Kvanløse.

Det viste sig, at branden var så voldsom, at bilen udbrændte. Branden medførte kødannelse på Ringstedvej i forbindelse med passagen af den brændende bil, hvis ejer kunne oplyse, at branden startede i motorrummet. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere, da ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Køgevej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 20.50 slog en lokal mand alarm, da han havde hørt et højt brag fra vejen og efterfølgende konstatere, at et lyssignal var blevet påkørt og gået ud.

Politiet traf ikke nogen ved det forulykkede køretøj, der var i brand, så brandvæsnet måtte tilkaldes.

Den forulykkede bil havde ud over lyssignalet også påkørt et par vejskiltet, inden bilen var blevet forladt af føreren.

Ved nærmere undersøgelse af bilen fik politiet klarlagt, at bilen var blevet stjålet fra Ortved i eftermiddagens løb.

Ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldene, så politiet forsøger nu at få identificeret biltyven i forbindelse med efterforskning af sagen.

Oplysninger om flygtende personer i området omkring anmeldelsestidspunktet kan gives til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 04.26 havde bagenden på en sættevogn fået fat i et midlertidigt betonautoværn, som var blevet slæbt kortvarigt efter lastbilen fra Nordre Ringvej i Ringsted.

Den 80-årige mandlige lastbilchauffør var nu standset på tilkørselsrampen til Vestmotorvejen i vestlig retning, efter at betonautoværnet var sluppet løs, men havde ramt et almindeligt autoværn.

Tilkørselsrampen var spærret, så en kranvogn måtte tilkaldes til at få fjerne betonautoværnet fra rampen.

Ingen personer kom til skade ved uheldet, som heller ikke involverede øvrige trafikanter. Kl. ca. 05.45 var tilkørselsrampen atter farbar.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 01.34 anmeldte en 60-årig kvinde fra Kalundborg, at hun under kørsel ad Ringstedvej mod syd i den sydlige del af Roskilde by var blevet påkørt af en anden personbil, hvis fører ikke havde standset, men kørt fra stedet uden at give sig til kende.

Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der kun havde medført mindre skader på hendes bil.

Modpartens kunne identificeres ud fra relevante oplysninger, så politiet fik efterfølgende i resterne af en nytårsfest i Borup kontakt til en 23-årig mand fra Borup, der som bilejer kunne mistænkes for at have været fører af den involverede personbil.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet og endelig identifikation af føreren af den flygtede bilist.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 05.46 havde en 19-årig mand fra Holbæk mistet kontrollen over sin personbil, som han førte ad Ringstedvej i sydlig retning ved Svinninge.

Ved en kurve og i det glatte føre kørte han i grøften, så bilen fik nogle beskadigelser og lækkede noget væske, så det lokale redningsberedskab måtte tilkaldes.

Den 19-årige selv blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uskadt fra uheldet og uden at involverede øvrige trafikanter. Politiet registrerede blot omstændighederne ved solouheldet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 10.12 var to bilister i det østgående spor på Vestmotorvejen mellem rastepladserne Kværkeby og Kongsted stødt sammen, så en lægehelikopter var blevet sendt til uheldsstedet.

Trafikken var midlertidigt stoppet i vestlig retning, så lægehelikopteren kunne lande på stedet. En 53-årig mand fra Nørresundby var som den ene part mistænkt for at være kommet alvorligt til skade, men det var ikke tilfældet, så han blev i ambulancen bragt til kontrol på skadestuen. Lægehelikopteren forlod efter få minutter uheldsstedet uden en patient ombord.

Den anden part var en 62-årig mand fra Sverige, hvis svenske bil havde fået skader, så den sammen med den danske bil skulle bugseres væk. Oprydningsarbejdet var afsluttet kort før kl. 12.00, så trafikkøen kunne afvikles.

Patruljen kunne herefter fortsætte til endnu et uheld på Vestmotorvejen, men nu i det østgående spor, hvor to bilister var stødt sammen.

En skiltevogn afspærrede dette uheldssted, hvor de to parter var standset i græsrabatten i midterrabatten, efter en 72-årig mand fra Jyderup havde påkørt en bil ført af 73-årig mand fra Ballerp. Ingen af parterne var kommet til skade, og oprydningen på uheldsstedet var afsluttet kl. ca. 12.45.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 21.36 havde en 28-årig kvinde fra Ringsted under kørsel ad Østre Ringvej i sydlig retning for sent opdaget, at der havde forsamlet sig en del vand under jernbanebroen. Hun mistede kontrollen over sin personbil og havnede i et buskads i den modsatte side af vejen.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og politiet underrettede efterfølgende vejmyndigheden om vandmasserne på vejen.

Hærværk mod vindue – Jepper Åkjærsvej, Benløse, Ringsted

Kl. 02.55 anmeldte en 47-årig mand fra Ringsted, at et vindue netop var blevet knust på bopælen, efter at en sten var kastet gennem ruden. Et familiemedlem var fulgt efter to personer, som måske kunne mistænkes for at stå bag hærværket.

Politiet fik herefter ved Nørretorv i Ringsted kontakt til to 21-årige mænd fra Ringsted, som politiet fandt grundlag for at sigte for hærværk ved at kaste sten mod den 47-åriges vindue.

Begge sigtede nægtede sig skyldige i sigtelsen, men politiet har optaget rapport om hærværket for at efterforske grundlaget for mistanken mod de to sigtede.

Påvirket bilist – Ringstedvej, Holbæk

Kl 17.08 standsede politiet en personbil ført af en 44-årig kvinde fra Holbæk. Der var mistanke om, at kvinden havde drukket mere, end hun måtte, hvilket hun da også erkendte, og hun blev taget med til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Spiritus-/narkokørsel (vanvidskørsel) uden førerret – bil beslaglagt – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 00.47 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af en personbil, der blev ført ind på en tankstation i Jyllandsgade i Ringsted.

En spirituspåvirket, 32-årig mand Store-Merløse sad bag rattet, og den efterfølgende alkometertest bekræftede mistanken om spirituskørsel i så kraftig grad, at politiet også kunne mistænke den 32-årige for vanvidskørsel. Alkometeret gav nemlig udslag over to promille, hvorfor politiet sigtede den 32-årige for spirituskørsel med formentlig meget høj promille.

En rutinemæssig narkometertest afslørede, at den 32-årige også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, ligesom den 32-årige ikke havde nogen førerret.

Politiet sigtede ham for de tre overtrædelser af færdselsloven og gjorde ham bekendt med, at bilen, der tilhørte en anden, blev beslaglagt med henblik på konfiskation med baggrund i mistanken om vanvidskørsel.

Den 32-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringerne foreligger.

Politiet vil i mellemtiden underrette bilejeren om den foretagne beslaglæggelse af personbilen og baggrunden herfor.

Indbrud i Perioden

H. P. Hansensvej, Ringsted

Store Bøgeskovvej, Gyrstinge, Ringsted
Ahorn Alle, Ringsted
Søndre Parkvej, Ringsted