KonditorBager i Ringsted er netop begyndt at bruge Fuldkornsskalaen. Det er bagerbranchens nye mærkningsordning, som gør det let for kunden at se, hvor meget fuldkorn bagerbrødet indeholder.

Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser masser af fuldkorn. For at gøre det hurtigt og enkelt for kunderne at se, hvor meget fuldkorn, der er i de enkelte bagerbrød, har KonditorBager i Ringsted nu indført bagerbranchens helt nye mærkningsordning Fuldkornsskalaen.

Med en skala fra et til fire kornaks viser mærkningsordningen, hvor stor en andel af fuldkorn bagerens brød indeholder – jo flere kornaks, jo mere fuldkorn.

– Fuldkornsskalaen giver et klart billede af brødets sundhed, så fuldkornsinteresserede kunder kan vælge det bedste, siger Karsten Kristoffersen, der er bagermester hos KonditorBager i Ringsted.

Fuldkornsskalaens inddeling:

1 kornaks: 20–29 procent fuldkorn

2 kornaks: 30–39 procent fuldkorn

3 kornaks: 40–49 procent fuldkorn

4 kornaks: 50+ procent fuldkorn

BKD (Bager- og Konditormestre i Danmark) står bag initiativet i samarbejde med Valsemøllen, BagerGruppen og KonditorBager.  Formålet er at øge forbrugernes fokus på og kendskab til bagernes fuldkornsprodukter.