Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/12/22 til 2024/01/09.

Uheld i det glatte føre – Ringsted og Odsherred

Kl. 21.19 skete et uheld på Vestmotorvejen mod vest ved Ringsted, da en 28-årig mand fra Brøndby i forbindelse med et vognbaneskift mistede herredømmet over bilen grundet glat føre og påkørte autoværnet. Politi og ambulance kom frem, hvor han blev kørt til tjek på sygeshuset. Han var sluppet uskadt, men bil og autoværn fik skader.

Kl. 23.56 kørte en 25-årig kvinde fra Nykøbing Sj. galt på rute 21, da kørte mod nord og skulle af ved afkørslen mod Vig/Egebjerg. På grund af det glatte føre mistede hun herredømmet over bilen og påkørte autoværnet. Kvinden fik ingen alvorlige skader, og kunne selv gå over i ambulancen til et tjek. Der skete skader på bil og autorværn, men bilisten slap uden skader.

Lørdag – søndag:

Bortvisning fra biblioteket – Tværalle, Ringsted

Kl. 20.39 havde tilsynspersonalet på biblioteket besvær med at bortvise en mand, som nærmest havde taget ophold på stedet. Assistance fra politiet var derfor påkrævet.

Politiet fik på biblioteket kontakt til en 40-årig mand fra Litauen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark. Han var kraftigt påvirket af alkohol og blev kortvarigt opfarende og aggressiv ved politiet henvendelse til ham.

Politiet bortviste manden, men vurderede, at det ville være uforsvarligt lade manden tage vare på sig selv ude i kulden efter en betydelig spiritusindtagelse, så han blev frihedsberøvet og transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning.

Bortvisning fra togstationen – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 16.37 fik politiet en anmeldelse om en udenlandsk kvinde, som forstyrrede de rejsendes færden og ophold på togstationen i Ringsted, idet kvinden var meget højtråbende.

På togstationen fik politiet kontakt til en 41-årig kvinde fra Sverige, som blev vurderet både påvirket af alkohol og måske også lettere uligevægtig. Hun havde forrettet sin nødtørft på gulvet i stationsbygningen og vidste ikke lige, hvordan og hvorfor hun befandt sig i Ringsted. Politiet viste hende rette vej i et tog i retning mod Sverige, da kvinden godt kunne klare sig selv. Ingen havde et erstatningskrav for rengøringen, og politiet fandt ikke grundlag for at sigte hende for noget.

Butikstyv stjal sneakers – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 14.55 blev en 25-årig mand fra Vordingborg tilbageholdt i Adidas butikken i Ringsted Outlet, da han havde stjålet et par sneakers. Politiet kørte til stedet, hvor han blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen. Den 25-årige havde købt et par sneakers og tog posen med ind i et prøverum. Her lagde han et ekstra par sko ned i kassen, men det blev opdaget af personalet, som stoppede ham ved udgangen. Efter afhøringen fik han lov til at gå, men han vil senere høre mere i sagen.

Færdselsuheld – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.11 fik politiet en anmeldelse fra en 51-årig mand fra Ringsted, der kl. ca. 16.50 havde været impliceret i et færdselsuheld på Køgevej i Ringsted.

Den 51-årige var i en personbil kørt ad Køgevej i østlig retning, da en modkørende personbil havde strejfet hans bil, så venstre sidespejl var brækket af, ligesom bilen fik ridser på venstre side.

Modparten fortsatte sin kørsel uden at standse, men ud fra videoovervågning fik politiet identificeret flugtbilisten som kørende i en personbil, der var meldt stjålet fra Haslev tidligere på eftermiddagen.

Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet i et forsøg på at få identificeret føreren i den stjålne bil.

Færdselsuheld – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 15.40 fik politiet den første henvendelse om en varebil, hvis fører dels havde kørt mod ensretningen i Ringstedgade, dels havde ramt et par vejskilte, inden bilisten efter en kort samtale med et vidne havde fortsat kørslen i ukendt retning.

Kort efter fik politiet endnu en henvendelse om samme varebil, der var standset uhensigtsmæssigt på Boserupvej, så øvrige trafikanters passager forbi var besværliggjort.

På Boserupvej fik politiet kontakt til varebilen, der var blevet ført hertil af en 77-årig mand fra Nordsjælland. Tilkaldt ambulancepersonale undersøgte den 77-årige, som var uskadt efter påkørslen af vejskiltene i Ringstedgade, men han blev alligevel kørt til rutinemæssig kontrol på skadestuen på grund af mulig ildebefindende.

Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i uheld i forbindelse med den 77-åriges kørsel i Roskilde by. Politiet har underrettet hans pårørende om anmeldelserne, så de efterfølgende kan tage sig af ham.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Ejbyvej, Køge

Kl. 15.29 var to personbiler stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Ringstedvej – Ejbyvej ved Køge, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 34-årig mand fra Tyskland som fører af en tysk registreret personbil var kørt ad Ringstedvej mod vest og ville svinge til venstre i lyskrydset. Under svingningen blev han påkørt af en personbil, som en 66-årig mand fra Charlottenlund førte ad Ejbyvej i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset.

Begge parter og passagerer blev alle kørt til kontrol på skadestuen, men ingen havde pådraget sig behandlingskrævende skader. Bilerne var som følge af sammenstødet standset midt i krydset, men de blev flyttet ind til siden til senere afhentning.

Politiet har optaget rapport for at klarlægge de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalets farve i parternes færdselsretninger inden sammenstødet.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 01.34 anmeldte en 60-årig kvinde fra Kalundborg, at hun under kørsel ad Ringstedvej mod syd i den sydlige del af Roskilde by var blevet påkørt af en anden personbil, hvis fører ikke havde standset, men kørt fra stedet uden at give sig til kende.

Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der kun havde medført mindre skader på hendes bil.

Modpartens kunne identificeres ud fra relevante oplysninger, så politiet fik efterfølgende i resterne af en nytårsfest i Borup kontakt til en 23-årig mand fra Borup, der som bilejer kunne mistænkes for at have været fører af den involverede personbil.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet og endelig identifikation af føreren af den flygtede bilist.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 21.36 havde en 28-årig kvinde fra Ringsted under kørsel ad Østre Ringvej i sydlig retning for sent opdaget, at der havde forsamlet sig en del vand under jernbanebroen. Hun mistede kontrollen over sin personbil og havnede i et buskads i den modsatte side af vejen.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og politiet underrettede efterfølgende vejmyndigheden om vandmasserne på vejen.

Hærværk mod vindue – Jepper Åkjærsvej, Benløse, Ringsted

Kl. 02.55 anmeldte en 47-årig mand fra Ringsted, at et vindue netop var blevet knust på bopælen, efter at en sten var kastet gennem ruden. Et familiemedlem var fulgt efter to personer, som måske kunne mistænkes for at stå bag hærværket.

Politiet fik herefter ved Nørretorv i Ringsted kontakt til to 21-årige mænd fra Ringsted, som politiet fandt grundlag for at sigte for hærværk ved at kaste sten mod den 47-åriges vindue.

Begge sigtede nægtede sig skyldige i sigtelsen, men politiet har optaget rapport om hærværket for at efterforske grundlaget for mistanken mod de to sigtede.

Narkokørsel mv. – Høm Møllevej, Høm, Ringsted

Kl. 01.00 standsede politiet en varebil på Høm Møllevej i nærheden af en tankstation med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en 27-årig mand fra Haslev, der havde en 26-årig mad fra Ringsted med som passager. Begge blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, så føreren blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i bilen.

Passageren blev også kontrolleret nærmere for narkotika og fundet i besiddelse af en pose med knap et gram kokain, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige var ejer af varebilen, som politiet også undersøgte nærmere og i den forbindelse fandt to nummerplader, der var meldt stjålne fra to forskellige trailere. Endvidere fandt politiet et stålrør, der kunne anvendes som et slagvåben, så bilejeren blev yderligere sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og tyveri af nummerpladerne.

Politiet løslod den 26-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforisende stoffer, så han forvente at høre nærmere om sagernes videre forløb, når analyseerklæringen foreligger. Også den 27-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når hans sag skal afgøres særskilt.

Spiritus-/narkokørsel (vanvidskørsel) uden førerret – bil beslaglagt – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 00.47 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af en personbil, der blev ført ind på en tankstation i Jyllandsgade i Ringsted.

En spirituspåvirket, 32-årig mand Store-Merløse sad bag rattet, og den efterfølgende alkometertest bekræftede mistanken om spirituskørsel i så kraftig grad, at politiet også kunne mistænke den 32-årige for vanvidskørsel. Alkometeret gav nemlig udslag over to promille, hvorfor politiet sigtede den 32-årige for spirituskørsel med formentlig meget høj promille.

En rutinemæssig narkometertest afslørede, at den 32-årige også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, ligesom den 32-årige ikke havde nogen førerret.

Politiet sigtede ham for de tre overtrædelser af færdselsloven og gjorde ham bekendt med, at bilen, der tilhørte en anden, blev beslaglagt med henblik på konfiskation med baggrund i mistanken om vanvidskørsel.

Den 32-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringerne foreligger.

Politiet vil i mellemtiden underrette bilejeren om den foretagne beslaglæggelse af personbilen og baggrunden herfor.

Sur togpassager slog togpersonale – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 08.35 anmeldte en 47-årig kvindelig DSB-ansat, at hun netop var blevet overfaldet af en mandlig togpassager, der kort forinden havde fået en kontrolafgift.

Den kvindelige DSB-ansatte havde ingen synlige skader, men var blevet slået med en taske, som den mandlige togpassager havde med sig. Ved et stop på Ringsted station befandt den DSB-ansatte sig ude på perronen, hvor hun blev opsøgt og slået af manden, der ifølge hendes forklaring var sur over modtagelse af en kontrolafgift.

Den mistænkte var forsvundet fra stationsområdet, men politiet har optaget rapport om vold mod en person i offentlig tjeneste. Oplysninger fra den udstedte kontrolafgift vil indgå i politiets efterforskning for at få identificeret den mistænkte. Desuden vil politiet også gøre brug af eventuel videoovervågning fra togstationen som bevis for overfaldet på den DSB-ansatte.

Vej spærret på grund af vand – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 09.15 havde der på Østre Ringvej forsamlet sig så meget vand på kørebanen under jernbanebroen, at vejmyndigheden besluttede at afspærre vejen på strækningen, idet en trafikant også var forulykket på stedet.

Vejmyndigheden sendte en slamsuger til stedet for at rense en tilstoppet kloak, så vejen blev åbnet senere på formiddagen.

Kl. ca. 19.15 og fremefter fik politiet flere henvendelser om, at der igen var forsamlet meget vand under jernbanebroen, så vejmyndigheden blev igen kontaktet og anmodet om at tilse stedet og iværksætte det fornødne.

Indbrud i Perioden

Kærup Parkvej, Ringsted

Nørregade, Ringsted
Ahorn Alle, Ringsted