Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2024/01/22 til 2024/01/30.

Bedrageri – Ringsted

Kl 08.20 fik politiet anmeldelse om, at en 85-årig kvinde var blevet ringet op af en ukendt mand, der gav sig ud for at være fra banken. I løbet af samtalen fik manden overtalt kvinden til at udlevere sit dankort og kode til en medgerningsmand, der mødte op på adressen. Der blev efterfølgende hævet 15.000 kroner på kortet.
Politiet skal igen opfordre til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om, at de på ingen måde må lade sig overtale til at udlevere dankort, koder eller andre personlige oplysninger.

 

Butikstyve sigtet for flere forhold – Nørretorv, Ringsted

Kl. 16.20 tilbageholdt personalet i en dagligvarebutik to mænd på 22 år og 24 år fra Marokko, som havde passeret sidste betalingsmulighed uden at betale for en pakke fiskefilet, to sodavand og en energidrik. Politiet blev tilkaldt, og under visitationen fandt patruljen de to mænd i besiddelse af flere tøjgenstande med prismærker på. Patruljen undersøgte forholdet, og den tøjbutik, som varerne stammede fra, beliggende på Klosterparks Alle i Ringsted, oplyste, at de havde fået stjålet tøj, der svarede til det tøj, de to mænd var i besiddelse af. De to mænd blev sigtet for tyverierne, og sagerne blev afgjort med en bøde på stedet.

Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 12.35 blev en udenlandsk mand tilbageholdt i en sportsbutik, da han havde passeret sidste betalingsmulighed uden at betale for de varer fra butikken, som han havde i sin besiddelse. En patrulje kom frem til stedet, hvor den 32-årige blev bortvist fra butikken og resten af Ringsted Outlet, efter at han havde indvilliget i at betale for de varer, han havde forsøgt at stjæle fra butikken.

Mand udsat for tricktyveri af falsk bankmand – Ringsted

Kl. 14.31 anmeldte en 95-årig mand fra Ringsted, at han var blevet kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra banken. Den påståede bankmand fortalte den ældre mand, at Nordea er begyndt at sende ansatte i banken ud til bankkunder for at hjælpe dem med at tælle deres penge.

Kl. 13.30 mødte den påståede bankmand op på hjemme hos den 95-årige, som havde fundet ca. 11.000 kr. frem. Den påståede bankmand talte pengene og forlod hurtigt adressen med pengene. Inden han forlod adressen, havde han forsøgt at få den 95-årige til at udlevere koden til sit dankort, uden at det lykkedes.

Politiet kom frem til stedet og forhørte sig i den forbindelse hos den 95-åriges naboer, om de havde bemærket noget. En kvinde, som er nabo til den 95-årige var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Nordea den 16. januar, men hun havde afbrudt samtalen. Politiet optog rapport i sagen.

Politiet skal generelt advare mod denne type af henvendelser, der afviger fra den normale fremgangsmåde, når en kunde bliver kontaktet af sit pengeinstitut. Foretag eventuelt en kontrolopringning, hvis man er i tvivl om noget, og udlever aldrig betalingskort og fortrolige/personlige dokumenter til fremmede, der ikke har legitimeret sig, eller som man kender som ansatte i sit pengeinstitut.

Midt- og Vestsjællands Politi har udgivet en folder med gode råd til at undgå at blive snydt af personer, der udgiver sig for at være fra politiet eller banken.

Hent folderen Hvis nogen ringer angående dine pengesager

Narko og spirituskørsel – Holbækvej, Ringsted

Kl. 19.37 sigtede og anholdt en patrulje en 30-årig mand fra Litauen ved en tankstation i Benløse. Han blev stoppet rutinemæssigt, men blæste alkometeret over det tilladte en en narkometertest viste positiv for kokain. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden havde adresse i Ringsted, og han vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Narkokørsel, hash og økser – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.17 stoppede politiet rutinemæssigt en 30-årig mand fra Slagelse Kommune. Han viste sig at være en del på samvittigheden, da han slet ikke burde sidde bag rattet af en bil. Den 30-årige var nemlig frakendt sin førerret i 10 år som følge af flere tidligere sager om narkokørsel.

Ved dagens kontrol blev han i en narkometertest testet positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt betjentene desuden en smule hash og to økser, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. De ulovlige ting blev beslaglagt og han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Efter at have fået udtaget blodprøven blev han løsladt, men når resultatet kommer vil han høre mere om sagernes videre gang.

Ulovlig kniv – Jernbanevej, Ringsted

Kl 17.02 tog politiet kontakt til en 38-årig mand, der i toget på vej til Ringsted havde siddet og fingeret med en kniv, som han havde taget frem fra sin rygsæk. I rygsækken blev der da også fundet en 20 cm lang kniv. Kniven blev konfiskeret og manden siget for overtrædelse af våbenlovgivningen.