Ringsted Kommune har indgået en fornyet driftsaftale med Idræts- og Kulturakademi Ringsted for de næste tre år. Den nye aftale løber til den 1. juli 2026.

IKA Ringsted er det lokale eliteidrætsmiljø i Ringsted Kommune, hvor unge tilbydes individuel træning, fysisk træning, kostvejledning, fysioterapi og for nogle også et botilbud planlagt i sammenhæng med deres skole og uddannelse.

Og det eliteidrætsmiljø fortsætter nu de kommende tre år. Det besluttede Undervisnings- og Fritidsudvalget i februar, og tirsdag den 14. marts 2023 underskrev borgmester Henrik Hvidesten og direktør for IKA Ringsted Flemming Pedersen den nye driftsaftale, der gælder frem til den 1. juli 2026.

”IKA Ringsted er for unge, der kan og vil noget ekstra med deres idræt. I øjeblikket er der 41 elever tilknyttet de forskellige programmer hos IKA Ringsted fra forskellige sportsgrene som fodbold, floorball og håndbold. Det er det højeste antal nogensinde, og det viser, at der er grund til at holde fast i og udvikle elitemiljøet for unge idrætsudøvere i Ringsted Kommune sammen med IKA og kommunens idrætsforeninger”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

”Vi glæder os over, at vi fortsat kan have en driftsaftale med Ringsted Kommune, der er med til at give gode rammer for unge eliteidrætsudøvere. Jeg ser frem til, at vi skal udvikle akademiet, for målet er, at endnu flere kommer til at bo fast på akademiet, ligesom vi meget gerne vil fortsætte med at udvikle samarbejdet med endnu flere lokale idrætsforeninger,” siger direktør Flemming Pedersen, direktør for IKA Ringsted.

Ringsted Kommune støtter med driftsaftalen IKA Ringsted med 454.000 kroner, og kommunen afholder udgifter til drift af lokalerne på Østre Parkvej til IKA Ringsted.

Flemming Pedersen, direktør for IKA Ringsted, og borgmester Henrik Hvidesten underskriver en fornyet driftsaftale for de næste tre år. Foto: Ringsted Kommune