Der er traditionen tro kreative og sjove aktiviteter for børn på biblioteket i uge 42.

Biblioteket bliver forvandlet til et kreativt værksted, når det er efterårsferie. I uge 42 kan børn og unge skabe sine egne kunstværker, når KreaUniverset traditionen tro er åbent i bibliotekets aktivitetsrum mandag til torsdag fra 9.30 til 14.30.

Dette års kunstprojekt har fokus på FN’s verdensmål ”Livet i luften – fantasi mellem skyerne” og Mary, Natascha og Jane, der er hjælpere og kunstguider, vil udfordre børnene til at gå lidt længere i at skabe deres egne kunstværker. De vil have fokus på bæredygtighed og arbejde med genbrugsmaterialer.

Alle kunstværkerne ender med at være del af et stort fælles kunstværk, som du kan opleve i børnebiblioteket fra den 18. oktober til den 3. november. Udstillingen åbnes af formand for Undervisnings- og Fritidsudvalget i Ringsted Kommune, Mette Ahm-Petersen fredag den 18. oktober kl. 10.

Den vilde skattejagt
Der er også lagt op til en eventyrlig dag med sjove opgaver, når kulturinstitutionerne i Ringsted afholder skattejagt for børn tirsdag den 15. oktober fra 8.30-13.30. Dagen begynder i Ringsted Sportscenter, hvor legeland er åben. Senere går jagten på skattejagtordet ind, og I skal besøge Ringsted Musik- og Kulturskole, Ringsted Museum og Ringsted Bibliotek, inden der er familielegekoncert med Babulja, hvor vi skal danse, synge, klappe og feste til dejlig musik i Anlægspavillonen.

Brætspil for familier med Mødrehjælpen
Mødrehjælpens lokalafdeling i Ringsted-Sorø inviterer i samarbejde med Ringsted Boardgame Guild til en sjov og hyggelig brætspilsdag på Ringsted Bibliotek torsdag den 17. oktober fra 11-14.

Arrangementet er åbent for alle, men har et særligt fokus på familier, der har lyst til en sjov dag med brætspil og fællesskab. Dagen byder på et bredt udvalg af brætspil for både børn og voksne, og der vil være erfarne guider ved hvert bord, som kan hjælpe deltagerne i gang med spillene. Guiderne vil være til stede gennem hele arrangementet og står klar til at forklare reglerne og assistere, hvis der opstår tvivl undervejs. Målet er at skabe en sjov og inkluderende oplevelse, hvor alle kan være med – uanset erfaring med brætspil.

Tilmelding og billetter
KreaUniverset og Mødrehjælpens brætspilsdag er gratis at deltage i, og alle er velkomne. Det kræver ingen tilmelding.

 Vil I deltage i Den vilde skattejagt, skal I tilmelde jer på bibliotekets hjemmeside. Billetter til børn koster 25 kroner, men det er gratis for de voksne, der følges med børn.  

Pressefoto