Efter en stille sommerferiemåned er Musik- og Kulturskolen klar til en ny sæson. Den byder bl.a. på nye tilbud til dem, der er nysgerrige på elektronisk musik og dem, der vil danse.

Da Musik- og Kulturskolen afrundede sæson 2021/2022, blev der med mange gode oplevelser i rygsækken. Alsang koncerter på Ringsted torv med elever fra alle byens skoler, TO-GO koncerter på skolerne, teaterkoncert, Børnefestival og meget mere. Tilbage fra sommerferie er Musik- og Kulturskolen igen er klar til at slå dørene op – og det bliver bl.a. med nye spændende tilbud inden for Dans og Elektronisk musik.

Dans har gennem mange år været en del af Musik- og Kulturskolens tilbud. De seneste år i form af ballethold for de yngre elever. ”Vi har længe ønsket at udvide paletten inden for dans”, udtaler Leder Jacob Brandt Jensen, og fortsætter: ”Ved vores store teaterprojekt i sidste sæson var vi så heldige at kunne gøre brug af en fantastisk gæstelærer og danseinstruktør Luna Siebens. Det løftede hele projektet enormt, vakte stor begejstring blandt eleverne og viste tydeligt, at det måtte vi have mere af. Det var danseinstruktøren heldigvis med på, så nu udbyder vi med stor glæde to nye hold i den nye sæson for elever fra ca. 12 år og op med fokus på mere moderne dans, hiphop, House og eksperimentel dans mm.”

Elektronisk musik er heller ikke helt nyt i Musik- og Kulturskolen, men har hidtil primært været dyrket på Akademi Ks linje for elektronisk musik. ”Musikproduktion og de elektroniske genrer har buldret frem længe og fylder mere og mere i musikkens verden. Det er en rigtig spændende udvikling, som vi rigtig gerne vil understøtte mere”, udtaler Jacob Brandt Jensen. ”Noget af det fantastiske ved det elektroniske område er bl.a., at man mere eller mindre kan lave færdig musikproduktioner derhjemme med blot en iPad”. Men han understreger også, at selv om det lyder nemt, så kræver det nøgler og viden om musikkens byggesten mm. For at komme godt i gang. Og det er netop det, Musik- og Kulturskolen nu giver mulighed for på et nyoprettet hold ’Musik på iPad’ med underviser Kasper Sandberg, der udbydes i den kommende sæson udbydes til elever i alderen 10 – 12 år.

Musik- og Kulturskolens sæson 2022/2023 starter op i uge 33 og 34, og man kan læse mere om de nye hold inden for Dans og Elektronisk musik og alle Musik- og kulturskolens øvrige tilbud på musikogkulturskolen.dk, hvor man også kan tilmelde sig.

Pressefoto