Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2024/07/29 til 2024/08/06.

Anmeldelse om hest med skader – Slimmingevej, Ringsted – Køge

Kl. 21.50 kom en anmeldelse fra en hesteejer, at hun havde opdaget en skade på sin hest, da hun skulle trække den ind fra fold. En patrulje kørte til gården, hvor en dyrlæge undersøgte og behandlede hesten for skader på kønsdelene. Politiet undersøgte stedet og optog rapport i sagen for at belyse, om skaderne kan være påført hesten. Nu afventer politiet dyrlægens erklæring.

Vidner, som har set personer eller køretøjer i området omkring Slimmingevej i Ringsted ved Køge mandag eftermiddag/aften, bedes ringe til poltiet med oplysninger i sagen. Ring på tlf. 114.

Varetægtsfængslet for narkosalg

En 41-årig mand fra Sorø blev fremstillet i grundlovsfor som sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg af 481 gram amfetamin, som han havde i en rygsæk da han blev anholdt i Ringsted natten til mandag. Han blev fængslet til den 22. august, og der var dørlukning i sagen. Politiet efterforsker sagen videre.

Brand i etageejendom – Kildemarken, Ringsted

Kl. 22.11 kørte politi og brandvæsen til brand et to-plans boligområde i Kildemarken i Ringsted. Det brændte kraftigt, så flere boliger måtte evakueres. Ingen kom noget til ved branden, men enkelte beboere blev tjekket for røgforgiftning. Ilden spredte sig til taget, så fire lejemål fik kraftige skader. De øvrige beboere kunne komme retur til deres lejligheder, da ilden var slukket og der var luftet ud. Politiet undersøger nu, om uforsigtighed i forbindelse med udskiftning af en gasbeholder kan være årsag til, at branden opstod.

Fuld udlænding på motorvejen – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 07.30 blev en udenlandsk mand tilbageholdt af forbipasserende bilister, da han gik rundt på motorvejen og lagde sig på kørebanen. Politiet blev tilkaldt og kørte til stedet, hvor det viste sig at manden spirituspåvirket. Patruljen kunne ikke kommunikere med ham, eller få afklaret, hvem han var, så han blev taget med på stationen, hvor hans identitet blev fastlagt til at være en 63-årige mand fra Ukraine. Han blev afruset i detentionen og senere afhørt med tolk. Den 63-årige er fortsat anholdt jf. udlændingeloven mens politiet undersøger, om han har sine papirer i orden for at opholde sig i Danmark.

Gaffeltrucktyve anholdt efter indbrud – Bragesvej, Ringsted

Kl. 20.07 gik en alarm ved et værksted på Bragesvej i Ringsted. Politiet kørte til stedet, hvor en varebil med trailer var set køre fra stedet med en gaffeltruck. Med gode oplysninger fra vidner lykkedes det politiet at stoppe gerningskøretøjet ikke langt derfra. To mænd, en 49-årig fra Lolland og en 37-årig fra Stevns, blev anholdt og sigtet indbrud og tyveriet af den værdifulde gaffeltruck.

Den 49-årige mand var fører af varebilen, som de blev stoppet i. Han viste sig ovenikøbet at være narkopåvirket og køre uden gyldigt kørekort. Under en visitation blev han fundet i besiddelse af 0,43 gram kokain. Varebilen var desuden ikke registeret eller forsikret, og der sad nummerplader fra et andet køretøj påsat den. Han fik udtaget en blodprøve, før han blev taget med på stationen til afhøring. De to mænd blev senere løsladt, men kan forvente et retsligt efterspil.

Grundlovsforhør i sag om narkosalg – Ringsted

Kl. 23.30 modtog politiet en anmeldelse om uro på en adresse i Ringsted. En 41-årig mand, der havde befundet sig på adressen blev anholdt i nærheden, hvor han viste sig at være i besiddelse af 481 gram amfetamin. Den 41-årige mand, der er fra Sorø, blev sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Han forventes fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Roskilde kl. 13.00 med begæring om varetægtsfængsling.

Mistænkelige guldsælgere – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 15.19 fik politiet anmeldelse om at nogen forsøgte at sælge “guld” på Ringsted Station. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf fire rumænere, som medbragte smykker af ringe værdi, der var malet guldfarvet. Politiet traf ingen personer, som var blevet forsøgt snydt eller andet der indikerede forsøg på bedrageri og fandt ingen grundlag for at sigte dem for noget. De fire rumænere, to kvinder på 28 og 38 år, og to mænd på 27 og 48 år, blev bortvist fra stedet.

Borgere opfordres til aldrig at købe smykker eller andre ting, der tilbydes på gaden, da der er risiko for at blive snydt eller købe ulovlige ting.

Politiets indsats på Ringsted Festival – Tværallé, Ringsted

Politiet var til stede på Ringsted Festivalen for at sikre en ro og orden under arrangementet. Kl. 17.47 opstod et slagsmål mellem to grupper mennesker. Sikkerhedsvagter tilbageholdt to lokale mænd på 19 og 24 år, som var fulde og opfarende. De var faldet til ro da politiet kom frem, og ingen blev sigtet for noget i den forbindelse, men de blev bortvist fra festivalpladsen.
Kl. 18.30 blev en 43-årig kvinde fra Nordsjælland taget i at springe over hegnet ind til festivalpladsen uden armbånd. Politiet blev tilkaldt, da hun skabte uro over for vagterne, så en patrulje assisterede festivalpersonalet på stedet.
Kl. 19.30 forsøgte den samme 43-årige kvinde igen at forcere hegnet til festivalpladsen. Hun blev nu bortvist fra stedet og kørt til stationen af patruljen.
20.20 kom melding om, at en mand havde tisset ud fra en balkon, hvilket gav optræk til slagsmål mellem manden og andre festivaldeltagere. Den 28-årige mand fik af festivalen klippet sit armbånd og bortvist fra festivalpladsen.
Kl. 22.00 optog en patrulje en voldsag, hvor en 20-årig mand fra Køge blev sigtet for at have slået sin ekskæreste i ansigtet. Den 21-årig kvinde mødtes med den 20-årige på festivalen og der opstod en konflikt, hvorunder kvinden blev udsat for vold. Den 20-årig blev kortvarigt anholdt og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt.
Kl. 22.15 kom den 19-årige mand, som var blevet bortvist fra pladsen kl. 17.47 retur igen med et nyt armbånd på. Han fik klippet sit armbånd og atter bortvist fra festivalen.

Narkobilist uden kørekort fik taget bilen – Køgevej, Ringsted

Kl. 18.00 blev et madbud stoppet rutinemæssigt af en færdselspatrulje på Køgevej i Ringsted. Føreren af bilen, en 26-årig mand fra Vestegnen, blev skønnet påvirket, og en narkometertest bekræftede, at han var påvirket af hash og kokain under kørslen. Den 26-årige havde intet gyldigt kørekort, og det var 3. gang inden for 3 år han kørte uden førerret. Hans bil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, og han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Senere, når resultatet af blodprøveanalysen foreligger, kan den 26-årige forvente et retsligt efterspil, hvor endelig konfiskation af bilen vil blive behandlet.

Ringsted Festival – Tværalle, Ringsted

Politiet var hen over hele arrangementet til stede på Ringsted Festivalen med en tryghedsskabende indsats. Hermed de sager, hvor politiet optog rapport eller assisterede festivalpersonalet i weekenden.

Fredag
Kl. 17.00 blev en 24-årig mand fra Ringsted anholdt og sigtet for at have solgt stoffer på festivalen. Han var blevet set handle på festivalpladsen og tilbageholdt af sikkerhedsvagterne. Han forsøgte at stikke af, men blev løbet op af patruljen. Politiet fandt 0,5 gram kokain og 2550 kr i kontanter, som formodes at stamme fra narkosalg. Narko og penge blev beslaglagt til sagen. Den 24-årige blev løsladt efter afhøringen, men bortvist fra pladsen.
Kl. 01.00 blev en 20-årig mand fra Ringsted bortvist for 3.gang idet han optrådte provokerende og skabte uro på pladsen.
Kl. 01.40 hjalp politiet til med at få folk roligt ud af festivalpladsen.

Lørdag
kl. 21.35 blev en 24-årig mand fra Ringsted bortvist for anden gang. Om torsdagen havde han fået klippet sit armbånd og var blevet bortvist, fordi han havde været oppe at slås. Lørdag tog han igen på festival men blev opdaget og politiet tilkaldt. Han fik igen klippet sit armbånd og bortvist.
Kl. 23.45 blev en 25-årig mand fra Ribe anholdt, da han havde optrådt råbende og voldsomt på festivalpladsen. Han kaldte en kvindelig betjente alverdens ukvemsord, så han blev sigtet for fornærmelig tiltale til tjenestemand. Han blev taget med til afrusning i detentionen.
Kl. 23.50 assisterede politiet festivalen med at bortvise tre gæster, som ved Filurbar havde optrådt truende. De fik klippet armbåndet af festivalen ved bortvisningen.
Kl. 02.00 hjalp politiet med at bortvise en gæst, som ikke ville samarbejde med festivalens sikkerhedsvagter. Den 17-årige mand fra Køge forlod stedte frivilligt, da politiet kom.
Herefter sluttede musikken, og der opstod lidt uro, men der blev ikke behov for assistance for politiet i den forbindelse.

Fredag-lørdag

Vold ved vejvrede – Sct. Hansgade, Ringsted

kl. 17.22 blev en patrulje sendt til Ringsted By, hvor to bilister havde haft en kontrovers i trafikken, som udviklede sig voldeligt. En 20-årig mand fra Køge Kommune blev senere anholdt og sigtet for vold mod en 38-årig mand fra Ringsted Kommune

Optakten til episoden skete på Nørregade, hvor den 38-årige kom kørende netop som den 20-årige steg ud af sin bil. Den 38-årige var tæt på at ramme den 20-åriges dør og dyttede. Herefter kørte begge bilister videre, men de mødtes på Sct. Hansgade, hvor den 20-årige blev set slå den 38-årige, mens han sad inde bilen. Den 38-årige anmeldte sagen til politiet.

Den 20-årige blev lokaliseret ved en tankstation i Greve, hvor han blev anholdt kl. 18.15 og taget med på stationen til afhøring. Han blev senere løsladt, men vil høre mere fra politiet senere.

Indbrud i Perioden

Nørretorv, Ringsted – Forsøg
Industrivej, Ringsted
Nørregade, Ringsted